İPUCU

Trojan ve Virüsler Trojan ve Virüsler Hakkında Bilgiler.

Seçenekler

Rat nedir ?

22-06-2015 17:32
#1
emreard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
02/2015
Nereden:
Ankara
Mesajlar:
3.336
Teşekkür (Etti):
1
Teşekkür (Aldı):
882
Konular:
427
Ticaret:
(0) %
Herkese selam ,
yeni başlıyanlar için rat lar hakkında ,
soru cevap şeklinde , basit anlamda ,
bilgi vereceğim .içinizde elbetki bilenler vardır.
ama bilmeyenlere , hiç yoktan ufak bir kaynak olur...



Soru - Cevap



1 - ) Soru : Rat Nedir ?
cevap : bilgisayara uzaktan erişim sağlıyıp , admin yetkisine ulaşan programlara verilen genel isimdir .Legal ve İllegal olmak üzere 2 ye ayrılır.
sizin izniniz olmadan yapılan her erişim, illegal olarak nitelendirilir...


2 - ) Soru : Rat lar , nerden bulaşır , nasıl yayılırlar :
cevap : ratlar genelde , internet ortamından , indirmiş olduğumuz , müzik , film , torrent yada mail , yolu ile ve en önemlisi ;
hack program ve araçları üzerine bindlenmiş ve fud olarak , siz farkında olmadan , indireceğiniz dosya ile bilgisayarınıza girer...





3 - ) Soru : Bilgisayarıma rat ile , iznim olmadan,uzaktan erişim sağlıyan , lamer ne yapabilir ... bana zararı ne olur ?
Cevap : bilgisayarınıza rat girdiği anda.
giren adam sizi uzaktan izler . masaüstü görüntünüz , her daim , pc nize sızan adamın önündedir ...
+ şifrelerinizi çalabilir ( msn ,ıcq ,yahoo , kredi kartı , aklınıza gelebilecek her türlü şifre )
+ kamera açıp , sizi izliyebilir .
+ microfonu açıp , sesinizi ve tüm konuşmaları , dinliyebilir .
+ mause ,klavye kontrolünü eline geçirir.
+ istediği dosyayı siler , upload - download eder ...
+ web browser ınızı kontrol edebilir .
+ sürücüleri formatlıya bilir.
+ hatta sizin erişimizi kısıtlayıp, admin yetkisine kendisi erişebilir.



4 - ) Soru : Reserve Connection Nedir :
Cevap : bu bağlantı yöntemi açık portları ve firewall kısıtlamalarını by pass etmek için kullanılır. kullanılan en iyi yöntem budur,
Router güvenlik kısıtlamalarını by pass etmektir. kısacası kurbanın size bağlanmasını sağlıyor..



5 - ) Soru irect Connection Nedir ?
Cevap : Bağlanılmak istenen sunucuya veya sunuculara doğrudan ve basit bir bağlantı şeklidir. Artırılmış güvenilirlikle birlikte, kararlı sunuculara çok kanallı, birden çok müşteri için olanak verir.



6 - ) Soru : Serverı Nasıl Fud EDERİM ?
Cevap : Serverı crypter ile fud edebilirsiniz. yada hex workshop programını kullanarak FUD edebilirsiniz.



7 - ) Soru : Bunlara karşı kendimi nasıl koruya bilirim ?
Cevap : bunlara karşı kendinizi korumak için , öncelikle , güvenlik yazılımlarına ihtiyacınız var , sonra ağınızı sniffer edip ,
yada firewall dan anlıyabilirsiniz.



8 - ) Soru: İllegal veya Legal olğuğu nasıl anlaşılır ?
Cevap: Bizim iznimiz dışında yapılam her bağlantı , illegaldir . genelde hack amacı ile kullanılır .
bizim iznimiz, içinde yapılan ve bağlantıyı heran sonlandıracağımız , erişim ise ; legal olarak nitelendirilir. Genelde yardım için kullanılır.



9 - )Soru : Legal yazılımlar hangileridir ?
Cevap :
# TeamViewer
# UltraVNC
# Ammyy
# Mikogo



10 - ) Rat lar kendilerini hangi doyaya enjekte ederler ?
Cevap : kendilerini genelde system32 içine svchost adı altında yada internet explorer dosyasına enjekte ederler .
buradaki amaç :
1 av nin sistem dosyasını silmesini engellemek. aktif olarak çalışmak.
2 explorer da ise ; , her hangi bir güncelleştirme yaparmış gibi kendini gizleyip ,
firewall ı by pass edip , bağlantı kurulmasını sağlamak .
örnek olarak ; firefox yeni sürümü çıkınca , kendini update etmesini, hiçbir güvenlik yazılımı engellemez .

yalnız ; bazen dosya adı da farklılıklar gösterebilir . svchost olmaz , başka bir isim yazar , yada explorer olmaz tmp2 yazar . bunları örnek olarak anlattım .

Benden ; indirdiğiniz dosyalara her zaman dikkat edin. dosyayı paylaşan isimde çok önemlidir. yeni üye olup , 1 mesajı olan üyeler , genelde virüslü dosya paylaşabiliyor . burada herkese demiyorum tabi ,
asiturkler e yeni üye olupta , başarılı işlere imza atacak bir sürü üye var .
ayrıca crack dosyalarınada dikkat etmenizde fayda var. ve
bence keylogger larda zararlı ama trojan lar ( rat) lar ,
çok ciddi anlamda zararlı, keylogger dan korkmam ama trojan dan korkarım (:
genelde çoğunu antiler tanır . indirmenize izin vermez.
tanınmayanda hack forumlarında satılır. (: kimse bedava vermez.
ama çalışma mantıkları göz önünde bulundurulursa , onlarıda siz yakalayabilirsiniz yeterki biraz bilginiz olsun...



NOT : ALINTIDIR...
26A Teşekkür etti.

22-06-2015 18:04
#2
emreard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
02/2015
Nereden:
Ankara
Mesajlar:
3.336
Teşekkür (Etti):
1
Teşekkür (Aldı):
882
Konular:
427
Ticaret:
(0) %
//güncel
23-06-2015 15:30
#3
llHectorBarbossall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forumdan Uzaklaştırıldı
Üyelik tarihi:
06/2015
Nereden:
Karayipler
Mesajlar:
91
Teşekkür (Etti):
24
Teşekkür (Aldı):
20
Konular:
5
Ticaret:
(0) %
rat = en kolay hackleme programıdır de bitsin olay
23-06-2015 15:59
#4
SonHan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
08/2014
Mesajlar:
122
Teşekkür (Etti):
8
Teşekkür (Aldı):
10
Konular:
17
Ticaret:
(0) %
Yeniler için iyi bir konu
23-06-2015 16:44
#5
emreard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
02/2015
Nereden:
Ankara
Mesajlar:
3.336
Teşekkür (Etti):
1
Teşekkür (Aldı):
882
Konular:
427
Ticaret:
(0) %
Alıntı:
llHectorBarbossall´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
rat = en kolay hackleme programıdır de bitsin olay
O kadar kısa yazarsak kim ne anlar ?

Bookmarks


« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Seçenekler

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
Sizin eklenti yükleme yetkiniz yok
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı