Yeni botnet ABD devlet PC'lerini ele geçirdi

Black-Box

Emektar
14 Tem 2008
5,199
49
İstanbul.
Hükümet bilgisayarlarının iyi korunduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu haberimiz fikrinizi değiştirecek...
ABD'de faaliyet gösteren Finjan adlı güvenlik firması, geçtiğimiz günlerde yeni bir botnet ortaya çıkarttı. Finjan'ın tespit ettiği ve izini sürdüğü botnetin Şubat 2009 yılından beri aktif olduğu ve merkezleri Ukrayna'da olan 6 kişilik bir ekip tarafından kontrol edildiği ortaya çıktı. Botnet'in tam 1,9 milyon PC'yi elinde bulundurduğu ve bu PC'leri DDoS saldırıları, virüs yaymak ve toplu halde istenmeyen e-posta göndermek için kullanıldığı tespit edildi.
Ukraynalı grubun ayrıca zaman zaman botnet'i başka siber suçlulara da kiraladığı ortaya çıktı. Fakat en ilginç bulgu, bu 1,9 milyon PC arasında ABD hükümetine bağlı olarak çalışan farklı departmanlara ait bilgisayarın da yer alıyor olması. Uzmanlar siber suçluların bu PC'leri ele geçirmek için özel çaba sarf etmedikleri fakat yaydıkları virüsler sonucunda tesadüfen ABD hükümetine ait PC'leri de ele geçirince, içerisinde bulunan bilgileri de ayrıca sattıkları tahmin ediliyor.
Bu olay ABD'de önemli tartışmaları da birlikte getirdi. Korsanların hiç çaba göstermeden devlet PC'lerini ele geçirmelerinin skandal olduğunu savunanların sayısı hiç de az değil...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.