Merhaba THT üyeleri, ben SwenReyiz
Bugün size Google Cloud üzerinden nasıl Linux VDS kurabilirsiniz onu anlatacağım.
Adım 1)
Adım 2)
Görsel:
Adım 3)
Adım 3)
Artık hazır! Otomatik olarak karşınıza yeni bir sekme çıkacak ve beyaz bir ekranda kalacaksınız. Bir süre bekleyin (10-15 sn) ve karşınıza Linux'unuz hazır halde çıkacaktır.
NOT: Tüm sorumluluk kullanıcıya aittir. Konu tamamen eğitim amaçlı açılmıştır.
Bugün size Google Cloud üzerinden nasıl Linux VDS kurabilirsiniz onu anlatacağım.
Adım 1)
Google Cloud Console sitesine girin. TIKLA
Adım 2)
Karşınıza görseldeki gibi bir kısım çıkacak. Kırmızı ok ile işaretli yere basın.
Görsel:
Adım 3)
Altta bir bölüm açılacak ve çıkan bildirime "Continue" basın. Biraz bekledikten sonra karşınıza resimdeki gibi bir konsol gelecek.
Görsel:Adım 3)
Sıra gerekli komutları girmeye geldi.
Komut:
Bu komutu girdikten sonra indirme başlayacak. Bir süre bekleyin. Daha sonra görseldeki gibi yazılar geldiğinde ok işareti ile gösterdiğim yere basın ve "Change Port" butonuna tıklayın.
Adım 4)Komut:
Kod:
docker run -p 6070:80 dorowu/ubuntu-desktop-lxde-vnc
Çıkan kısımda "Port Number" yazan boşluğa "6070" yazın. "Change and Preview" basın.
Artık hazır! Otomatik olarak karşınıza yeni bir sekme çıkacak ve beyaz bir ekranda kalacaksınız. Bir süre bekleyin (10-15 sn) ve karşınıza Linux'unuz hazır halde çıkacaktır.
İşlem bu kadardı. Siz konsolu kapatana kadar Linux'unuz açık kalacaktır. (Test etmedim.)NOT: Tüm sorumluluk kullanıcıya aittir. Konu tamamen eğitim amaçlı açılmıştır.