Dünyanın En Tehlikeli Havaalanları

£Lif

Katılımcı Üye
9 Eki 2009
622
0
İzmir
01a.jpg
spacer.gif



Prenses Juliana Uluslararası Havalanı(Saint Martin)
Saint Martin Adası'nın Hollanda'ya ait kısmında yer alan Prenses Juliana, Doğu Karaipler'in en yoğun ikinci havaalanı konumunda. Sadece 2 bin 180 metrelik pist uzunluğu ile ağır tonajlı uçakların inip kalkmasını ucu ucuna yetebilen havalimanına sağa salim inmek büyük bir tecrübe ve cesaret istiyor. Çünkü Maho sahillerinden oldukça alçaktan piste yaklaşmak zorunda kalan uçaklar, sahilde güneşlenen turistlerin neredeyse başının üstünden(10-20 metre) geçiyor. Çekilen fotoğraflar ise insanlarda grafik programlarında oynanmış hissi uyandırıyor. Ancak bu riske rağmen burada kaydedilmiş herhangi bir kaza yok.



02.jpg



Juancho E. Yrausquin Havaalanı(Saba)
İniş ve kalkışların büyük risk taşıdığı bir diğer havalimanı da yine Karaipler'deki Hollanda Antilleri arasında yer alan Saba Adası'nda yer alıyor. Bu havaalanına hem inmek hem de buradan havalanmak yeterince deneyimi olmayan pilotlar için ürkütücü. Adanın denize uzanmış bir burnu üzerine kurulu havaalanı, yaşanmış bir trajedi olmaması karşın dünyanın en tehlikeli havaalanları arasında gösteriliyor. Burayı tehlikeli havaalanları arasına sokan ise fiziksel konumu. Pistin başlangıcı da ve sonu da denize bakıyor. Olası bir frenleme sorununda uçağın denize düşmesi işten bile değil.


03.jpg


Courchevel (Fransa)
Fransa Alpleri'nde dünyanın en geniş kayak merkezlerinden birisine ev sahipliği yapan Courchevel'deki havaalanı, tam tersine çok küçük. Sadece 525 metre uzunluğundaki pisti ve yüzde 18.5'luk eiğimi, iniş ve kalkışlarda yolcuların yüreğini ağzına getiriyor.


04.jpg


Gustaf III Havalanı (St. Bart)
Gustaf III havalanı diğer ismiyle Saint Barthélemy Havalanı, yine bir Karaip adasında yer alıyor. Saint Barthélemy Adası'ndaki havaalanı adını İsveç Kralı 3. Gustav'dan almış. İsveç Ada'yı 1785'te Fransa'dan almış. Küçük ticari uçakların iniş yaptığı havaalanı kısa pisti ve bitiş noktasının kumsala bakıyor olması burayı da tehlikeli havaalanları arasına sokuyor.


05.jpg


Barra Uluslararası Havaalanı(Barra)
Burası uçakların kumsala indiği dünyadaki tek havaalanı. İskoçya'nın Barra Adası'nın geniş sahillerinde yer alan havaalanına inmek gibi bir niyetiniz varsa, İngiltere Hava Yolları'ndan rezervasyon yaptırıyorsunuz. Eğer buraya bir öğleden sonra inilecekse pilotları uyaran, sahilde farları yanan bir çift otomobil oluyor. Burada denize girmek de önce düşünülüp sonra yapılması gereken bir aktivite. Bir de göz önünde bulundurulması gereken gel-git var.

06.jpg


Madeira Havalanı (Madeira)
Portekiz'in Madeira Adası'ndaki diğer bir adıyla Santa Catarina Havalanı, uluslararası trafiğe açık. Kısa pisti, etrafını çeviren yüksek dağlar ve okyanus nedeniyle pilotların korkulu rüyası. İlk yapıldığında sadece bin 400 metre uzunluğundaki piste, 1977 yılındaki Portekiz Havayolları'na ait uçağın yaptığı kaza sonrası 2003'te 400 metre daha eklenti yapıldı. Ek pist, kaya dolgu yerine 70 metre yüksekliğindeki 180 adet sütun üzerine yapıldı


07.jpg



Lukla Havalanı (Nepal)
Nepal'in doğusundaki küçük bir havaalanı olan Lukla'nın bir tarafı yüksek bir dağa bakıyor. Kısa pisti nedeniyle kalkışlarda pilotlar tam güç yapmak zorunda. Geçen ocak ayında, Everest'e ilk tırmanan kişi olan Sir Edmund Hillary'nin adının verilmesi önerildi.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.