İPUCU

Python Artificial Intelligence’da en çok kullanılan dildir ve gerekli dökümanların paylaşım alanlar burada paylaşılmaktadır.

Seçenekler

Python'a adım atıyorum[Python3 kulübü]-3 + özür

Hacknology - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
10/2015
Nereden:
rm -rf /
Mesajlar:
2.710
Konular:
151
Teşekkür (Etti):
947
Teşekkür (Aldı):
1235
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 13:59
#1
Python'a adım atıyorum[Python3 kulübü]-3 + özür
Öncelikle diğer makalemde daha ayrıntılı işleyeceğimi söylemiştim şimdiye kadarki işlediğim konuları, ama gerçekten çok meşgul bir zamanıma denk geldi ve onu yarına erteledim, umarım bir kez daha ertelemek zorunda kalmam. Şimdiye kadar sizlerle ig else elif while print ve input u işledik. Şimdi ise for döngüsünü göreceğiz.

for:

Bazen while döngüsünde zorlanır, sıkıntı çekeriz. Python'da çare tükenmez! der gibi yardımımıza koşan for döngüsü ingilizce'deki anlamı "için" dir. Burda da benzer bir kullanımı vardır. Size şuan devam ettirdiğim bir programdan örnek bir kullanım sunayım.

Örnek:

Kod:
ugurlu_sayilar = ["1", "2", "5", "7", "13"]
sorgu = input("en sevdiginiz sayi nedir")

if(any(sayi in sorgu for sayi in ugurlu_sayilar)):
    
    print("O benim de ugurlu sayim!")
else:
    print("Eh, zevkler ve renkler tartışılmaz")
Burada for u görmek biraz zor da olsa anlayacağınızı düşünüyorum. Eğer ugurlu sayılardan herhangi birisi kullanıcı çıktısında varsa onun da uğurlu sayısı olduğunu söylüyor. Yoksa zevklerin tartışılmayacağını. Hemen while döngüsüne alıp kullanımına bir göz atalım.

Kod:
en sevdiginiz sayi nedir3
Eh, zevkler ve renkler tartışılmaz
en sevdiginiz sayi nedir9
Eh, zevkler ve renkler tartışılmaz
en sevdiginiz sayi nedir7
O benim de ugurlu sayim!
en sevdiginiz sayi nedir1
O benim de ugurlu sayim!
en sevdiginiz sayi nedir
Evet bir sorun yok gibi gözüküyor, hemen daha basit bir kullanımına göz atalım

Kod:
sayilar = "123456789"
isim = input("isminiz nedir: ")
for sayi in isim:
    if sayi in sayilar:
        print("İsimde sayı mı olurmuş?!")
Oldukça basit değil mi, bence bunu herkes anlayabilir. Son olarak bunun da kullanımına göz atalım.

Kod:
isminiz nedir: h4ckn0l0gy
İsimde sayı mı olurmuş?!
>>>
Ayrıntılı işleme sözü verdiğim makaleyi bugün yazamadığım için herkesten tekrar özür diliyorum, telafi edeceğim

---------------------
I surrender my soul
Odin hear my call

flag{Bur4si_b1r_0yun_park1}

hacknology@hacknologyroot:~/
TheAbraham, BugResearcher, 'Deep, Soilw0rk Teşekkür etti.
Hacknology - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
10/2015
Nereden:
rm -rf /
Mesajlar:
2.710
Konular:
151
Teşekkür (Etti):
947
Teşekkür (Aldı):
1235
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 19:02
#2
Güncel beyler
---------------------
I surrender my soul
Odin hear my call

flag{Bur4si_b1r_0yun_park1}

hacknology@hacknologyroot:~/
Darmadumann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
12/2015
Mesajlar:
530
Konular:
32
Teşekkür (Etti):
19
Teşekkür (Aldı):
47
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 19:19
#3
Eline saglık dostum en yakın zamanda ayrıntılı olarak ögrenmeye baslamayı dusunuyorum python ' u ama onun öncesinde C ve C# 'a giriş yapmayı düşünüyorum .

HTML , CSS , PHP , MySQL bilgim var az da olsa

Bu sene Bilgisayar Programcılıgına gidicem sen hangi dili ögrenmemi tavsiye edersin ? Forumda sormuştum çogu kişi C ile başla sonra C# ve Python ' la devam et demişti
BugResearcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forumdan Uzaklaştırıldı
Üyelik tarihi:
07/2016
Nereden:
[vkng@vkng~]
Mesajlar:
67
Konular:
2
Teşekkür (Etti):
20
Teşekkür (Aldı):
18
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 19:21
#4
Eline Sağlık
Hacknology - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
10/2015
Nereden:
rm -rf /
Mesajlar:
2.710
Konular:
151
Teşekkür (Etti):
947
Teşekkür (Aldı):
1235
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 19:33
#5
Alıntı:
Darmadumann´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eline saglık dostum en yakın zamanda ayrıntılı olarak ögrenmeye baslamayı dusunuyorum python ' u ama onun öncesinde C ve C# 'a giriş yapmayı düşünüyorum .

