Yeni Nesil Anti-hack Araçları Ve Korunma!

femkefe

Üye
3 Şub 2019
231
0
NEREYE...

Hackerlar Nasıl Algılamaktan/Yakalanmaktan Kaçıyorlar?


Antivirüslerin yetersiz olduğunu söylemek yanlış olabilir fakat kötü amaçlı kod oluşturan kişilerin kullandıkları birkaç basit tekniğe dikkat çekmek istiyorum.


En iyi antivirus yazılımlarını kurup yazdıkları zararlı kod veya yazılımların bu antivirüsler tarafından algılanıp yakalandıklarını kontrol ediyorlar.
Virustotale kod parça veya yazılım yükleyip herhangi bir antivirüs ürünü tarafından algılandığını bakıyorlar.
Normal antivirüs algılamadan kaçınan bir paketliyici veya şaşırtıcı kabiliyetleri kullanıyorlar.
Antivirüs satıcıları kötü amaçlı yazılım imzalarını güncellemekte yavaşlıyor.


Dijital Güvenliğinizi Korumak için 9 Adım!

1.Güvelinir bir antivirüs ürünü kullanın

En kötü amaçlı yazılımları yakalamak, kimlik avı tehditlerini engellemek ve popüler çevrimiçi alanların web itibarını kontrol etmek için hala iyi bir antivirüse ihtiyacınız var.



Piyasadan en iyi antivirüs ürününü bulmak kolay bir iş değilse de, çoğu kötü amaçlı yazılım tehditlerini engellemek çok kullanışlı bir araçtır.

2.Güvenlik Duvarınıza Sadık Kalın

Güvenlik duvarı son zamanlarda unutabileceğimiz etkisiz güvenlik araçlarının listesine yerleştirilmiş olsa da, yine de güvenlik duvarlarına ihtiyaç duymadığımız zamanın henüz bitmediğini düşünen sesler var.



Engelleme özelliklerinin kısıtlı olduğunu kabul ediyorum, ancak güvenlik duvarı hala Internet trafiğini filtrelemek, virüs bulaşmış bir makineden veya çevrimiçi konumdaki iletişimi engellemek için kullanabileceğiniz iyi bir araçtır.

Bu durumda, virüsten koruma ve güvenlik duvarı arasında oldukça benzerlik var. İkisi de Internet güvenliğinin bazı alanlarını kapsıyor ancak hepsini değil.


3.Sisteminizi korumak için anti-spyware çözümleri kullanın!

Bildiğiniz gibi, casus yazılım internet trafiğini izleyen ve kişisel bilgilerinizi size karşı kullanan bir yazılımdır.



Sistem yavaşlaması, gezinirken pop-up'lar, yeni araç çubukları ve rasgele hata mesajları gibi birden fazla sorunun görüldüğü durumlarda, bunların hepsi olası bir casus yazılım enfeksiyonunu belirtir.

Casus yazılımlardan uzak kalabilmek için, Malwarebytes veya Spybot Search and Destroy gibi popüler anti-casus yazılım ürünlerini kullanabilirsiniz.



Veya, bu tür bir enfeksiyonu önlemek için birkaç adım izleyin:


Bilinmeyen insanlardan gelen e-postalardaki şüpheli bağlantıları tıklatmayın
Meşru web sitelerinden bile olsa, beklenmeyen pop-up'ları tıklamayın
Kişisel bilgileri sosyal medya platformlarındaki yabancılarla paylaşmayın
Sisteminize casus yazılım getirebilecek drive-by tarafından yüklenen indirmelere dikkat edin.


4. Savunmasız uygulamalarınız için otomatik güncelleme araçlarını kullanın!

İşletim sisteminizde Adobe Flash, Reader veya Java kullanıyor musunuz?


Google Chrome veya Mozilla Firefox gibi en az bir popüler web tarayıcısı mı kullanıyorsunuz?
Kullanıcıların% 99'u EVET diyecek.
"Bu benim için ne anlama geliyor?" Diye sorabilirsin.

Düzeltilemeyen uygulamalardaki güvenlik açıklarını kullanarak, hackerlar, etkilenen sistemlere malware ve veri çalma istismarı yaymak için yönetirler.


5. Kimlik bilgileriniz için bir şifre yöneticisi kullanın!

Çok sayıda çevrimiçi hesaba abone olmak ve hangi şifrelerini ayarladığınızı unutmak kolaydır. Bu sorunu önlemek için, çoğu kişi yalnızca bir veya iki şifreyi her zaman kullanmayı tercih eder.

Ancak, tam olarak hackerların üzerinde olduğu şey budur!

Çünkü tüm bu çevrimiçi hesaplar şifremizi korumak için yüksek güvenlik standartlarını içermez. Ve eğer sadece bir hesabı kırarlar ve şifrenizi bulurlarsa, diğer tüm çevrimiçi konumlarda kullanabilirler.


6. Sisteminizi ve hassas bilgilerinizi yedekleyin!

Güvenlik uzmanlarına hassas bilgilerin siber suçlulardan nasıl korunacağına ilişkin en iyi tavsiyelerini sorarsanız, birçoğu size bir yedekleme çözümünün sahip olduğunuz en iyi seçenek olduğunu söyleyecektir.

Dolayısıyla, sisteminiz sizden erişmenizi engelleyen fidye yazılımı tarafından engellenmiş olsa bile, sistemi biçimlendirebilir ve yedeklemenizi yolunda olmak için kullanabilirsiniz.

Mevcut mevcut yedekleme çözümlerinden birini kullanabilirsiniz veya en önemli verileri bulutta saklayabilir ve herhangi bir yerden ve herhangi bir cihazdan erişebilirsiniz.


7. Veri ve finansal korumanızı en üst düzeye çıkarın!

Bu güvenlik ürünleri, geleneksel bir imza tabanlı antivirüsün sisteminize bulaşmasını engelleyemediği Zero Day saldırıları gibi normal antivirüs ürünlerinin kaldıramadığı çevrimiçi tehditleri tespit etmek üzere tasarlanmıştır.

Çoğu zaman bu çözümler, çevrimiçi bankacılık hesaplarında kullandığımız kredi kartı ve pim numaraları veya kişisel veriler gibi finansal bilgileri sistemden hedef almaktadır.

Veri zararlı yazılım çalınmasına karşı koruma elde etmek için, gereksinim duyduğunuz çözüm aşağıdakileri yapmalıdır:




Potansiyel kötü amaçlı yazılım tehditlerine karşı gelen tüm ağ verilerini tarayan gerçek zamanlı bir İnternet trafik tarayıcısı ekleyin
Kötü amaçlı yazılım tespitini ve kötü amaçlı kodun bir sistemden kaldırılmasını sağlamak
Çevrimiçi sayfalardan ve meşru web sitelerinden kötü amaçlı yazılımları tespit eden çevrimiçi tarama yetenekleri içerir


8. Önemli dosyalarınızı şifreleyin!

Kişisel bilgilerinizi şifrelemek suretiyle, hackerların, gizli verilerinize, işletim sisteminize erişse bile erişememelerini sağlayabilirsiniz.

Yerel diskinizdeki dosyaları şifrelemeyi seçebilir veya herhangi bir hackerlar için işleri zorlaştıran bir çevrimiçi konum seçebilirsiniz.

Bu uzun bir konudur, şifrelemeyi çevrimiçi güvenlik stratejinizin önemli bir parçası olarak düşünmenizi tavsiye ederim.

Örneğin, dosyalarınız için bir şifreleme programı kullanabilirsiniz, ancak program parolanız o kadar güçlü değilse ne kadar faydalı olabilir?


9. Birden fazla araç kullanarak çevrimiçi trafiğinizi koruyun!

Sisteminizi çevrimiçi tehditlerden nasıl uzak tutabilirsiniz?




Çevrimiçi korumanızı iyileştirmek için tek bir çözüme güvenemez, ancak birden fazla araç ve talimatın izlenmesi gerektiğini anlamalısınız:

Tarayıcı ile başlayalım. Mevcut tüm güvenlik yamalarını içeren en yeni sürümü mi kullanıyorsunuz?
Eski eski tarayıcınızı iyileştirebileceğinizi biliyor muydunuz?
Ne kadar seyahat ediyorsunuz ve genel ağları ve bilgisayarları mı kullanmanız gerekiyor? Durumunuzda, IP adresinizi gözetim mekanizmalarından gizlemek için çevrimiçi gitmek için en azından bir ücretsiz gözetleme sunucusu kullanmayı unutmayın.
Çevrimiçi güvenlik ve gizlilik konusunda ciddi misin? O zaman orada en iyi araçlara ihtiyacınız var. Çevrimiçi bağlantınızı şifrelemek için bir VPN çözümü kullanın. İletişiminizi Tor bilgisayar ağı vasıtasıyla göndererek İnternet etkinliğini gizlemek için Tor tarayıcısını seçin.
 
Son düzenleme:

Unzwantaii

Yeni üye
10 Şub 2019
10
0
Dostum bilgi için öncelikle teşekkür ederim yeşil açık yeşil gözümü aldı tam okuyamadım rengini değiştirmen faydalı olabilir, iyi forumlar.
 

ARES AFFETMEZ

Uzman üye
23 Ağu 2017
1,769
1
C:\
Kaspersky total security kullanıyorum. Ağır bir anti ama çok sık virüs bulaştıyorum. Bu bulaşanlar ise kendi yaptıklarım :D Ha bir şey lazım oldu filan illaki açmam lazım diğer bilgisayarımda açıp işimi garantiye alıyorum.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.