YouTube'a Video Yüklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

#By.KapTaN

Kıdemli Üye
14 Mar 2017
2,340
7
Teşkilat
Herkese merhaba dostlar,
Bugün sizlerle youtube platformuna video yüklerken dikkat etmemiz gereken hususların bazılarına değineceğiz.


1-) Video Kalitesi

iosmediacaptureresolutions.png


Yükleyeceğimiz videonun kalitesinin en az 720p olması bizim lehimize olur. Bir izleyici rolünden kendi videomuzu düşünürsek, görüntünün önemli olmadığı videolar da bile yüksek kaliteli videolar her zaman daha çok ilgi çekecektir.


2-) Müzik Seçimi

pHwZj3tkgC3SJFbuqebBoT7WtVcIwAijEmcbe9VDCauv9ZlG6uS2zjvZQUSO7SfFqa3xjYqGp_L4QbM7=s900-mo-c-c0xffffffff-rj-k-no


Videonun beğenilme ve ilgi oranında en büyük faktörlerden biriside müziktir. Müziğimiz videonun enerji, hareket ve konusuna bağlı olarak değişmeli ve uyum sağlamalıdır. Hareketli bir videoya, hüzün fon müziği eklenmesi saçma olur.

3-) Telif Hakları

maxresdefault.jpg


Videoda kullanılan her türlü materyal, müzik ve görselin; kısacası her şeyin telif hakkı ile korunmamasına özen göstermemiz gerekir. Yine empati yapacak olursak bir videoyu yükledik her şey çok güzel 800.000 görüntülenmeye geldik... Ama o da ne ? Videoda geçen uçak sahnesinin çekimini yapan şirket telif hakkı ile videomuz kaldırmış... Kimsenin bu durumu seveceğini düşünmüyorum. Müzikler için "no copyright music" şeklinde aramalar ile telifsiz müzik bulabiliriz.

4-) Başlık, Açıklama ve Etiketler

edit-youtube-video-basic-description-2.jpg


Yukarıdaki aşamalardan sonra dikkat etmemiz gereken en can alıcı noktalardan birisine geldik. Google, YouTube aramaları için önde çıkmak, bakanları başlıktan etkilemek çok önemli.

Başlık: Video ile alakalı olmalıdır ve açıklayıcı olmak zorundadır. Detaylı bir başlık yerine yüzeysel bir başlık her zaman daha iyi olacaktır. "Deep Web 9. Katman 3. Seviye Linux'da Heykırlık Yapma" başlığı yerine, "Nasıl Hacker Olunur ?" daha mantıklı olacaktır ve izleyici kitlesinin ilgisini çekecektir.

Açıklama : Aramadan sonra izleyici başlığa baktı, sonrasında altta küçük bir yazı var, ne yahu bu daha videoya girmedik. "Nasıl Hacker Olurum ?" başlığındaki videoya baktık ama açıklama da ne yazıyor, "Nasıl Hacker Olurum isimli oyunu oynadık iyi seyirler". Ama ben bunu aramıyorum ve başka video bakmaya başladım. Videoyu özetler şekilde önemli kelimeler kullanarak yazılmalıdır.

Etiketler : Arama yapıldığında videonuzun çıkmasında en büyük etken etiket olabilir. "Afrin'de teröristler böyle vuruldu" videosunu için örnek etiket, "Afrin, Zeytin Dalı, Operasyon, Türkiye, Suriye, Savaş, Türk Askeri, Terörist". Burada güncel kelimeleri kullanmak da çok önemli bunun için Etiket Oluşturucu [Tıkla] sitesine göz atabilirsiniz.


5-)Küçük Resim (thumbnail)

Examples-of-Great-YouTube-Thumbnails.jpg


Videonun küçük resmi, bunu herkes nasıl olacağını az çok biliyor. Video için merak uyandırıcı olmalı ve video ile alakalı olmalı. Afrin videosuna Trump'ın fotoğrafı saçma olur. Grafik bilginiz yok ise internet siteleri var bunlar ile ilgili.

6-) Bitiş Ekranı ve Kartlar

a-donation-card-example.jpg


Görselde görünen sağ üstteki (i)nfo kartı. Buraya anketleri, eski videolarınızı veya benzeri şeyleri ekleyebilirsiniz.
Videonun ortasında gelip oradan kendine çekmesi için güzel bir metin ile eklenmesi uygun ve yerinde olur.

maxresdefault.jpg


Bitiş ekranı: Videonun son 15. saniyelerinde gelen kanal resmi, son yüklenen videolar, eski videoların geldiği ekran. Bunu ayarlamanız sizin içeriklerinizin daha çok erişim alması için etkili olur.




Bu günlük anlatacaklarım bu kadardı dostlar, biraz yüzeysel anlattım uzun olmaması için. Hata var ise affola.
Bu tarz konular istiyorsanız lütfen post olarak belirtin...
(Tamamen Bana Aittir)


 
Son düzenleme:

#By.KapTaN

Kıdemli Üye
14 Mar 2017
2,340
7
Teşkilat
Anlattıklarımda takılanlar olursa ö.m ile yardımcı olurum. Detaylı olarak konu da açabilirim.

Herkese teşekkürler
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.