HTML uygulamalı eğitimi / (Ders 1) / HTML Nedir? -Rolls

Rolls

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
419
7
Kod:
[COLOR="Yellow"][CENTER]Selamun Aleyküm THT Ailesi[/CENTER][/COLOR]

Hacker olmak isteyenler ve nereden başlamalıyım diyorsanız öncelikle tavsiyem en basit olarak HTML öğrenin demekten vazgeçmeyeceğim yazacaklarımı okurken uygulamayı yaparsanız çok daha iyi işler çıkarabilirsiniz.

Ben HTML eğitim verirken sizler hem okurken uygulamayı yaparsanız çok iyi öğrenmiş olursunuz eğitimler düzenli olarak tekrar tekrar okuyup ve uygularsanız ezberiniz kuvvetlenmiş olur hemde terimleri ve kodları unutmamış olursunuz.Anlatacaklarım tamamen kendim bildiklerimi ve alıntı olmayan paylaşımdır.
HTML en basit web sitenin en ihtiyaç duyduğu temelidir öğrenilmesi gerekir.

Eğitim içerikleri
1. HTML
2. HTML5
3. CSS
4. Javascript
5. JQuery
6. Node.js
7. MongoDB

NOT: Vereceğim eğitimler sırası ile gidecektir.


1. Eğitime Başlayalım

HTML NEDİR?

d8yNPV.png


HTML Türkçe Kelimesi ''Hiper Metin İşaretleme Dili'' olarak çevrilebilir. Bir belge içindeki metnin (text) yapısını biçimini ve tarayıcılar tarafından web sitelerinin görünümü sağlar. Web sitenin kalbidir olmazsa olmazlardan bir tanesi HTML öğrenmek gerektirir.


Neden HTML öğrenmeliyim?​

Bizler Browserin (tarayıcı program) adres çubuğuna www. diye başlayıp, bir web sitesinin adresini yazdığımız zaman, browser, istediğimiz web sayfasını arar, bulur, o sayfadaki HTML kodunu bizim ekranımızda görüntülenecek şekilde yazar döker ve bizde o web sitesinde ne var ne yok öğrenmiş oluruz. İşte o yüklenen sayfalar HTML lisanı ile hazırlanmıştır.​

Önemli Not: HTML kodlamayı iyi bir şekilde öğrenmek için metin editörleri kullanmanızı tavsiye ederim.

0lMp0B.png



Aşağıdaki HTML dosyası çalıştırılması için Dosya ismi .html uzantısı olarak eklemeniz ve metin belgesini kaydet dedikten sonra web sitesini oluşturmuş olursunuz.


8P4LNQ.png


HTML dersine başlamadan önce basit bir örnek verelim​

Yukarıda dediğimiz gibi uygulama yapalım öncelikle masa üstüne gelip mause ile sağ tıklayıp yeni üzerine gelip sağ kaydırınca metin belgesini açıyorum sonra aşağıdaki kodları yazıyoruz farklı kaydet deyip uzantıyı .html olarak kaydediyoruz.

Kod:
<html>
<head>
<**** charset=''utf-8''>
</head>
<body>
Merhaba Rolls
</body>
</html>

Kod:
[COLOR="Red"]UYARI:[/COLOR] [COLOR="White"]Yukarıdaki kodlarda[/COLOR]  ***** [COLOR="White"]olan kısım [COLOR="Red"]me ta[/COLOR] birleşik olacaktır.[/COLOR]
Kaydettik ve uzantımız hazır​

GP8466.png



Üzerine çift tıklayarak aşağıdaki gibi en basit temelden sayfamızı oluşturmuş oluyoruz.


770Wm5.png



Çok Önemli Not​


HTML'nin en basit konusu bugünlük bu kadar devamı yarın gelecektir emeğime saygı için yeterki okuyarak uygulayın ve birşeyler öğrenin.
Benim sizlerden istediğim sadece okuyup öğrenmeniz derslerim tahminim 30 konu üzerinde oluşacak ve devam gelecektir bilginize.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bir daha ki konumuzda görüşmek üzere Allah'a emanet olunuz.​

-Rolls-
Asistan/Stajer

8P4WYr.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Rolls

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
419
7
Konumuz başlangıç için çok basittir bir dahaki dersimizde terimlerin anlamları ile ilgili örnekler halinde olacaktır işin en zevkli tarafı uygulayarak yaparsanız belki konumuzun sonunda bir site sahibi olabiliriz THT ailesi ilgi görürse çok sevinirim. Unutmadan HTML ile klmayacak konumuz hepinize teşekkür ederim
 

Baysal

Y.İ. ve ÜDY Kurulu Başkanı
21 Eki 2012
15,751
1,538
Konumuz başlangıç için çok basittir bir dahaki dersimizde terimlerin anlamları ile ilgili örnekler halinde olacaktır işin en zevkli tarafı uygulayarak yaparsanız belki konumuzun sonunda bir site sahibi olabiliriz THT ailesi ilgi görürse çok sevinirim. Unutmadan HTML ile klmayacak konumuz hepinize teşekkür ederim

Eline sağlık en temelden başlamışsın devamını bekliyoruz o halde.
 

Rolls

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
419
7
Teşekkür ederim

Eline sağlık en temelden başlamışsın devamını bekliyoruz o halde.
Konuya ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim komutanım titiz çalışmalar yaparak anlaşılır şekilde uygulamalı bir eğitim sistemi oluşmaya devam edeceğim inşallah
 

Rolls

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
419
7
Eline sağlık faydalı olacaktır bu çalışman :)
Kesinlikle faydalı olması temin ediyorum konu takip ederseniz uygulayarak gelişebilirsiniz şuanda eğitim başlangıcı gelecek konularda ayrıntılı şekilde olacaktır ilginiz için Teşekkür ederim.

Konuya abone oldum inşallah devamı olur güzel şeyler öğreniriz
Emin olabilirsin yeni konular geldikçe uygulamalar yaparak zevk alacaksınız takipte kaldığın için teşekkürler.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.