Bilgisayar Virüsü Çeşitleri

NoteBox

Uzman üye
23 Ağu 2017
1,925
1
21
İrlanda
- Malicious Software Virüsü;

Kötü amaçlı yazılımlar arasında bulunan, bilgisayar sistemlerine zarar vermek için hazırlanmış, kullanıcıları rahatsız edip bilgi çalmak amacıyla hazırlanmış bir yazılımdır. Bu yazılımlara solucanlar, truva atları ve rootkitler örnek verilebilir.


- Worms (Solucan) Virüsü;

Bilgisayarlarınızın ağ bağlantısı ile gizlenmek zorunda kalmayan bir virüstür. Her ağ bağlantısında kendisini çoğaltabilir. E-posta, forum siteleri, kaynağı belirsiz programlar vb. farklı yollarla bilgisayarlara bulaşır, ağ sistemi ile modeminize bağlı olan bilgisayarlara da yayılabilir.


- Trojen Horses (Truva Atı) Virüsü;

Herhangi bir dilde yazılmış bu virüs bilgisayarınıza program olarak arka planda çalışır. Bilgisayarınızın donanımlarını zorlayarak zarar verir. Bilgisayarınıza sıradan bir program gibi gelebilir.


- Macro (Makro) Virüsü;

Bilgisayarlara uzantılar ve programlar ile bulaşan makrolar bulunduran bir virüstür. Bu virüs sizin bilgisayarınızı kullanılamaz hale getirmek için kullanılabilir.


- Logic Bomb (Mantık Bombası) Virüsü;

Bu virüs herhangi bir programın içerisine yerleştirilmiş bir virüstür. Virüs bir süre sonra patlayarak kendisini aktif hale getirir. Aktif hale gelmiş olan bu virüs bilgisayarınızda veri kaybına yol açabilir hatta bilgisayarınızı çökertebilir.


- Trap doors (Tuzak Kapanları) Virüsü;

Programın içerisine yazılım geliştiricisi tarafından konulan bir çeşit arka kapıdır. Bu arka kapıdan girerek, sistem koruyucularını geçmek ve bilgisayardan veri alabilmektir.


- Exploit (Sömürme) Mantığı;

Exploitler genellikle işletim sistemini kötüye kullanım biçimine verilen addır. Bu mantık bilgisayara uzaktan kod ile yetkisiz erişim sağlamak için kullanılır.

- Spyware (Casus) Virüsü;

Bir nevi internet virüsüdür, kişiler bilmedikleri sitelere giriş yaptıklarında tuzak pencereye tıkladığı anda arka plandan çalışıp, bilgisayara kendi kendisini kuran bir virüstür.


- Adware (Reklam) Virüsü;

Özellikle tarayıcınıza zarar veren bir virüs yazılımıdır. Bu virüs sizin tarayıcınızı istediği sayfadan açılmasını sağlar. Eğer tarayıcınız sizin istemediğiniz bir şekilde açılıyorsa bu virüsün tarayıcınıza girdiğini anlayabiliriz.


- Keylogger (Tuş-kayıt) Virüsü;

Bu virüs sizlerin klavyenizde basmış olduğunuz tuşları tek tek kayıt edip log halinde karşı tarafa gönderir. Virüsün bilgisayarınızda olduğunu anti-virüs programı olmadan anlamanız biraz zordur.


- Rootkit (Kök kullanıcı takımı) Virüsü;

Bu virüs aslında diğer virüsler gibi yayılmak için değil aksine tek hedefi sistemde gizliliğini korumak için yazılmıştır. Bu virüs bir program aracılığı ile bilgisayarınıza enjekte edilebilir.

- Backdoor (Arka kapı) Virüsü;

Bu virüs aslında sisteme dışarıdan erişim için küçük bir kapı bırakır, yani karşı tarafta açık bırakma işlemidir. Başka yazılımların bulunduğu sisteme sızmasını sağlayan bir virüstür.


Blended Threat (Karma Tehdit) Virüsü;

Bu virüs aslında diğer virüslerin çoğalmasına sebep olan bir virüstür. Truva atı, solucan ve makro gibi virüsler bu virüs ile birlikte çoğalarak geniş bir internet ağına yayılabilirler.


Denial of service attacks (Hizmeti engelleme saldırısı) Mantığı;

Dos Attacks olarak da adlandırılan bir tür sistem paket kaybına sebep olan saldırı türüdür. Genellikle truva atları ile dos saldırıları meydana getirilir. Dos saldırısı yapmaya sebep olan bilgisayarlara Zombileştirilmiş bilgisayarlar denir.
 

Kerur

Üye
17 May 2018
199
1
Malicious Software Virüsü kisminda eksik var bunlar davranişlaeini değistirirler
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.