2024 Yılının En İyi 10 Sosyal Medya Analiz Araçları

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,651
369
Sydney
Günümüzde herkes sosyal medyayı kullanıyor ve günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Sosyal medya sadece eğlence kaynağı değil, aynı zamanda faydalı bilgilerin paylaşılması için de kullanılıyor. Ayrıca işletmeler bugünlerde büyüme ve pazarlama için sosyal medyayı kullanıyor. Ancak piyasada o kadar çok sosyal medya aracı var ki, birden fazla sosyal medya platformundaki verileri yönetmek ve takip etmek çoğu zaman zorlaşıyor.

Bu sorunu çözmek için Sosyal Medya Analizi araçları devreye giriyor. Bu araçlar çeşitli özellikler sunar ve erişimin, etkileşimin ve konuşmaların izlenmesine olanak tanır. Ayrıca izleyicilerin ilgi alanları ve davranışları hakkında değerli bilgiler sağlarlar.

NPymZoEJ_o.png

1. Hootsuite Analizi


Hootsuite Analytics, yayınları planlayan, müşterilerle etkileşim kuran, etkinliği izleyen, içerik reklamı yapan, veri sonuçlarını analiz eden, sosyal medya platformlarını entegre eden ve kullanıcıların sosyal medya performansını izlemesine, ölçmesine ve iyileştirmesine olanak tanıyan bir OwlyWriter yapay zekası sağlayan çok güçlü bir araçtır. .


Ayrıca, kullanıcıların işletmeleri için bilinçli kararlar almasına ve sosyal medya stratejilerini geliştirmesine olanak tanıyarak hedef kitle, içerik ve etkileşim hakkında bilgi edinilmesine yardımcı olur.

03r6tlhZe430ac31qQVRONq-7.fit_lim.size_1050x591.v1569472924.jpg


NPymZoEJ_o.png

2.Agorapulse

Agorapulse, gönderileri planlayabilen, performansı analiz edebilen ve hashtag'leri ve anahtar kelimeleri izleyebilen bir araçtır. Her ne kadar bir sosyal medya analiz aracı olarak görülmese de raporlama özelliği ve analizleri, onu yeni başlayanların sosyal medya performansı hakkında daha fazla bilgi sahibi olması için mükemmel bir seçim haline getiriyor. Agorapulse ayrıca bir varlık kütüphanesi içerir. Bu kitaplığa ait varlıklar birden fazla gönderi için yeniden kullanılabilir. Aynı zamanda iş akışlarını düzenlemek için bir ekip işbirliği özelliğinden de oluşur.

Agorapulse-Review.jpg


NPymZoEJ_o.png

3. Social Status


Socaial status, beyaz etiket esnekliği ile çok kanallı raporlama isteyen ve raporlarını belirli müşterilere göre uyarlamak isteyen ajanslar ve dijital pazarlamacılar için ideal bir sosyal medya analiz çözümüdür. İstediğiniz tüm gerçek zamanlı ölçümler kontrol panelinde mevcuttur. Oluşturulan raporlar Google Slaytlar, PowerPoint, PDF ve CSV formatlarına aktarılabilir. Bu sosyal medya denetim aracı, sponsorlu kampanyalara ilişkin veri sağlamak için Facebook Reklam Hesaplarını izler. Ayrıca influencer pazarlama kampanyalarınızın başarısını değerlendirmek ve diğer influencerlara kıyasla ne kadar iyi performans gösterdiğinizi değerlendirmek de etkilidir.

Part-5-Social-Media-Analytics-header.png


NPymZoEJ_o.png

4.Google Analytics


Google Analytics, sosyal ROI'yi izlemeye yardımcı olan bir araçtır. SEO analiz aracı görünümünde olsa da sosyal medya trafiğinin trendlerini analiz etmek için en değerli sosyal medya raporlama araçlarından biri olarak da kullanılıyor. Ayrıca kampanyanız için en iyi sonucu verecek en etkili ağı da bulabilirsiniz. Ayrıca, çeşitli ancak doğru sonuçlar vermek için çeşitli özelleştirilmiş filtre seçenekleri içerir.

google-analytics.png


NPymZoEJ_o.png

5. Keyhole


Keyhole endüstri performansının gerçek zamanlı analizini sağlar. Markaların, takipçiler arasında trend olan hashtagleri anlamasını kolaylaştıran oldukça kullanıcı dostu bir kontrol paneline sahiptir. İşletmeler, insanların belirli bir konu, marka veya anahtar kelime hakkında söylediklerini, söz edilenleri, gönderileri ve işle ilgili konuşmaları içeren sosyal dinleme ve sosyal izleme sonuçlarından yararlanır ve bunlardan en iyi şekilde yararlanır. Ayrıca çeşitli sosyal medya platformlarındaki kampanyaya özel analizleri de takip edebiliyor. Ayrıca rakiplerinizi de takip etmenizde fayda var.

