Yenİ Wİndowsunuzu Koruma YÖntemlerİ

  • Konbuyu başlatan Arsenik-tht
  • Başlangıç tarihi
A

Arsenik-tht

Ziyaretçi
YENİ WİNDOWSUNUZU KORUMA YÖNTEMLERİ
Windowsu yeni kurdunuz ve saldırılara maruz kalıyorsanız sizde önleminizi alın! Bu sitede her ne kadar saldırı yöntemleri anlatılıyorsada korunma yöntemlerine de yer veriyoruz.Aşağıda anlatacaklarımı belki bir çoğunuz biliyorsunuz ama yeni arkadaşlar için yararlı olacağını düşünüyorum.
1- YAMALARIN YÜKLENMESİ:
Güvenlik açıkları, en kötü ihtimalle korsanların PC nize erişmesine imkan tanırlar. Bu nedenle sistem güncellemelerini düzenli olarak yüklemelisiniz. Yamaları : http://windowsupdate.microsoft.com adresinde bulabilirsiniz.Yada daha az açıkları bulunan işletim sistemleri kullanın Linux gibi.
2- vİRÜS TARAYICI KURULUMU:
Antivirüs programları sadece virüsleri trojanları ve diğer zararlıları temizlemekle kalmayıp aynı zamanda web den gelecek script saldırılarına karşıda bilgisayarınızı korurlar.Bunun için yüklenmesi gereken Virus Scan( www.mcaffe.com) programını tavsiye ederim.Ayrıca www.free-av.com adresindede ücretsiz olarak dağıtılan ingilizce bir program bulabilirsiniz.
3- FİREWALL UN ETKİNLEŞTİRİLMESİ:
Hacker ve saldırganların PC nize erişmelerini engellemek için mutlaka bir güvenlik duvarına ihtiyacınız vardır.Bu sayede saldırganların hedef aldıkları belirli portları rahatlıkla kapatabilirsiniz. Bunun için Zone Alarm( www.zonealarm.com) u tavsiye ederim.
4- GEREKSİZ HESAPLARIN SİLİNMESİ:
Windows XP Professional altında, Truva atları sayesinde kontrol edilebilen ve bu sayede saldırılar için kullanılabilen birçok kullanıcı hesabı mevcut. Bunları silmek için Denetim Masasından Yönetimsel Araçlara ordanda Bilgisayar Yönetimi penceresini açın. Yerel kullanıcılar ve Guruplar başlığı altında kullanıcılara çift tıklayın ve bunlardan ihtiyacınız olmayanları silin.
5- UZAKTAN ERİŞİMİN KAPATILMASI:
PC nizin hackerlar tarafından ele geçirilmesini engellemek için uzaktan erişim fonksiyonunu devre dışı bırakmalısınız. Bunun için Başlat menüsündeki Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın ve özellikler komutunu çalıştırın. Burdaki Uzak sekmesindeki seçeneklerde bulunan tüm işaretleri kaldırın.
Arsenik Turk Hack Team.OrG
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.