Selamun Aleyküm
fazla lafa gerek yok burada size c# temel anlatımını anlatabildigim kadar anlatıcam ayrıntılarına kadar ama temel oldugu için
pek bir anlatım olmayacak ve daha yeni yeni birilerine bişey anlatmaya başladım cümle kuramazsam k.B
gelelim visual studio yu actıgımızda karşımıza gelen ve aklımıza takılan ilk Kodumuz
USİNG KODUMUZ NESNELERİN(DOSYALAR YAZI TİPLERİ VB.)DOĞRU İŞLENMESİNE KULLANILMASINA SAĞLAYAN VE YARDIMCI OLAN BİR KODUMUZDUR
Pek açıklamaya gerek duymadıgım ama temel herşeyi anlatcagım için class ve namespace e de değinecegim
CLASS; nesneleri sınıflara ayırır
NAMESPACE;Nesneleri tanımlar
void;döndermeden yapılacak fonksiyonel işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanırız
KOD:
namespace Hello_World2
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
UYARI :BÜTÜN KODLAR MAİN KISMININ İÇİNE YAZILIR
ŞİMDİ EKRANA CIKTILAR YAZDIRMAK İÇİN CONSOLE SINIFININ Writeline KISMINI KULLANICAZ
UYARI;CONSOLE BİR SINIFDIR VE Writline FONKSİYONDUR UNUTMAYIN
Console.WriteLine("Merhaba Dünya");
bunu yazıp calıstırdıgımız zaman ekrana gelip direk gidicek bunu nasıl durdurcaz ? gösterelim
Console.Readline konsolumun sabit kalması için lazım olan bir kod
Console.Readline ŞİMDİ İSE KALICIDIR
yeni fonksiyonumuza gelelim
Console.Write nedir WriteLine ile bunun farkı Console Writeline yazıları alt alta yazar iken Write ise bitişik yazar
Console.Write("hello");
Console.Readline readline ı unutmuyoruz
BENDEN BUKADAR DEVAMI GELİCEK
SORULARINIZI BELİRTİN ELİMDEN GELDİGİNCE YANITLIYCAM
}
}
}
fazla lafa gerek yok burada size c# temel anlatımını anlatabildigim kadar anlatıcam ayrıntılarına kadar ama temel oldugu için
pek bir anlatım olmayacak ve daha yeni yeni birilerine bişey anlatmaya başladım cümle kuramazsam k.B
gelelim visual studio yu actıgımızda karşımıza gelen ve aklımıza takılan ilk Kodumuz
USİNG KODUMUZ NESNELERİN(DOSYALAR YAZI TİPLERİ VB.)DOĞRU İŞLENMESİNE KULLANILMASINA SAĞLAYAN VE YARDIMCI OLAN BİR KODUMUZDUR
Pek açıklamaya gerek duymadıgım ama temel herşeyi anlatcagım için class ve namespace e de değinecegim
CLASS; nesneleri sınıflara ayırır
NAMESPACE;Nesneleri tanımlar
void;döndermeden yapılacak fonksiyonel işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanırız
KOD:
namespace Hello_World2
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
UYARI :BÜTÜN KODLAR MAİN KISMININ İÇİNE YAZILIR
ŞİMDİ EKRANA CIKTILAR YAZDIRMAK İÇİN CONSOLE SINIFININ Writeline KISMINI KULLANICAZ
UYARI;CONSOLE BİR SINIFDIR VE Writline FONKSİYONDUR UNUTMAYIN
bunu yazıp calıstırdıgımız zaman ekrana gelip direk gidicek bunu nasıl durdurcaz ? gösterelim
Console.Readline konsolumun sabit kalması için lazım olan bir kod
Console.Readline ŞİMDİ İSE KALICIDIR
yeni fonksiyonumuza gelelim
Console.Write nedir WriteLine ile bunun farkı Console Writeline yazıları alt alta yazar iken Write ise bitişik yazar
Console.Write("hello");
Console.Readline readline ı unutmuyoruz
BENDEN BUKADAR DEVAMI GELİCEK
}
}
}