Anakart üzerindeki portları değiştirebilir miyim?

HackSeverim

Yeni üye
2 Mar 2024
21
2
Arkadaşlar merhab a bir yakınımda eski bir anakart var usb port ları calışmıyormuş portları sokup aynı yere farklı port lehimlesem calışırmı?
 

`Pala

Katılımcı Üye
2 Mar 2024
272
5
91
LocalHost
Arkadaşlar merhab a bir yakınımda eski bir anakart var usb port ları calışmıyormuş portları sokup aynı yere farklı port lehimlesem calışırmı?
Bu işlem oldukça teknik bir iş olduğu için deneyimli biri tarafından yapılmalıdır. Anakart üzerindeki portları değiştirmek, uyumlu portları bulmayı ve bunları doğru şekilde lehimlemeyi gerektirir. Anakartın üzerindeki diğer bileşenlere zarar verme riski de vardır.
 
Son düzenleme:

HackSeverim

Yeni üye
2 Mar 2024
21
2

Quantum PH

Üye
2 Mar 2024
70
1
33
New Jersey
Çalışır fakat lehimlerken havyayı yüksek sıcaklıklarda çalıştırmamaya özen gösterin. bazı devre elemanları çok yüksek sıcaklığa mağruz bırakılınca bozulur işlevini kaybeder.
ayrıca sağlıklı bir lehim için mutlaka flux veya lehim pastası kullanmalısın.
lötfett lehim pastası önerimdir
 

Escobar42

Üye
7 Tem 2019
61
9
Makedonya
Öncelikle selamın aleyküm uzman birilerine danışmanı tavsiye ederim kendim yapacağım dersen çok dikkatli olmalısın lehimleri ve kalay olacak yerleri mercekle kontrol etmen lazım aksi taktirde ana karta zarar verirsin tavsiyem ana karttan anlayan bilgisyarcıya gitmen iyi akşamlar hayırlı ramazanlar👍
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.