Yaprağı Taklit Eden Böcekk Fosili Bulundu..!!

3333

Emektar
27 Ara 2005
3,212
45
Little Town.
Bilim insanları, bulunduğu yaprağın görüntüsünü alabilen bir böceğin 47 milyon yıllık fosilini buldu.



57320543oh4.jpg

Alman araştırmacılar, Almanya’nın fosil cenneti olarak nitelenen Messel kentinde bilimsel adı Eophyllium messelensis olan böcek türüne ait bilinen en eski fosile rastladı. Boyu 6 santimetreyi bulan bu böcek türü, hayatta kalabilmek için üzerinde bulunduğu yaprağın şeklini almak gibi zeki bir strateji geliştirmişti. Keşfi yapan Bonn’daki Paleontoloji Enstitüsü uzmanı Sonja Wedmann böceğin, birçok ağaç türüne ait yaprakları taklit edebildiğini vurguluyor.

83563918el0.jpg

Eophyllium messelensis böcekleri düşmanlarından korunmak için şeklini aldıkları yaprak üzerinde saatlerce sessiz durabiliyor.Yaprak görüntüsünü gerçekçileştirmek için, kafalarını vücutlarının içine çeken bu böcekler, rüzgarda eserken dahi yaprakla birlikte sallanıyor. Fosili keşfedilen böcek de, başı ve bacaklarını vücudunun içine saklamış şekilde bulundu.

Not: Araştırma Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanmıştır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.