AdManager Plus Nedir?
AdManager Plus oldukça kolay bir kullanıma sahip, Active Directory Management and Reporting Solution olarak da adlandırılan Windows Active Directory yetkilendirme, yönetim, otomasyon ve raporlamayı sağlayan bir çözümdür.
Yardım masası yada sistem takımlarının rutin görevlerini hatasız ve otomatik olarak yerine getirmeleri olanağını sağlar.
AdManager Plus aynı zamanda Web Tabanlı bir ManageEngine ürünüdür.
Kullanıcı hesapları ve benzeri AD nesnelerinin toplu yönetimi gibi karmaşık görevlerin kolay bir şekilde yerine getirilmesini sağlar,
yardım masası teknisyenlerine veya insan kaynaklarına rol benzeri erişim yetkileri verir. Detaylı rapor çıktısı oluşturur bazı raporlar
uyumluluk denetimleri için önem arz eder.
Kullanıcı yönetim görevlerini doğrudan mobil cihazlardan gerçekleştirme yetkisinede olanak sağlayan AdManager Plus mobil AD uygulamalarını da sunmaktadır.
ManageEngine ADManager Plus, zaman aşımına uğramış kullanıcıları, pasif yani aktif olmayan hesapları ve engellenmiş hesapları kolayca listeleyebilir ve multi (çoklu) kullanıcı hesabı oluşturma gibi işlemler çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilebilir.
AdManager Plus Hangi Platformları Destekler?
Platform: Windows (32-bit/64-bit support)
Teknoloji: Windows Active Directory.
Üretici: Microsoft
Özellikleri
- Yetkilendirme seçenekleri ile farklı kullanıcılara farklı haklar sağlanabilir.
- Otomasyon özelliği kullanılarak Active Directoryi temiz bir hale getirilebilir.
- Active Directory ve Toplu kullanıcı yönetimini kolaylaştırır.
- Raporlama özelliği kullanılarak farklı formatlarda Active Directory raporları hızlıcı bir şekilde yaratılabilir.
- İş akışı, Active Directory deki bütün hareketler kontrol altına alınmasını sağlar.
ADManager Plus Entegrasyonları
Organizasyonlar ADManager Plusu kendi uygulamalarına entegre eder bu zamandan tasarrufu sağlar, maliyeti düşer, daha güvenli bir hale gelir, kullanıcı deneyimleri gelişir ve üretkenlik sağlanabilir.
Yardım Masası Uygulamaları
Y.m teknisyenleri, ADManager Plus kullanarak bir yardım masası entegre ederek, yardım masasından kullanıcı oluşturma, kullanıcıları silme, kullanıcıların kilidini açmak, kullanıcıları aktive etmek yada devre dışı bırakmak ve kullanıcı şifrelerini sıfırlamak gibi yetkileriyle AD yönetim görevlerini gerçekleştirebilirler.
ServiceDesk Plus
Bahsetmiş olduğumuz yardım masası ve varlık yönetimi yazılımı olan SDP, BT ekiplerinin BT biletleri, donanım ve yazılımlarını verimli bir şekilde yönetmesine yardımcı olur. Hem SDP hem de ADManager Plus ayarlarını yapılandırdıktan sonra yöneticiler, AD yönetim görevlerini SDPın kendisinden kolaylıkla yapabilir.
ServiceNow
ServiceNow, BT hizmet yönetiminde yardımcı olan bir uygulamadır. Yöneticiler, ADManager Plus ile entegre olduktan sonra, AD yönetimi eylemlerini ServiceNow konsolundan gerçekleştirebilirler.
SIEM Uygulamaları
Active Directorynin korunması, organizasyonlar için oldukça önem arz etmektedir ve AD denetim günlükleri bunun için kritik bir rol oynamaktadır. SIEM uygulamaları ADdeki teknisyenlerin tam zamanlı kayıtlarına erişecektir. ADManager Plus ilk olarak denetim günlüklerini bir Syslog sunucusuna yollar. Bu günlükler daha sonra ADdeki güvenlik konularını izlemek ve tespit etmek için SIEM uygulamaları tarafından kullanılabilir.