Yeni Meslek Youtuber Olmak mı? / SessizKalpler

SessizKalpler

Kıdemli Üye
17 Ocak 2016
4,911
21
.
Yeni Meslek Youtuber Olmak mı? / SessizKalpler​

youtubers.jpeg


Merhaba arkadaşlar ben SessizKalpler bugün ki konumda Youtuber olmak konusunu ele alacağım avantaj ve dezavantaj açısından değerlendirmeler yapacağım. O zaman lafı fazla uzatmadan konuya başlayalım. 2002 yılından beri gerçek bir gelişime giren Youtube camiası şuanda Televizyon kitlelerini geçmiş durumda insanlar Youtube sayesinde Televizyon baskısına hiçbir şekilde takılmadan istediği herhangi kategoriden içerik bulabiliyor, İçerik üretebiliyor. Hiç kuşkumuz yoktur ki Geleceğin mesleği Youtuber olmaktan geçer. Youtuber olmak belki de gerçekten bir çok gencin hayalidir ünlü olmak, başka Youtuberlar ile tanışmak, saygınlık kazanmak ve daha fazla unsuru kim istemez ki. Bir gencin hayal kurması normal bir şey ama Youtube burada gerçekten tehlikeli bir ayrıntı yaratıyor. Youtube üzerinden video çekmeye başlayan 14-15 yaş kesimleri ve 18 yaş altı eğitim öğretimine önem vermeyip Meslek edinme hayallerini Youtube ile doldurabiliyor. Bu ince çizgide ben gençlere Youtuber olmayın demek istemiyorum kimsenin hayalini elinden almam ama bana kalırsa Youtuber olmaya karar vermek için belli bir yaş ve olgunluğa ulaşmak lazım. Örnek veriyorum reşitsin diyelim işte o zaman eğitim ve öğretimine önem vermek yada Youtuber olmayı meslek görmek komusun da önemli kararlar alabilirsin. Şimdi bu ikisi içinde seçim yapmanız demek 2’sinide yapmayacağınız anlamına gelmez. Bu noktada hem eğitim öğretiminizi tamamlar bir iş edinir yanında da Youtuber olursunuz. Bu imkansız değildir ama zorlukları olduğu da kesindir.

AAEAAQAAAAAAAAedAAAAJDZmZmNmZGVmLWE0M2EtNGExNS04YjJjLTY5OGY5ZThkMDU2Nw.jpg


Şimdi Giriş bölümünden Youtuber mesleğinin seçilmesi için ciddi kararlar almanız gerektiğini söylemiştim. Dikkat ederseniz defalarca Youtuber kelimesini Mesleği ile tamlama oluşturdum buda yazar olarak Youtube işini meslek olarak sindirdiğim anlamına geliyor amma ve lakin ne derece meslek bir mesleğin bileşenlerini barındırıyor mu gelecek garantisi var mı, ücret ne, ne kadar ayakta durabilecek bir sektör bu ve buna benzer sorulara cevap vererek Youtube platformunun gerçekten meslek tamlamasını hakkedip hak etmeyeceğinizi ispatlamamız gerekmekte uzaman yavaştan başlayalım. Şimdi bir işin iş olabilmesi için kendine has zorlukları olması lazım ki Youtuber olmak gerçekten kolay bir şey değil. İlk başlarda neredeyse hiç izlenmeyeceksiniz uzun zaman görüntü sayınızı belki 30 sayısını bile geçmeyecek bu durumda pes edebilirsiniz aynı zaman gerekli ekipmanlar cihazlar, malzeme açısından da zorluklar karşımıza çıkıyor bu durumda zorluk faktörü sınıftan geçiyor. Şimdi başka bir faktörü ele alalım Para Para Para varlığı bir dert yokluğu yara, Eğer kitlenizi bir noktaya getirebilirseniz buna bağlı olarak izlenmelerinizi kayda değer sayılara ulaştırır iseniz işte o zaman bir doktordan bile daha fazla kazanabilirsiniz tahminimce ortalama olarak aylık 10-15 milyar arasında kazananlar var tabi bu Türkiye içerisinde Yurt dışında gerçekten çok yüksek miktarlar kazananlar olduğunu da söylemeden kendimi alıkoyamayacağım. Para açısından da sınıfı geçse de sınıf geçmeyeceği bazı şeyler elbette var mesela emekli olmak Youtube platformunun kendine özel bir emeklilik desteği yok buna bağlı olarak belli bir yaşa gelene kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna bir ücret ödeyerek emekli olmak zorunda kalıyorsunuz, başka bir sınıfta kalan unsura gelirsek 50 yıl sonra Youtube ayakta duracak mı durmayacak mı yani demek istediğim şu işi birazda mizaha alalım Mezarcıların mesleği garanti ölüme dinde hak olduğunu da var sayarak bir asır sonrada bu işi yapabilecekler ama 1 asır sonra Youtube olacak mı sizce kimse gelip size olacağını kesin sonuçlara dayandırarak ispat edemez. Bu açıdan da sınıfta kalan Youtuberlık meslek olma açısından tehlikeli olduğunu da göstermeden edemiyor.

56bb456fae784917dcee901a


Giriş bölümden de üzerinde durduğum gibi buradan genç Youtuberlar veya Youtuber olmak isteyen gençlere sesleniyorum arkadaşlar reşit olmadan kendinize bu kararı almayınız çünkü reşit olmadan aldığınız bir karar sizin eğitim ve öğretim kariyerinizin son bulmasına yol açabilir. Doktor olup canlar kurtaracak potansiyeliniz vardır ama bir heves Youtuber olmayı kaya sokarsınız belki Youtuber olup kendinizi bir kitleye hakim kılarsınız istediğini başarıları elde edebilirsiniz ama dediğim küçük yaşlarda hayal kurmaktansa daha kararlar alabileceğiniz yaşa gelmeden bile Youtube üzerine video atmanızın çok tehlikeleri var. Demek istediğim en basitinden bir video atarsanız gençlik hayatınıza son verece hakaretler küfürler vs. Siber zorbalıklar karşısında psikolojik yıkılmalar meydana gelebilir. Şimdi konuyu özetleyelim, Kimse size gelip Youtuber olmayın demiyor ama Youtube olmak için doğru zamanda karar vermenizi, Eğitim öğretim hayatınızı boştan yere kapatmamanızı, Youtuber mesleğinin öyle basit bir meslek olmadığını diğer meslekler gibi gerçekten zorlukları olduğunu ve gelecek açısından tehlikeler de yaratabileceğini sizlere detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım sizlere bir şeyler katabilmişimdir başka bir konumda görüşmek üzere hayattan hep zevk almanız dileğiyle ben SessizKalpler iyi günler iyi forumlar dilerim.
 

KorkmazBeY

Uzman üye
19 Nis 2016
1,191
0
30
Öyle gözüküyor fakat Elimizde imkan yok imkan tanınsa çok daha iyi yerlere geliriz :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.