Yeni Karakter Açacağim,nasil Olmali ???

MehmedHan

Üye
16 Ocak 2007
177
5
Kahramanmaras
İlk önce oyuna giriyoruz ıd ve ps mizi yazdıktan sorna server ımızı seçiyoruz.(ÖNEMLİ UYARI: Mutlaka açacağınız server a iyi kara verin,eğer 1-2 hafta sonra yeni server açılacaksa sabredin,onu bekleyin.Aege,Oasis,Troy,Venice,Babel,Tibet. Bu server larda kesinlikle bir char açmayın;oynayamazsınız.)

Sağ alt köşedeki Create kısmına tıklıyoruz ve karakter bölümü geliyor karşımıza.Oyunda 5 farklı silah tipi bulunmakta.Bunlar: Bow,Spear,Glavie,Sword,Blade.

Silahlarımızı tanıyalım:

Bow:Hem phs,hem mag. attack ı olan (ikisde orta düzeyli denebilir) bir silah.Kullanmak için arrow unuzun bulunması lazım.Uzaktan atış yapabilme yeteneğine sahiptir.Oyundai skill menüsünde Pacheon bölümüne aittir.Hem full ınt,hem full str kullanabilir.

Spear:Düşük phs,güçlü mag. attack a sahiptir.Skill bölümünde Heuskal bölümüne aittir.Full ınt charlar içindir.

Glavie:Düşük mag, güçlü phs. attack a sahiptir.Skill bölümünde Heuskal bölümüne aittir.Full str charlar içindir.

Sword:Düşük phs,yüksek mag. attack a sahiptir(Kıyaslamada spear dan daha az mag. attack a sahiptir.)Skill bölümünde Bicheon bölümüne aittir.Shıled ile birlikte kullanılır.

Blade:Düşük mag,yüksek phs. attack a sahiptir.Skill bölümünde Bicheon bölümüne aittir.Shıeld ile birlikte kullanılır.

Peki Nedir Shıed? : Shıeld:Kalkan. Oyunda blade veya sword charlar kullanır.Size gelen attackları düşürerek,sahip olduğu block özelliği ile attackları blocklar.(size gelen attack block olduğunda o attacktan etkilenmessiniz.)Shıeld lerin block özelliğine göre br dereceleri vardır. 10-21 arasında değişen bu değerlerde,16-19 ideallerdir.(20-21 bulmanız zaten imkansıza yakın
s3.gif
).

Oyunda her lvl atladığınızda size 3 adet sp verilecektir.Bu üç sp yi ya Hp ye,yada mp ye vereceksiniz.Tabii bu vereceğiniz sp ler attacklarını ve defanslarınızı etkiler.Bu yüzden ben size oyunda kullanılan iki farklı char. dan bahsedeceğim.

Full Int Nedir?Nasıl bir özelliğe sahiptir? : Full ınt charlar attack charıdır.Mag. attackları oldukça yüksektir.Çoğunlukla nuke dediğimiz(Fire,Cold ve Light skillerinin sondan bir önceki skilleridir.Oyundaki en güçlü attacklara sahip skill lerdir denilebilir.) skilleri kullanırlar.Force ağırlıklı bir chardır.Phs. defansları düşük,mag. attackları yüksektir.Sword ,spear veya Bow kullanabilir.Hp leri az miktarda olup,mp leri oldukça fazladır.Lvl atladığınızda gelen 3 sp nin 3 nüde mp ye vermeniz gerekmektedir.

Full Str Nedir?Nasıl bir özelliğe sahiptir? : Full str charlar phs. attacklarda üstündür.Full ınt charlar kadar attack vuramazlar.Force skillerinden çok Weapon skillerini kullanırlar.(Force mag,Weapon phs. attacklarda üstündür)Phs defansları yüksek,mag. defansları düşüktür.Blade,Glavie veya Bow kullanabilir.Hp si fazla,mp si azdır.Lvl atladığınızda gelen 3 sp nin 3 nüde hp ye vermeniz gerekmektedir.

