Android Cihaza Root Atma //Stajyer Asistan Kulübü

delete01

Katılımcı Üye
6 Haz 2016
289
0
Merhabalar THT Ailesi,

Bugün sizlere Android Cihaza Root Atılır ? Bunu göstereceğim. Bir Android cihaza root atmak, sistem dosyalarının eklenmesine, düzenlenmesine veya silinmesine olanak sağlamak demektir. Bu durumda telefonunuzda root gerektiren uygulamaların çalışmasına imkan sağlar. Android mobil işletim sistemini çalıştıran cihazların kullanıcılarına çeşitli Android alt sistemlerinde ayrıcalıklı denetime izin verme sürecidir.

Android Cihaza root atmak telefonunuzun size izin vermediği komutların çalışmasını sağlar. Root işlemi, sistem dosyalarının değiştirilmesi önceden yüklenmiş uygulamaları kaldırma ve riskli işlemler için gereklidir.

Şimdi gelelim Android Cihaza Nasıl Root Atılır? Dilerseniz adım adım ilerleyelim.


1. Adım: Telefonunuzun "Ayarlar" kısmından "Telefon Hakkında" bölümüne giriyoruz, ve telefonunuzun modelini öğreniyoruz (Model s3,s4 gibi değil örn:I9500 gibi).



2. Adım: Az önce bulduğumuz model numarasını arama motorunda root dosyasını aratıyoruz. Arama Motoruna örn: "I9500 root dosyası" şeklinde arattığınızda bir sürü bağlantı çıkacaktır. Bunlardan size uygun olanı indiriniz.



3. Adım: Root edeceğiniz cihazı kapatın ve kapandıktan sonra cihazın Power tuşu + Home Tuşu + Ses Kısma(Cihaza göre değişiklik gösterebilir ancak çoğu cihazda bu kombinasyon kullanılır) Tuşlarına aynı anda basıp 5-6 saniye bekleyiniz. Karşınıza aşağıdaki gibi bir uyarı çıkacaktır. Veri kaybı yaşayabilirsiniz vs. (Bu ekranda ses açma ve ses kısma tuşları ile yön vereceksiniz. Bkz: Yukarı gitmek için ses açma tuşu, asağıya inmek için ses kısma tuşu) "Continue" seçeneğini tıklayarak bu ekranı geçiyoruz.



4. Adım: Ardından telefonu ara kablo ile bilgisayara bağlıyoruz ve Samsung marka telefonlar için Odin programını çalıştırıyoruz (Diğer markalar araştırarak telefonuna uyumlu programı bulabilirler).

5. Adım: Odin programı açıkken telefonu bağladık. Şimdi sıra açılan ekranda bulunan "PDA" butonuna tıklıyoruz. Önceden indirdiğimiz root rar dosyasını seçip "Aç" butonuna tıklıyoruz. Dosyamızı seçtikten sonra "START" butonuna tıklıyoruz ve bekliyoruz.

UYARI: İndirdiğimiz dosyanın telefonumuzun marka ve modeline uygun olduğuna dikkat etmeliyiz aksi halde telefonunuz açılmayabilir her marka ve modelin root dosyası farklıdır!





6: Adım: İşlem bittikten sonra telefonumuzun ekranınızda aşağıdaki gibi Android OS sürümü yükleniyor yazısı çıktıktan birkaç saniye sonra telefonunuz açılacaktır. Artık telefonunuzu ROOT etmiş oldunuz.

Bilgi: Root ettiğinizi Telefonunuzda SuperSu uygulaması varsa veya Odin programında Pass yazıyorsa root işleminiz tamamlanmış demektir.



EĞER BU BAŞLIĞIN SİZE BİR YARARI OLDUYSA BU EMEĞİMİ BOŞ GEÇMEYİN LÜTFEN! BİR TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRMEYİN!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.