32 bit ile 64 bit arasındaki farklar

'Efkar

Katılımcı Üye
3 Şub 2023
355
211
Merhabalar
Bu Konumda Sizlere 32 bit ile 64 bit arasındaki farkı anlatacağım.

d4bd177675a271154d3ccc35cffc2b553d900acb.jpeg

Peki Bu 32/64 bit Nedir?

Bir uygulama indirirken veya bir oyun kurarken muhtemelen 32 bit ve 64 bit seçenekleriyle karşılaşmışsınızdır. Bilgisayarınızda ayrıca 64 bit işlemciye veya 32 bit işlemciye sahip olduğunu gösteren bir çıkartma olabilir.







32 Bit İşletim Sistemi Nedir?

32 bit, CPU mimarisi türüdür, yani bu mimari bir seferde 32 bit veriyi işleyebilir. 32 bit , buradaki 32 sayısı, sistem tarafından tek seferde işlenebilecek bit sayısını belirtir, yani söz konusu sistemdeki tek bir öğenin bir veri biti biçiminde sahip olabileceği bilgi miktarıdır.

Basitçe, bilgisayar sistemlerinde 32 bit,saat döngüsü başına 32 bit veri aktarabilen bir CPU mimarisidir; bu, sistemdeki CPU'nun her işlem gerçekleştirdiği zaman işleyebileceği veri anlamına gelir. 1990'lar ve 2000'lerin başlarındaki sistemler, daha çok olarak 32 bit işlemci sistemler üzerine yapıldı.

Peki 32 Bitin Avantajları Ve Dez Avantajları Nelerdir?

Avantajları;

söyleyebileceğim tek fayda, 2000'lerin başı ile 1990'ların sonu arasında oluşturulan tüm eski cihazlarla uyumlu olmasıdır.

Dezavantajları;

satıcıların artık 32 bit işletim sistemleri için yazılım oluşturmamasıdır.

Birçok işlemci için 64 bit işletim sistemi gerekir.

32 bit işlemci kullanmanın en büyük sınırlaması, yalnızca 4 GB ram kullanabilmektir.

64 bit İşletim Sistemi Nedir?

Tıpkı 32 bitlik İşletim sistemlerinde olduğu gibi, 64 bitlik bir işletim sistemi de 64 bitlik bir CPU mimarisinde çalıştığını gösterir; bu, bu özel mimarinin,hesaplamada yaklaşık 18 olan 64 bit'e kadar bellek alanıyla bilgileri işleyebileceği anlamına gelir.64 bit bilgi işlem sistemleri artık günümüz makinelerinin çoğunun üzerine yapıldığı standart bir işletim sistemidir.

cjphjiq.png

64 Bitin Avantajları Ve Dez Avantajları Nelerdir?

Avantajları;

Güvenlik koruması eklendi.

Geliştirilmiş program performansı ve 64 bit işletim sistemi kullanma yeteneği.

Modern bir 64 bit işlemci ve Windows 64 bit ile, 32 bit kullanıcılarına sunulmayan ek güvenlik özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

32 bit ve 64 bit işletim sistemi arasındaki farklar

Aynı anda daha fazla veri işleyebildiği için 64 bit CPU, 32 bit işlemciden daha yeteneklidir. 64 bitlik bir işlemci, bellek adresleri de dahil olmak üzere, 32 bitlik bir işlemciye göre daha fazla hesaplama verisi tutabilir.

Temel fark, 32 bit işlemcilerin yalnızca sınırlı miktarda RAM'i işleyebilmesidir Windows'ta 4 GB veya daha az, ancak 64 bit CPU'lar önemli ölçüde daha fazlasını işleyebilir. 32 bit ve 64 bit işlemcilerin saniyede yapabileceği hesaplama miktarı, işleri tamamlama hızlarını etkileyen önemli bir farktır.




Peki 32 bit bilgisayarı 64 bite yükseltmelimiyiz?

eski bir bilgisayar kullanmıyorsanız, zaten 64-bit bir işlemci kullanıyorsunuzdur, ancak 32-bit işlemci de çalışan bir sistemimiz varsa, o zaman kesinlikle 64-bit bir işlemciye yükseltmeliyiz. Teknik olarak 32 bit işlemciyi 64 bit işlemciye dönüştürmenin bir yolu yoktur, çünkü her iki işlemci de farklı şekillerdedir.

O Yüzden Yeni Bir Bilgisayara Geçilmelidir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.