Silahlarımızdan sonra,geldik kıyafetlerimize.Oyunda üç farklı kıyafet bulunmaktadır.Bunlar Garment,Prodector ve Armor dur.Kıyafetlerin özellikleri hakkıdna bilgi için: TIKLA !

Kıyafet ve silahımızı seçtik,oyuna girdik.Şimdi sıra questlerde.Qestler yapmak gibi bir zorunluluk yok,ama mutlaka yapın.Görevinizi nerden alacağınızı sağ köşede çıkan belge simgeli kutucuğa tıklayarak öğrenebilirsiniz.Bu görevleri bitirdiğimiz zaman;ödül olarak,ex,sp,para,potions veya değişik scroll lar verilir.

Sp nedir? Nasıl biriktirilir? : SP=Skill poınt tir.Oyundaki skilleri açmanız için sp nizin olması lazım.Her yaratık kestiğinizde belirli bir miktar sp gelmektedir.Topladığınız sp miktarı kadar skill açabilirsiniz.Sp nizi gösteren bir kutucuk vardır.Bu kutucuk,sol alt köşede bulunan ex çizelgenizin sağ çaprazında bulunur.Sarı ile yazıyordur.Lvl ınız ilerledikçe yeni skiller için daha çok sp ye ihtiyaç duyacaksınız.Bu durumda sp farm dediğimiz sp biriktirme yöntemini uygulamanız gerekmektedir.Bu yöntemle,her yaratıktan daha fazla sp alırken,daha az ex alırsınız.Tabi bununda bir oranı vardır.SP Farm hakkında herşey için : TIKLA !

Sp lerini dağıtırken vermek istemediğiniz bir skill e verdiniz diyelim,bunun için skill resetleme yapabilirsiniz(Düşük lvl larda buan gerek yoktur.)Verdiğiniz sp leri,belli bir miktar para ve görev sonrası alacağınız pot. ile geri alabilirsiniz.Skill resetlemek hakkında bilgi için: TIKLA !

Her oyunda olduğu gibi sro da da bir + meselesi vardır.Silahlarınıza kıyafetlerinize + basarak lvl ını yükseltebilirsiniz.Örneğin:16 lvl bir silahınız var +3 bastınız,lvl 19 silahı gücüne erişir.Aynı şey itemler,takılar içinde geçerlidir.Tabi her elıxır ile herşeye basamazsınız.Silahlar için Weapon Elıxır,Kıyafetler için Prodector Elıxır,Takılar için Accesuar Elixir,Shıeld için Shıled Elıxır kullanmanız gerekmektedir.Alchemy ile daha fazla bilgiyi üst konulardaki konudan bulabilirsiniz.Birde oyunda sadece yaratıklardan düşen özel itemler vardır.Bunlar Seal Of Star (sos),Seal of Moon (som),Seal Of Sun(sosun) dur.Sos +5,som +10,sosun +15 gücündedir ve bu özellikteki silahların değişik bir parlaması vardır(Sadece silahlar ve shıeldler parlar,diğer itemlerin görünüşünde bir değişiklik yoktur).Ayrıca bu silahları doğuştan +5,+10 veya +15 olduğundan üstüne tekrar + basabilirsiniz.Örneğin,sos +3(+8 gücünde olur) ,som +4(+14 gücünde olur),sosun +6(+21 gücünde olur) yapabilirsiniz.Tabii bu sos,som,sosunlar normal itemlere göre daha pahalıdır.

