Turkhackteam.net/org - Turkish Hacking & Security Platform  
Geri git   Turkhackteam.net/org - Turkish Hacking & Security Platform >
Turkhackteam Under Ground
> Trojan ve Virüsler

Trojan ve Virüsler Trojan ve Virüsler Hakkında Bilgiler.





Rat nedir ?

Trojan ve Virüsler

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
Seçenekler
Alt 05-07-2012 10:40   #1
  • Yarbay
  • Üye Bilgileri
Üyelik tarihi
04/2012
Nereden
Kadıköy
Mesajlar
Konular

Teşekkür (Etti): 378
Teşekkür (Aldı): 778


Arrow Rat nedir ?



Herkese selam ,
yeni başlıyanlar için rat lar hakkında ,
soru cevap şeklinde , basit anlamda ,
bilgi vereceğim .içinizde elbetki bilenler vardır.
ama bilmeyenlere , hiç yoktan ufak bir kaynak olur...



Soru - Cevap



1 - ) Soru : Rat Nedir ?
cevap : bilgisayara uzaktan erişim sağlıyıp , admin yetkisine ulaşan programlara verilen genel isimdir .Legal ve İllegal olmak üzere 2 ye ayrılır.
sizin izniniz olmadan yapılan her erişim, illegal olarak nitelendirilir...


2 - ) Soru : Rat lar , nerden bulaşır , nasıl yayılırlar :
cevap : ratlar genelde , internet ortamından , indirmiş olduğumuz , müzik , film , torrent yada mail , yolu ile ve en önemlisi ;
hack program ve araçları üzerine bindlenmiş ve fud olarak , siz farkında olmadan , indireceğiniz dosya ile bilgisayarınıza girer...





3 - ) Soru : Bilgisayarıma rat ile , iznim olmadan,uzaktan erişim sağlıyan , lamer ne yapabilir ... bana zararı ne olur ?
Cevap : bilgisayarınıza rat girdiği anda.
giren adam sizi uzaktan izler . masaüstü görüntünüz , her daim , pc nize sızan adamın önündedir ...
+ şifrelerinizi çalabilir ( msn ,ıcq ,yahoo , kredi kartı , aklınıza gelebilecek her türlü şifre )
+ kamera açıp , sizi izliyebilir .
+ microfonu açıp , sesinizi ve tüm konuşmaları , dinliyebilir .
+ mause ,klavye kontrolünü eline geçirir.
+ istediği dosyayı siler , upload - download eder ...
+ web browser ınızı kontrol edebilir .
+ sürücüleri formatlıya bilir.
+ hatta sizin erişimizi kısıtlayıp, admin yetkisine kendisi erişebilir.



4 - ) Soru : Reserve Connection Nedir :
Cevap : bu bağlantı yöntemi açık portları ve firewall kısıtlamalarını by pass etmek için kullanılır. kullanılan en iyi yöntem budur,
Router güvenlik kısıtlamalarını by pass etmektir. kısacası kurbanın size bağlanmasını sağlıyor..



5 - ) Soru irect Connection Nedir ?
Cevap : Bağlanılmak istenen sunucuya veya sunuculara doğrudan ve basit bir bağlantı şeklidir. Artırılmış güvenilirlikle birlikte, kararlı sunuculara çok kanallı, birden çok müşteri için olanak verir.



6 - ) Soru : Serverı Nasıl Fud EDERİM ?
Cevap : Serverı crypter ile fud edebilirsiniz. yada hex workshop programını kullanarak FUD edebilirsiniz.



7 - ) Soru : Bunlara karşı kendimi nasıl koruya bilirim ?
Cevap : bunlara karşı kendinizi korumak için , öncelikle , güvenlik yazılımlarına ihtiyacınız var , sonra ağınızı sniffer edip ,
yada firewall dan anlıyabilirsiniz.



8 - ) Soru: İllegal veya Legal olğuğu nasıl anlaşılır ?
Cevap: Bizim iznimiz dışında yapılam her bağlantı , illegaldir . genelde hack amacı ile kullanılır .
bizim iznimiz, içinde yapılan ve bağlantıyı heran sonlandıracağımız , erişim ise ; legal olarak nitelendirilir. Genelde yardım için kullanılır.



