Yeni SMS Dolandırıcılığı Ortaya Çıktı: EGM Uyardı!

kurtdereli

Uzman üye
19 Tem 2020
1,086
242
-Türkistan-
Yeni SMS Dolandırıcılığı Ortaya Çıktı: EGM Uyardı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak yeni dolandarıcılığa karşı vatandaşları uyardı. Ortaya çıkan yeni bu dolandırıcılık yöntemi vatandaşları bir hayli mağdur edebilir.



SİBERAY tarafından yapılan açıklamalara göre dolandırıcılar son zamanlarda vatandaşların cep telefonlarına kötü amaçlı bağlantı bulunan bir mesaj gönderiyor. Vatandaş, söz konusu bağlantıya tıkladığında ise karşısına çıkan mesajda şu ifadeler yer alıyor:

"Sayın vatandaşımız hakkınızda Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi kapsamında 985 TL maske cezası uygulanmıştır."



Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu mesaj geldiği takdirde bağlantıya tıklanmaması gerektiğini belirtti. Dolayısıyla bu tarz mesajlara karşı son derece dikkatli olmak büyük bir öneme sahip.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.