keyhole.png


NPymZoEJ_o.png

6. Rival IQ


Rival IQ, işletmenizin Facebook, Twitter, Instagram, Youtube ve Pinterest'teki performansını analiz eden bir sosyal medya analiz aracıdır. Bu araç rakip kıyaslaması sunar. Bu, şirketin müşterilerinin performansını veya istatistiklerini aynı sektördeki rakiplerle karşılaştırdığı anlamına gelir. Bu, şirket sahiplerinin müşterilerinin sosyal medya istatistikleri veya ölçümleri hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olur. Rival IQ, topladığı verilerin analizini sunarak sosyal medyada trend olan içeriğin anlaşılmasını kolaylaştırır ve işletme sahiplerinin maksimum etki için strateji oluşturmasına olanak tanır.

f8d14f6cc13d5e093f5a09fa03ffdfb6.webp


NPymZoEJ_o.png

7. Sendible


Sendible, büyük ajansların sosyal medya faaliyetlerini raporlamak ve yönetmek için tasarlanmış, çok iyi bilinen bir araçtır. Sosyal medya gönderilerini yayınlamak, analitik yoluyla performansı analiz etmek ve topluluk etkileşimlerini yönetmek gibi çeşitli özelliklerle donatılmıştır. Sendible, daha büyük ajanslar için sosyal medyanın yönetilmesinde birden fazla kişinin yer aldığı durumlarda çok önemli olan ekip üyeleri arasındaki işbirliğini vurguluyor. Ayrıca sosyal medya yönetiminde karar almayı hızlandırmak için kolaylaştırılmış onay süreçlerini de içerir. Sendible, tanınmış blog platformlarıyla entegrasyona izin vererek blog içeriğini yönetmeyi ve yayınlamayı kolaylaştırır.

00jQ3hNDwQOScZTOSEBb8vX-7.fit_scale.size_760x427.v1569476667.jpg


NPymZoEJ_o.png

8. Mention


Mention, belirli anahtar kelimeleri izlemek, rekabet analizi yapmak ve belirli bir sektör veya niş içindeki etkili figürleri belirlemek gibi birçok yararlı işlev sunan bir sosyal medya analiz aracıdır. Belirtilen anahtar kelimelerin geçtiği her yere gerçek zamanlı bildirimler gönderen benzersiz 'uyarılar' özelliği nedeniyle büyük beğeni topluyor. Ayrıca analiz raporunuzu günlük olarak e-posta yoluyla göndererek her şeyi takip etmenizi kolaylaştırır. Ayrıca araç, markanızdan bahsedilen tüm bilgilere anında erişim sağlar ve analizlerinizi filtrelemenize ve özelleştirmenize olanak tanır.

mention-logo.png


NPymZoEJ_o.png

9. Brand24


Brand24, sosyal medyadaki varlığınızı geliştirmek için yararlı olabilecek ilgili verileri toplamak üzere tasarlanmış, iyi bilinen bir araçtır. Brand24 kullanıcılarına çeşitli özellikler sunmaktadır. Bunlar arasında rekabet analizi yapma, kampanya analizlerini takip etme, genel sosyal medya performansınızı değerlendirme ve sosyal medya varlığınızı geliştirmeye katkıda bulunan diğer belirtilmemiş özellikler yer alır. Brand24, sosyal medyada markanızdan bahsedilen tüm ifadeleri olumlu ve olumsuz duygular olarak kategorize eden duyarlılık analizi özellikleriyle öne çıkıyor. Oluşturulan raporların PDF ve Excel gibi popüler formatlarda indirilebilmesi, paylaşılmasını ve erişilmesini kolaylaştırır.

brand24-logo-vector.png


NPymZoEJ_o.png

10. Talkwalker

Talkwalker, hashtag'ler ve anahtar kelimeler için sınırsız ve ücretsiz arama sunan bir raporlama yazılımıdır. Talkwalker, kullanıcılara 150 milyondan fazla veri kaynağından oluşan geniş bir ağdaki konuşmaları izleme yeteneği sağlar. Kullanıcılar etkileşim, bahsetmeler, duygular, erişim, yorumlar, en çok okunan gönderiler ve daha fazlası dahil olmak üzere sosyal medyadaki varlıklarının çeşitli yönlerinin derinlemesine analizini gerçekleştirebilir. Kullanıcılar, çeşitli sosyal medya kanallarında markalarının rakiplerine karşı ne kadar başarılı olduğunu değerlendirebilir, stratejilerine ve kararlarına yön verebilecek bilgiler elde edebilir.


00QJEBJHhXH9Vd4zAdsacy1-9..v1569483417.jpg
 
Son düzenleme:

Grimner

Adanmış Üye
28 Mar 2020
6,308
4,733
Bu aralar sosyal medyaya olan rağbet düşünülürse işe yarar konu. Eline sağlık.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.