HTML , CSS , PHP , MySQL bilgim var az da olsa

Bu sene Bilgisayar Programcılıgına gidicem sen hangi dili ögrenmemi tavsiye edersin ? Forumda sormuştum çogu kişi C ile başla sonra C# ve Python ' la devam et demişti

Python aşığıyım ben
---------------------
I surrender my soul
Odin hear my call

flag{Bur4si_b1r_0yun_park1}

hacknology@hacknologyroot:~/
BugResearcher Teşekkür etti.
BugResearcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forumdan Uzaklaştırıldı
Üyelik tarihi:
07/2016
Nereden:
[vkng@vkng~]
Mesajlar:
67
Konular:
2
Teşekkür (Etti):
20
Teşekkür (Aldı):
18
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 19:39
#6
Alıntı:
Hacknology´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Python aşığıyım ben
Bende!
Hacknology Teşekkür etti.
Hacknology - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
10/2015
Nereden:
rm -rf /
Mesajlar:
2.710
Konular:
151
Teşekkür (Etti):
947
Teşekkür (Aldı):
1235
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 20:32
#7
Alıntı:
BugResearcher´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende!
Basit, güzel. Benim ilk aşkım
---------------------
I surrender my soul
Odin hear my call

flag{Bur4si_b1r_0yun_park1}

hacknology@hacknologyroot:~/
ix Tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forumdan Uzaklaştırıldı
Üyelik tarihi:
06/2016
Mesajlar:
45
Konular:
3
Teşekkür (Etti):
0
Teşekkür (Aldı):
12
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 20:56
#8
Gayet guzel bir konu olmasina karsin. "for" dongusu icin saglikli bir ornek oldugu konusunda suphelerim var. "Pythonic" olarak nitelendirdigimiz olayi gerceklestirmeye calisir iken konudan uzaklasmis, gereksiz fonksiyon kullanimina gitmissin. Algoritmani begendigim soylenemez. Yukaridaki gerceklestirmeye calistigin sey yerine bunu kullanmak hem daha Pythonic olacak, hem de kod kalabaligini onleyecektir. Donguler ile alakali daha guzel ornekler bekliyorum, sevgiler.
Kod:
In [1]: print("Aha!") if int(input("Sayi: ")) in [1, 2, 5, 7, 13] else print("Oh..")
Sayi: 5
Aha!
Hacknology Teşekkür etti.
Hacknology - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
10/2015
Nereden:
rm -rf /
Mesajlar:
2.710
Konular:
151
Teşekkür (Etti):
947
Teşekkür (Aldı):
1235
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 22:02
#9
Alıntı:
ix Tr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gayet guzel bir konu olmasina karsin. "for" dongusu icin saglikli bir ornek oldugu konusunda suphelerim var. "Pythonic" olarak nitelendirdigimiz olayi gerceklestirmeye calisir iken konudan uzaklasmis, gereksiz fonksiyon kullanimina gitmissin. Algoritmani begendigim soylenemez. Yukaridaki gerceklestirmeye calistigin sey yerine bunu kullanmak hem daha Pythonic olacak, hem de kod kalabaligini onleyecektir. Donguler ile alakali daha guzel ornekler bekliyorum, sevgiler.
Kod:
In [1]: print("Aha!") if int(input("Sayi: ")) in [1, 2, 5, 7, 13] else print("Oh..")
Sayi: 5
Aha!
Öncelikle eleştiri için teşekkürler. Senin düşündüğünü bende düşündüm ve bu yüzden altta çok daha basit bir kullanımına gittim böyle daha "pythonic" oldu.
---------------------
I surrender my soul
Odin hear my call

flag{Bur4si_b1r_0yun_park1}

hacknology@hacknologyroot:~/
TokyoDrift22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forumdan Uzaklaştırıldı
Üyelik tarihi:
07/2016
Mesajlar:
136
Konular:
12
Teşekkür (Etti):
0
Teşekkür (Aldı):
3
Ticaret:
(0) %
01-08-2016 22:04
#10
Bende Bı Yıl Bütün Dilleri Öğrenmeye Başlıyacam
C#/C++/Python/Conan Shell....

Bookmarks


« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Seçenekler

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
Sizin eklenti yükleme yetkiniz yok
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı