Herkese Merhaba ! Bugün Sizlere Oyun Yapımı ve Programlamaya Nereden Başlamalıyım ? Sorusunu Aydınlatıcam ! Başlayalım !
Oyun Yapma Ve Programlama Dilleri Oyun Yapımı
1)3D Game Studio
2)Unity3D
3)GameMaker
4)Cryengine
5)Scratch ( En Basit ve En Kolay )
Programlama Dilleri
1)C#
2)C+ / C++
3)Delphi
4)Script Dilleri
5)Python
6)Javascript
Ben 4 Yıl Önce İlk Adımı Onunla Attım ! ve Şu An Scratchde Gayet Başarılı Projelerim var ! (ESKİDEN)
2) Eğer Scratch size Kolay ve ya Basit Geldiyse Yada Scratch Bitirdiyseniz HTML ve Css Başlamanız Gerekir ! Çünki Html ve Css Bilseniz Diğerlerini Artık Rahatlıkla Anlayacaksınız ! Çünki Beynimiz Artık Yavaş - Yavaş Programlamaya Alışmaktadır !
HTML Neresinden Başlıyıcam Diyenler !.... Öncelikle Kodları Öğrenin Sonra Kendinize Site ve İndex Yapın ! Bu Kadar
3)Python
Sonraki Adım İse Pythondur ! Çok Basit Bir Makinedir ! Bunun Eğitimine Dair bir çok video ve Eğitim Setleri Vardır ! Ceys Komutanımın Yaptığı Eğitim Setlerine Göz Atın , Daha Rahat Anlamanıza Yarayacakdır ! Pythonla Kolay ve Başarılı Programlar Oyunlar Yapmak Mümkün !
Hatta Şimdiki Oynadığımız Battifield 3 Python İle Yazılmışdır !
4)C#
Programa Dil Evreninde En Çok Sevilen Programa Dillerinden Biri Olan C# Aslında Çok Basitdir ! C# Eğitim setleri ve Dersleri Alarak C# Başlaya Bilirsiniz ! Aslında C+ / C++ Çok Ortak Yönü Olmaktadır ! C# ile Bir Çok Hack Aracı , Program , Oyun Yapa Bilirsiniz !
5) C+ / C++
Bu Programlama Dilleri C# Sonraki En Basit Dildir ! Kısaca Diyecek Olursak !
Paradigması çok paradigmalı: yordamsal, nesne yönelimli, genel
İlk çıkışı 1983
Tasarımcı Bjarne Stroustrup
Geliştirici Bjarne Stroustrup
Bell Labs
ISO/IEC JTC1/SC22/WG21
Kararlı sürüm
ISO/IEC 14882:2014 / 15 Aralık 2014
Önizleme sürümü C++11
Tip sistemi statik, emniyetsiz, yalın
Önemli uygulamaları C++ Builder, clang, Comeau C/C++, GCC, Intel C++ Compiler, Microsoft Visual C++, Sun Studio
Lehçeleri ISO/IEC C++ 1998, ISO/IEC C++ 2003, ISO/IEC C++ 2011
Etkilendikleri C, Simula, Ada 83, ALGOL 68, CLU, ML
Etkiledikleri Perl, LPC, Lua, Pike, Ada 95, Java, PHP, D, C99, C#, Falcon
İşletim sistemi Çapraz platform
Olağan dosya uzantıları .h .hh .hpp .hxx .h++ .cc .cpp .cxx .c++ (Alıntı)
6)Diğer Diller !
Bize En Önemli Olan Diller (C# / C+ / C++ / Python)
Ancak Tabikide Boş Zamanınız bolsa Diğer Programlama Dillerinizde Öğrenmenizi Tavsiye Ederim !
Diğer Diller Olarak ( Delphi , Javascript , Script Dilleri , Vbs) Göstere Biliriz ! Ancak Javascript Öğrenmek Sizin İçin Çok İyi Olacakdır !
2)GameMaker Bunu Öğrenirseniz Zaten Diyerleri Basit Gelecekdir ! Ancak Anlamasını Gayet Zordur ! Mesela Ben Anlayamıyorum ! İsteyen Öğrenir =) !
3)3D Game Studio //// Bundan Sonra Artık Size Unity Kolay Gelecekdir ! Çünki Ortak Yönleri Var ! En Az Kullanılan Oyun Yapım Aracı Bu Olarak Bilinmektedir !
4)Unity 3D //// Fps Oyunu Yapmak İstiyorsanız , Grand theft Auto Gibi Oyun Yapmak İsterseniz Size Unity Öneririm ! Basit Değil Doğru Ancak O Kadar Zorda Değil =) ! Sadece Skinleri , Silahlar , Arabalar Tasarlamak Bile Sizin İçin Büyük Bir Fırsatdır ! Unutmayln Büyük İşler Büyük Çalışmalar Gerektirir =) !
Konumuz Bukadardı ! Bu Benim Kendi Şahsi Görüşüm Genel Olarak Mesela Size Unity En Kolay Olarak Gele Bilir ! Ben Sadece tüyo Vermekte Bulundum ! İyi Günler !
Oyun Yapma Ve Programlama Dilleri
1)3D Game Studio
2)Unity3D
3)GameMaker
4)Cryengine
5)Scratch ( En Basit ve En Kolay )
Programlama Dilleri
1)C#
2)C+ / C++
3)Delphi
4)Script Dilleri
5)Python
6)Javascript
Programlamaya Nerden Başlamalıyım !