9 - )Soru : Legal yazılımlar hangileridir ?
Cevap :
# TeamViewer
# UltraVNC
# Ammyy
# Mikogo



10 - ) Rat lar kendilerini hangi doyaya enjekte ederler ?
Cevap : kendilerini genelde system32 içine svchost adı altında yada internet explorer dosyasına enjekte ederler .
buradaki amaç :
1 av nin sistem dosyasını silmesini engellemek. aktif olarak çalışmak.
2 explorer da ise ; , her hangi bir güncelleştirme yaparmış gibi kendini gizleyip ,
firewall ı by pass edip , bağlantı kurulmasını sağlamak .
örnek olarak ; firefox yeni sürümü çıkınca , kendini update etmesini, hiçbir güvenlik yazılımı engellemez .

yalnız ; bazen dosya adı da farklılıklar gösterebilir . svchost olmaz , başka bir isim yazar , yada explorer olmaz tmp2 yazar . bunları örnek olarak anlattım .

Benden ; indirdiğiniz dosyalara her zaman dikkat edin. dosyayı paylaşan isimde çok önemlidir. yeni üye olup , 1 mesajı olan üyeler , genelde virüslü dosya paylaşabiliyor . burada herkese demiyorum tabi ,
asiturkler e yeni üye olupta , başarılı işlere imza atacak bir sürü üye var .
ayrıca crack dosyalarınada dikkat etmenizde fayda var. ve
bence keylogger larda zararlı ama trojan lar ( rat) lar ,
çok ciddi anlamda zararlı, keylogger dan korkmam ama trojan dan korkarım (:
genelde çoğunu antiler tanır . indirmenize izin vermez.
tanınmayanda hack forumlarında satılır. (: kimse bedava vermez.
ama çalışma mantıkları göz önünde bulundurulursa , onlarıda siz yakalayabilirsiniz yeterki biraz bilginiz olsun...
 Offline  
 
Alt 21-01-2013 21:09   #2
  • Forumdan Uzaklaştırıldı
  • Üye Bilgileri
Üyelik tarihi
12/2012
Mesajlar
Konular

Teşekkür (Etti): 11
Teşekkür (Aldı): 62




Çok güzel anlatım olmuş hocam sağol.
 Offline  
 
Alt 16-05-2013 23:01   #3
  • Asteğmen
  • Üye Bilgileri
Üyelik tarihi
05/2013
Mesajlar
6
Konular
4

Teşekkür (Etti): 3
Teşekkür (Aldı): 0




Peki bunu nasıl kullanabiliriz ben arkadaşımın bilgisayarındaki kamerayı izlemek istiyosam bu programı nasıl indirip kullanabilirim
 Offline  
 
Alt 14-07-2013 06:31   #4
  • Üsteğmen
  • Üye Bilgileri
Üyelik tarihi
07/2013
Mesajlar
Konular
0

Teşekkür (Etti): 58
Teşekkür (Aldı): 20




ellerine sağlık dostum.
 Offline  
 
Alt 21-07-2016 17:56   #5
  • Asteğmen
  • Üye Bilgileri
Üyelik tarihi
06/2016
Nereden
bursa
Mesajlar
Konular
2

Teşekkür (Etti): 3
Teşekkür (Aldı): 6




Çok güzel olmuş elinize sağlık hocam



___________________________________________

Selamlar Dünya :

 Offline  
 
Konu Kapatılmıştır

Bookmarks

Seçenekler


Bilgilendirme Turkhackteam.net/org
Sitemizde yer alan konular üyelerimiz tarafından paylaşılmaktadır.
Bu konular yasalara uygunluk ve telif hakkı konusunda yönetimimiz tarafından kontrol edilse de, gözden kaçabilen içerikler yer alabilmektedir.
Bu tür konuları turkhackteamiletisim [at] gmail.com mail adresimize bildirebilirsiniz, konular hakkında en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır.
Please Report Abuse, DMCA, Harassment, Scamming, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to turkhackteamiletisim [at] gmail.com

Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz.
Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.



         

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019

TSK Mehmetçik Vakfı

Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı

Google+
Pomeranian Boo
Siber Güvenlik
sosyal medya bayilik paneli

wau