YouTube Nasıl Başlamalıyım?

samet06110

Üye
27 Eyl 2013
246
0
Arkadaşlar 25 yaşına geldim ve artık bir şeyler yapmak istiyorum. Planlarımı hep erteledim. YouTube da kanal açmak istiyorum yeni bir konu ve içerik nasıl bulabilirim ? Nereden başlamalıyım ?
 

KΛRΛ

Uzman üye
26 Mar 2018
1,233
202
Biz sizi tanımıyoruz ne yapıyorsunuz bilmiyoruz vs 🙃
Şöyle bir örnek vereyim ytde hiçbir şey yapmadan sadece twich alıntılarını paylaşarak yüksek izlenme alanlar mevcut
:)
 

3vn2odzn

Uzman üye
17 Ocak 2019
1,182
229
Loxcey Sixs
Merhabalar, planları ertelemek zorunda kalmak gerçekten korkunç ve stresli bir durum, bundan hep korkmuşumdur. O yüzden planlarınızı daha fazla ertelemeyin. İlgi alanlarınızı gözden geçirin. İlgi alanlarınız hakkında farklı araştırmalar yapın ve yeni bilgiler öğrenin. İyi bir seviyeye geleceksiniz. Size lazım olan bazı materyaller olacak. Fakat bunlar ilgi alanlarınıza göre değişiklik gösterir. Mesela ilgi alanınızın tasarım olduğunu varsayalım, ve kanalınızda çalışmalarınızı yayınlamak istiyorsunuz. İsteğe bağlı değişmek üzere kamera ve ya mikrofon almanıza gerek olmayacaktır. Fakat ilgi alanınızın bilimsel içerikler olduğunu varsayarsak, konseptinize bağlı olarak değişme şartını yoksayarak, bir kamera ve mikrofona ihtiyacınız olacaktır. Yani burada anlatmak istediğim ilgi alanlarınızı fiiliyata dökerken size lazım olacak materyallerin listesini çıkarın. Her şeyi sağladıktan sonra gerisi gelecektir. Yine konseptinize bağlı olarak değişme şartını yoksayarsam bir önerim daha var, internetten diksiyon dersleri izleyin ve alıştırma yapın. Kendi kendinize makaleler yazın. Kısa bir sürede gelişme gerçekleştireceksiniz. Ayrıca kanal açıcaksanız mutlaka bir kurgu programı öğrenmeniz gerekmekte. Premiere Pro'yu öneriyorum çünkü en fazla 1 hafta içerisinde orta ve ya üst düzeye kadar öğrenebilirsiniz. Zor olmaz ve stabil çalışır.
 

kurtdereli

Uzman üye
19 Tem 2020
1,086
242
-Türkistan-
Youtube platformuna iyi bir şekilde başlayabilmeniz için güzel, emek verilmiş ve kaliteli içerikler çıkartmanız gerekmektedir. Ve kesinliklede reklam vermelisiniz çünkü sadece kaliteli içerikler yaparak youtube'da gelişilmez, mesela bir youtube kanalından kendinizi tanıtmasını isteyebilirsiniz. Bu şekilde de gelişebilirsiniz. Facebook ve instagramda abone yardımlaşma diye farklı sayfalar bulunuyor. Hepsine katılın onların ve orda diğer kullanıcılar ile beraber karşılıklı aboneleşerekte yapabilirsiniz.
 

centoğlu

Üye
18 Şub 2021
142
26
YERLİ TEKSAS
Merhabalar,

Youtube' da genel olarak içerikler günlük hayattan olan videolar çekiliyor bunu zaten biliyoruz.
Bu bahsettiğim kişiler yüksek takipçiler, Ama en çok izlenen online alınan ürünleri deneme videoları bu videolara çok fazla tutuyor.

Bir de ders çalışma taktikleri, motivasyon videoları...

Birlikte ders çalışalım 10 saat... gibi videolar da çok tutuluyor.

Bilimsel açıklamalar, maç yayınları canlı yayın, müzik düzenleyip, atabilirsiniz bunlar çok tutuluyor. Örneğin eski bir müziği alıp slow müzikse enerjik bir müziğe çevirebilirsiniz...

Mesela bir konu öğrendiniz ilginç onları anlata bilirsiniz.

Ders konusu anlata bilirsiniz... Matematik, türkçe, sınava son hafta konular diye bir başlıkla izlenm kazanabilirsiniz.

Yazılım videoları da çok tutuyor.
photoshop baştan sona öğrenme videosu.

Daha fazla detay için tıklayınız.
 

'Türk

Moderasyon Ekibi Direktör Yrd.
5 May 2020
2,342
1,357
K E R K Ü K
önce acemi videolar atıp insanlara samimi gözük, sonra kaliteli özgün şeyler at.
sadece kaliteli atarsan olmaz başka sayfalar daha kalitelisini atabilir içeriğinin.
 

'The Wolf

Kıdemli Üye
22 Nis 2021
4,043
2,565
Tanrı dağı
Arkadaşlar 25 yaşına geldim ve artık bir şeyler yapmak istiyorum. Planlarımı hep erteledim. YouTube da kanal açmak istiyorum yeni bir konu ve içerik nasıl bulabilirim ? Nereden başlamalıyım ?
İçerik Bulma İçin: Hergün Bikaç saatini youtubeye ayır ve içerikleri izle bunlardanesinlenrek güzel içerikler oluşturabilirisn.

Konu Derken Kanal içeriğinden bahsediyorsanız ; oda size kalmıştır nasıl içerikler çekmek istiyorsanız öyleiçerikler çekin

Özgün İçerikler Atamaya Çalış Belki Bir Videon Youtubede Viral Olur Ve Abonen Artar
 

Darkfoq

Yeni üye
18 Haz 2021
27
12
Bolu
İyi olduğunuz konu üzerine youtube içeriğinizi atın.Etiketlerinizi çok iyi ayarlarsanız izlenme alırsınız.İnstagramda vs reklamlarınızı yaptırarak daha fazla izlenebilirsiniz.
 

Loux

Uzman üye
16 Ocak 2019
1,753
1,085
BL4CKGORE
Selam,

İyi olduğunuz veya iyi olmaya çalıştığınız içerikleri çekebilirsiniz.Oyun videoları için hangi oyunu daha fazla oynayacaksanız kanalınızı o oyun üzerine yapabilirsiniz.İzlenme ve kanalın keşfi için Google Adsense'den reklam vermenizi tavsiye ederim.
 

EX

Moderatör
29 Mar 2020
1,818
1,198
Öncelikle kanal adına bir yön belirlemeniz gerekir. İçeriği kendiniz mi oluşturacaksınız? Yoksa alıntı paylaşımlar, kesitler, montajlar ile mi ilerlemek istiyorsunuz?

Bu iki durumda da medyayı herkesden önce takip etmeli, içeriklerinizi ona göre oluşturmanız gerekir. Misal 5 ay sonra çıkacak oyunun tanıtım reklamını herkesten önce yapmak. Ya da güncel yaşanan olaylar hakkında vlog oluşturma?

Örneklerini ve çeşitlerini araştırarak daha fazla detaya ulaşabilirsiniz. Belirtmek gerekir ki kolay bir yol olmayacaktır. Kendinizi geliştirmeye her daim açık olmalısınız. Araştırma sonucu kaynaklara ulaşabilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.