Birazda skillerden bahsedelim
s2.gif
Her attack tan önce mutlaka seçmiş olduğunuz cold force(cold un ilk skili),fire force(fire nin ilk skili) veya thunder force (light ın ilk skili) ini kullanmanız gerekmektedir.Bunlarında kendine göre özellikleri vardır.Fire,burning status ile rakibi yakarak,belli miktarda rakibin canının düşmesini sağlar.El yakmanız güçlendikçe,bu miktarda artar.El yakmaları içinde,en güçlü attack a sahiptir.Cold,rakibi yavaşlatarak skillerini daha yavaş vurmasını,veya dondurarak tamamen etkisiz hale gelmesini sağlar.El yakmaları içinde en az attack a sahiptir.El yakmanız güçlendikçe,yavaşlatma ve dondurma oranınızda artacaktır.Thunder Force,rakinin parry ratio sunu düşürerek daha fazla dama ge yemesini sağlar.El yakmaları içinde,güç olarak orta sıradadır.El yakmanız güçlendikçe,parry ratio düşürme miktarıda artacaktır.

Peki bunlardan nasıl kurtulacağız? :Bunlardan kurtulmak için Universal Pill dediğimiz pot. lar vardır.Her pill in seviyesi farklıdır.Small,medium,large,ve xlarge(tam adını hatırlayamadım şimdi:) ).Bu donma,yakma ve parry ratio düşürmenin gücünüde effect leri belirler.Effect arttıkça,bulaşma süreside bununla orantılı olarak artacaktır.Pill lerinde seviyesi bu yüzdendir.Örneğin;cold status yediniz,effect 100.Kurtulmak için 100+ güçte bir pill basmanız gerekmektedir.Eğer 70 effect güçteki bir pill basarsanız,30 effect daha kalır.Bir pill basmanız daha gerekir.Pillerin ne kadar effect i yok edeceğini görebilirsiniz.Genel olarak;24 e kadar small,24-38 arası medium,38-55 e kadar large,ondan sorna xlarge kullanmanız ideal olur.

Aynı şekilde pot miktarlarıda vardır.Herb,small,medium,large şeklinde sıralandırılır.Tabii bu potlar ve pill ler,her town daki herbalist te satılmaz.Jangan da herb-small potion,Downhang da small-medium,Hotan da medıum-large şeklindedir.

Unutmadan yaratıklar size her vurduğunda,silahınız ve itemleriniz hasar görür.Bunun için repair yapmanız gerekir.Blacksmith ve prodector shop lardan tamir yapabilirsiniz.Bunlara NPC denir ve oyundaki sabit charlardır.

NPC lerin yerleri hakkında bilgi için : TIKLA !

Şimdi geldik yaratıklara.Oyunda değişik birçok çeşir yaratık,ve bu yaratıkları kesebildeceğiniz lvl lar bulunmaktadır.Zaten bunları oyunu oynadıkça öğreneceksiniz.Ancak bir yaratığa tıkladığınızda;ben bunu kesebilir miyim? diye merak ediyorsanız,yaratığa tıkladığınızda üstte ismi çıkacaktır.Ve isminin renginden kesip kesemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.Kırmızı ise tehlikelidir,turuncu ise sizi zorlar,gri ise seviyenizdedir,yeşil ise seviyenizden biraz düşüktür,mavi ise çok rahat kesebilirsiniz.

SİLKROAD KAPSAMLI HARİTASI İÇİN : TIKLA !

SilkRoad da birde UNIQUE dediğimiz özel yaratıklar vardır.Bu yaratıklar,5-6 saat aralıkla,belli bir bölgede çıkarlar.Bunlar:Tiger Girl,Uruchı ve Isyutarudur.Üçününde seviyesi farklıdır.TG lvl 20,uruchı lvl 40,ısyutaru 60 lvl unıque sidir.Bu yaratıkların nerede çıktıklarını yukarıdaki linkten öğrenebilirsiniz.NOT:bu yaratıkları kestiğinizde,isminiz oyun ekranıdna çıkmakta,ve o anda online olan bütün oyuncular bunu görmektedir.Örnek olarak
 

SoLdier_

Üye
24 Mar 2007
54
0
aga yazdıkların çok uzundu hiç okumadm..:D str hiç ölmeme yanı ölme ama zor ölme int ise hayvanları tek vuruşta öldürmek harika olur ama pvp de hemen yatarsn ama yinede bana sorarsan int+blade+lighting yap..teşekkurunu beklıorm :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.