1)Eğer Şimdiye Kadar Hiç Programlama Öğrenmediyseniz Mutlaka Scratchde bir Oyun Yapın !Ben 4 Yıl Önce İlk Adımı Onunla Attım ! ve Şu An Scratchde Gayet Başarılı Projelerim var ! (ESKİDEN)
2) Eğer Scratch size Kolay ve ya Basit Geldiyse Yada Scratch Bitirdiyseniz HTML ve Css Başlamanız Gerekir ! Çünki Html ve Css Bilseniz Diğerlerini Artık Rahatlıkla Anlayacaksınız ! Çünki Beynimiz Artık Yavaş - Yavaş Programlamaya Alışmaktadır !
HTML Neresinden Başlıyıcam Diyenler !.... Öncelikle Kodları Öğrenin Sonra Kendinize Site ve İndex Yapın ! Bu Kadar
3)Python
Sonraki Adım İse Pythondur ! Çok Basit Bir Makinedir ! Bunun Eğitimine Dair bir çok video ve Eğitim Setleri Vardır ! Ceys Komutanımın Yaptığı Eğitim Setlerine Göz Atın , Daha Rahat Anlamanıza Yarayacakdır ! Pythonla Kolay ve Başarılı Programlar Oyunlar Yapmak Mümkün !
Hatta Şimdiki Oynadığımız Battifield 3 Python İle Yazılmışdır !
4)C#
Programa Dil Evreninde En Çok Sevilen Programa Dillerinden Biri Olan C# Aslında Çok Basitdir ! C# Eğitim setleri ve Dersleri Alarak C# Başlaya Bilirsiniz ! Aslında C+ / C++ Çok Ortak Yönü Olmaktadır ! C# ile Bir Çok Hack Aracı , Program , Oyun Yapa Bilirsiniz !
5) C+ / C++
Bu Programlama Dilleri C# Sonraki En Basit Dildir ! Kısaca Diyecek Olursak !
Paradigması çok paradigmalı: yordamsal, nesne yönelimli, genel
İlk çıkışı 1983
Tasarımcı Bjarne Stroustrup
Geliştirici Bjarne Stroustrup
Bell Labs
ISO/IEC JTC1/SC22/WG21
Kararlı sürüm
ISO/IEC 14882:2014 / 15 Aralık 2014
Önizleme sürümü C++11
Tip sistemi statik, emniyetsiz, yalın
Önemli uygulamaları C++ Builder, clang, Comeau C/C++, GCC, Intel C++ Compiler, Microsoft Visual C++, Sun Studio
Lehçeleri ISO/IEC C++ 1998, ISO/IEC C++ 2003, ISO/IEC C++ 2011
Etkilendikleri C, Simula, Ada 83, ALGOL 68, CLU, ML
Etkiledikleri Perl, LPC, Lua, Pike, Ada 95, Java, PHP, D, C99, C#, Falcon
İşletim sistemi Çapraz platform
Olağan dosya uzantıları .h .hh .hpp .hxx .h++ .cc .cpp .cxx .c++ (Alıntı)
6)Diğer Diller !
Bize En Önemli Olan Diller (C# / C+ / C++ / Python)
Ancak Tabikide Boş Zamanınız bolsa Diğer Programlama Dillerinizde Öğrenmenizi Tavsiye Ederim !
Diğer Diller Olarak ( Delphi , Javascript , Script Dilleri , Vbs) Göstere Biliriz ! Ancak Javascript Öğrenmek Sizin İçin Çok İyi Olacakdır !
Oyun Yapımı
1)Oyun Yapımı İçin Hem Programlama Dili Olan Hemde Oyun yapınında Faaliyet Bulunduran Scratch Deneyin ! En Azından Bir Futbol Oyunu Yapın Bu Sizi Azıcıkda Olsa İleri Atacakdır ! Unutmadan 10 Sınıfda Scratch Dersleri Olabileceği gibi Bir İhtimal vardır !2)GameMaker Bunu Öğrenirseniz Zaten Diyerleri Basit Gelecekdir ! Ancak Anlamasını Gayet Zordur ! Mesela Ben Anlayamıyorum ! İsteyen Öğrenir =) !
3)3D Game Studio //// Bundan Sonra Artık Size Unity Kolay Gelecekdir ! Çünki Ortak Yönleri Var ! En Az Kullanılan Oyun Yapım Aracı Bu Olarak Bilinmektedir !
4)Unity 3D //// Fps Oyunu Yapmak İstiyorsanız , Grand theft Auto Gibi Oyun Yapmak İsterseniz Size Unity Öneririm ! Basit Değil Doğru Ancak O Kadar Zorda Değil =) ! Sadece Skinleri , Silahlar , Arabalar Tasarlamak Bile Sizin İçin Büyük Bir Fırsatdır ! Unutmayln Büyük İşler Büyük Çalışmalar Gerektirir =) !
Konumuz Bukadardı ! Bu Benim Kendi Şahsi Görüşüm Genel Olarak Mesela Size Unity En Kolay Olarak Gele Bilir ! Ben Sadece tüyo Vermekte Bulundum ! İyi Günler !