kusura bakma internet bağlantım sorunlu olduğu için geç cevap verebiliyorum
açılış hataları
1- eğer ekran kartın ati ise... ve kurmak istediğin linux sürümü linux çekirdeğinin son sürümünü kullanıyor ise ati ekran kartını tanımaz. bu nedenle siyah ekran çıkıp kilitlenir. ati yeni linux çekirdeği için henüz sürücü çıkarmamıştır. ben geçenlerde pardus 2009 kurmak istedim, açılışta siyah ekran gelip kilitlendi. çünkü pardus 2009 en yeni linux çekirdeğini kullanıyordu ve ati nin sürücüleri pardus 2009 iso dosyasına entegre edilmemişti. çünkü henüz ati yeni linux çekirdeği için sürücü çıkarmamıştı. nvidia ekran kartı olanların bu konuda hiçbir sorunu yoktur.
linux dağıtımlarının bu konuda bir suçu yoktur. herşeyin sorumlusu yeni linux çekirdeği için sürücü çıkarmayan ati dir. siyah ekranın sebebi budur. ati kullanıcıları hala yeni linux çekirdeği için ati nin sürücü çıkarmasını beklemektedirler. bunlar arasında bende varım. ati yi şiddetle kınıyorum.
eğer ekran kartın ati değilse iki ihtimal kalıyor
1- iso dosyası bozuk
2- cd ye yazdırmada hata var. tavsiyem kaliteli bir dvd yada cd kullanman ve 4x hızında iso dosyasını kalıp olarak cd yada dvd ye yakman.