MİT Siber İstihbarat Daire Başkanlığı

ByFelez

Uzman üye
9 Tem 2013
1,818
1,774
Selamın Aleyküm Ben ByFelez

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI (
MİT) BÜNYESİNDE BULUNAN SİBER İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANLIĞI HAKKINDA Kİ BU KONUYA HOŞGELDİNİZ.

Öncelikle Şundan Bahsedeyim,
MİT Bünyesinde ki Siber İstihbarat Daire Başkanlığı, 2937 Sayılı Kanun Çerçevesinde yetkilendirilmiş.


2397 Sayılı Kanun : DEVLET İSTİHBARAT HİZMETLERİ VE MİLLİ İSTİHBARATTEŞKİLATI KANUNU

Kanun Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Siber_%C4%B0stihbarat_Ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1_logo.png


Siber İstihbarat Basitçe;

Siber istihbarat, potansiyel olarak kötü amaçlı tehditlerin ve dosyaların özelliklerini belirleme ve değerlendirme sürecidir. Doğru bir Siber güvenlik süreç yönetimi, bir çok potansiyel tehdit hakkında bilgi sahibi olmak, takip ve müdahale için önemlidir.

Peki

SİBER İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANLIĞI Ne Yapıyor;

Öncelikle elbette bu başkanlık, MİT bünyesinde çalışan ve Mit Müsteşarlığı makamına doğrudan bağlı olan bir kurumdur dolayısıyla hangi operasyonlara dahil olduğunu ya da yönettiğini Yetkililer ve Yetkili personeller dışında bilmemiz imkansız.

Biz sadece yorumlamamızı yapacağız. Biliyorsunuz ki bir çok Bölücü terör örgütü, büyük ölçekli illegal yapılanmalar vs. iletişimlerine büyük çoğunlukla sanal alemi de dahil ediyorlar, zaten bu çok normal teknoloji çağın her alanı için vazgeçilmezidir. Sadece iletişimlerini değil birçok farklı şeyi de sanal aleme uyarlıyorlar, dönen kara paraların da büyük bir kısmını sanal alemden aklıyorlar, bu yüzden İstihbarat servislerinin İnsan İstihbaratının yanında Teknolojiye başvurmaları kaçınılmaz oluyor haliyle. Örneğin Rus İstihbarat Ekolleri genellikle İnsan İstihbaratı kaynaklı ilerleyen ekollerdi ancak son yıllarda Siber alana da oldukça ağırlık verdiler hatta, Rus Hackerlara ve Hack Gruplarına, "Biz Senin Gizliliğini Sınırlarımız içerisinde koruruz ancak, Devletin sana/size ihtiyacı olduğu anda yetkililerin yönlendirmeleri dahilinde gereken herşeyi yapacaksınız.!" tarzı teklifleri de son yıllarda oldukça popüler olmuştu. Aslında bakarsanız hiçte mantıksız değil...Gelelim MİT Siber İstihbarat Daire Başkanlığı'na Yukarıda bahsettiğimiz gibi İstihbarat servislerinin Artık İnsan İstihbaratının yanı sıra aynı oranda Siber İstihbarata da önem verdiklerini görmek pek mümkün.


Bu Doğrultuda MİT Siber İstihbarat Daire Başkanlığı,

Sanal alemde istihbari faaliyetler gerçekleştirmek suretiyle potansiyel tehditlerin tespiti ve takibi, potansiyel tehditlerin doğruluğu/yanlışlığı, tehditlerin engellenmesi için planlamanın yapılması ve müdahale planının uygulanması gibi temel prensipler mantığında hareket eden bir Alt kurumdur.



🇹🇷 GÖZ ÖNÜNDE OLAN, OLMAYAN BÜTÜN KAHRAMANLARA SELAM OLSUN. 🇹🇷

🇹🇷 TÖRENLERLE DEFNEDİLEN, SESSİZ SEDASIZ FATİHALARLA DEFNEDİLEN KAHRAMANLARA SELAM OLSUN. 🇹🇷


İSLAMİYET VE TÜRKLÜK İLELEBET DAİM OLSUN...
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.