Aircrack-Ng Kablosuz Ağdaki Cihazları Nasıl Yakalarım?

dirtyzenx

Yeni üye
25 May 2024
4
0
herkese merhaba üniversite de aircrack-ng de kablosuz ağdan cihaz yakalama projem var fakat anlayamadım acaba bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı baktım sitede ki aircrack le ilgili herşeye
 

dirtyzenx

Yeni üye
25 May 2024
4
0
konu şu hoca bir şey öğretmedi ve proje verdi ben ne yapıcam bilmiyorum bir yere kadar geliyorum ağ taraması oradan sonra ne yapıcağımı bilmiyorum wifi kartım var
 

Maroaa

Üye
13 Mar 2023
196
94
Dostum bu çok geniş bir paylaşım ama başlıca sorunlar ve genel çözümler olarak anlatacağım:
-Aircrack-ng paketi Airodump-ng adında bir araç içerir (önceden oluşturulmuş bir çözüm istiyorsanız Kali Linux'ta mevcuttur). Kablosuz MAC adresini bilmeniz koşuluyla telefonunuzdan gelen çerçeveleri izleyebilirsiniz. Bu hala yönlendiricinizdeki DHCP kiralama tablosunda saklanıyor olabilir; muhtemelen tabloyu OUI'ye (Wireshark'ın kullanışlı çevrimiçi aracı) göre daraltmanız gerekecektir. Cep telefonu üreticinizle eşleşen (ancak 3. taraf yonga seti kullanmış olmaları da mümkündür) ve LAN'ınızda tanımlanamayan MAC adresini/OUI'yi bulun.
-Buradan istasyonunuzun ve telefonunuzun BSSID'sine ilişkin çerçeveleri filtrelemek için airodump'ı kullanabilirsiniz. Telefonunuz muhtemelen yapılandırılmış kablosuz ağları arıyor ve aramaya devam ediyor. Airodump çalıştıran dizüstü bilgisayarınızla gezinin. Yüksek kazançlı/yönlü antenlerle kullanılabilecek herhangi bir USB adaptörünüz varsa bu, işlemi çok daha hızlı hale getirebilir.
-Bu, telefonunuzun hâlâ yakınlarda olduğunu, açık olduğunu ve şehrin farklı bir yerinde olmadığını varsayar. Telefonunuzun daha önce eriştiğiniz başka bir erişim noktasından geçmesi nedeniyle Android Cihaz Yöneticisinin dolaştığını görmüş olabilirsiniz. Her ne kadar bu aynı zamanda bir ipucu olsa da.
-Telefona mümkün olduğunca yaklaştığınızda (sinyal gücüyle kanıtlandığı üzere), tam olarak nerede olduğunu bilmiyorsanız daha gelişmiş bir kurtarma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Cep telefonuma bağlı sahte bir AP (aynı SSID ve şifre için yapılandırılmış AP) oluştururdum. Bu, telefonun yeni ağa bağlanmasına ve cihazın internete erişmesine olanak tanımalıdır.
-Artık telefonunuzu daha fazla kullanıcı bilgisi toplamak, silme/kilitleme/zil komutlarını vermek vb. için ortadaki adam olarak kullanabilirsiniz.
-İyi şanlsar. Bunlardan herhangi birini denemek istiyorsanız hızlı davranın. MAC bilgilerine ihtiyacınız var (bu bilgiler eninde sonunda yönlendiricinizden silinecektir) ve telefonun açık olması gerekir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.