Çözüldü yurt dışından birinin telefonuna/bilgiseyarına sızma suçu varmı varsa suçu ne?

'ReDLiNe

Blue Team Lideri
23 Haz 2015
7,676
3,562
23
Ankara
durun tahmin edeyim oyunda birine sövdünüz o da size tehditte bulundu... Açıkçası kimsenin uğraşacağını pek sanmıyorum tabi çok çok üstüne düşmediğiniz sürece
 

vEveryone

Üye
27 Kas 2020
208
77
Almanya
Bilişim suçunun kanunları ve işleyişi türkiye cumhuriyeti yasalarında mevcut, başka bir ülkeden bile olsa teknolojik cihazlarına sızıp zarar veren kişi hakkında adli işlem başlatırsan nerede olursa olsun bu yapılan bir suçtur. Ortam sanal olsa bile işlenen suç gerçektir.
 

'Black-King

Yaşayan Forum Efsanesi
30 Tem 2012
10,353
340
İstanbul
Yurtdışından birisinin cihazına bağlanarak işlediğiniz suç, o ülkenin yasalarına göre değerlendirilir. "Suçun işlendiği bölge" diye bir tabir bulunuyor. Örneğin İstanbul da oturuyorsanız ve girdiğiniz bilişim sistemi Ankara da ise, bu durumla Ankara siber ilgilenir. Aynı şekilde başka bir ülkeye bağlanarak işlem yaparsanız suçun işlendiği bölge hangi ülke ise o ülkenin yasalarına göre yargılanırsınız. (O ülkeye iadeniz yapılmak şartıyla)
Türkiye de TCK 243, 244, 245 gibi maddeler ve bendleri ile yargılanırsınız.
Olayı bizzat yaşadığım için verdiğim bilgilerin doğru olduğundan emin olabilirsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.