Teknolojik Komplolar

0x00

Yaşayan Forum Efsanesi
10 Ocak 2011
7,959
8
Her alanda olduğu gibi, teknoloji dünyasında da komplo teorisinden geçilmiyor. Sunulan bilgilerin ve haberlerin ötesinde bir gerçeğin olduğuna inananların ortaya attığı bu teorilerin bazılarının gerçek olmaması için bir neden yokmuş gibi duruyor.
(THT)
Virüsleri Kimler Yapıyor?
Bazıları çok büyük zarar verebilen, bazıları ise birkaç dosyanın silinmesinden ya da hasar görmesinden öte zarar veremeyen bilgisayar virüslerinin kimler tarafından kodlandığı ve nasıl yayıldığı her zaman merak konusu olmuştur
(THT)
Bu zararlı yazılımların arkasında, gizli servislerin ve devletlerin olduğu bile düşünülür. Ancak belki de aklı en çok kurcalayan iddia, virüsleri anti-virüs yazılımları satan güvenlik şirketlerinin saldığıdır.
(THT)

Virüs, Anti-Virüs İlişkisi
Virüsler olmadan anti-virüslerin bir anlamı olmayacağından bu düşünce mantıklı geliyor olabilir. Virüslerin yayılmasının güvenlik şirketlerinin işine geldiği de düşünülebilir.
(THT)
Ancak virüs kodlamayı sadece bir zevk olarak gören ya da bundan para kazanan o kadar çok kişi varken, dev güvenlik şirketlerinin riske girerek virüs tasarlatması pek mantıklı gelmiyor.
(THT)
Virüsler dünyanın dört bir yanında zaten sürekli üretiliyor ve güvenlik firmaları virüslerin yaygınlaşması için ekstra bir çaba sarf etmek zorunda değil.

(THT)
Microsoft, Rakiplerine Sabotaj mı Yapıyor?
Microsoft'un tasarladığı işletim sistemi, ofis uygulamaları ve benzer yazılımlara bazı markalarla düzgün çalışmamasını sağlayan kodlar yerleştirdiği iddiası da teknoloji dünyasının en büyük komplo teorilerinden biri. (iPhone 4, Vista Gibi)
(THT)
Hedef Apple
Özellikle Apple'ı hedef aldığı iddia edilen bu kodların, belli bir süre sonra yazılımları cihazlarla uyumsuz hale getirdiği ve düzgün çalışmamasına yol açtığı belirtiliyordu.
(THT)
Bunu yapabilmek mümkün olsa da, pazar payı belli, müşteri kitlesi sabit olan bir marka için özel olarak uğraşılması pek de mantıklı gelmiyor. Durumun ortaya çıkması halinde Microsoft'un başına gelebilecek olanlar, gireceği riske değmez gibi duruyor.
(THT)

Unutulan iPhone 4 Prototipi
iPhone 4'ün duyurulmasından kısa bir süre önce, bir Apple yetkilisinin iPhone 4 prototipini barda unutması ve daha sonra bunun dünyanın en çok bilinen teknoloji sitelerinden birinin editörünün eline geçmesi büyük olay olmuştu.
(THT)
Apple, iPhone 4'ü geri almak için davalar açmış fakat ürünün detayları resmi tanıtımdan çok önce yayınlanmıştı. Bir anda herkes iPhone 4'ü konuşur olmuştu.
(THT)
Tesadüf mü?
Tüm bunlar aslında kulağa çok fazla tesadüf gibi geliyor. Yaşanan bu olayları Apple'ın tezgahladığı son dönemde çok fazla dile getiriliyor. iPhone 4'ün prototipini taşıma yetkisine sahip birinin bu kadar dikkatsiz olması ve tesadüfen bir teknoloji editörünün bu cihazı bulması, olayların bir kurgudan ibaret olduğunu düşündürüyor.
(THT)
Uzun bir süre iPhone 4'ün manşetlerden düşmemesini sağlayan olay, tüm dikkatleri Apple'ın üzerine toplamıştı. Bu açıdan bakıldığında Apple'ın, o kadar yaygara koparmasına rağmen, hiç de kötü etkilenmediğini söyleyebiliriz.
(THT)

Blackberry'nin Yasaklanması
Bir akıllı telefon markası olsanız ve ürünlerinizin ne kadar güvenli olduğunu kanıtlamak isteseniz, bir iki ülke tarafından yasaklanmayı göze alır mıydınız? İddialara göre, Blackberry'lerin üreticisi RIM bu riski göze alarak Birleşik Arap Emirlikleri'nin ve Suudi Arabistan'ın ürünlerini yasaklamasına göz yumdu.
(THT)

Güvenliği Kanıtlamak İçin
RIM'in şimdilerde Suudi Arabistan'la anlaşması bu komplo teorisini daha da inandırıcı kılıyor. Ürünlerinin, bazı ülkelerde yasaklanacak kadar güvenli olduğunu bu şekilde kanıtlayan RIM'in, son hamlesiyle birlikte büyük bir pazarı elinden çıkarmamış olması da stratejinin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor.
(THT)
Elbette bunların sadece birer iddiadan ibaret olduğunu hatırlatmak gerekir. RIM'in gerçekten güvenlik takıntılı bir firma mı olduğu, yoksa pazarlama uzmanlarının büyük bir oyun mu yaptığını kesin olarak söylemek imkansız.
(THT)
SDN
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.