İP adresi ile karşı bilgesayarda neler yapılabilir ve hangi verilere nasıl ulaşılır

tamam ağa

Uzman üye
7 Haz 2023
1,533
876
İp adresnin nereye ait olduğuna bağlı olarak birden fazla cevap olabilir.

örnek veriyorum bir web sitesinin gerçek ip adresi ise (cloudflare ve benzeri WAF(web application firewall) geçilmiş) açık taramasından tutun exploit işlemine kadar yolunuz var.

misal windows 7, windows 8/8.1, windows 10 sürümlerinde ortaya çıkan eternalblue zafiyetinin tarama sonucunu aşağıda görebilirsiniz.


6.png



eternalblue zafiyeti hakkında daha çok bilgi edinmek isterseniz :


EternalBlue,[1] Amerika Birleşik Devletleri'nin Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından geliştirilen bir exploit.[2] Microsoft'un geliştirdiği yamaları yayınlamasından bir ay sonra, 14 Nisan 2017'de Shadow Brokers hacker grubu tarafından sızdırıldı.

12 Mayıs 2017'de dünya çapındaki WannaCry fidye yazılımı, yama yapılmamış bilgisayarlara saldırmak için bu açıktan yararlandı.[1][3][4][5][6] 27 Haziran 2017'de bu açık, 2017 NotPetya siber saldırısının yama uygulanmamış bilgisayarlara gerçekleştirilmesine yardımcı olmak için yeniden kullanıldı.[7]




kaynak: EternalBlue - Vikipedi

ip adresi bir ev kullanıcısı ise fazla birşey yapamazsınız tabi modemden port tetiklemediyse...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.