Merhaba arkadaşlar. Bugün C programlama derslerine birkaç günlük ara verdim. Merak etmeyin yarın kaldığımız yerden devam edeceğiz. Oraya geçmeden önce sizlerle paylaşmak istediğim bir durum var.
Forumda devamlı olarak gerek yardım merkezinde olsun gerek diğer bölümlerde sıkça yapılan bir hatayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Arkadaşlar hangi dil olursa olsun programlama öğrenirken algoritma kavramı programlamanın vazgeçilmez olayıdır. Eğer algoritma kuramazsanız dilin kurallarını en ince ayrıntısına kadar bilseniz dahi istediğiniz programı yazamazsınız. Belki ilk başlarda birkaç basit if else programı yapıp kendinizi tatmin edersiniz ama bu bir yere kadar sürer ve sıkılıp bırakırsınız. Bu nedenlekodları nasıl yazacağınızı bilmeseniz dahi kafanızda algoritma denemeleri yapmanızı tavsiye ediyorum. Hatta gerekirse bir text belgesi açıp kodları kafanıza göre Türkçe olarak yazın (dili öğrenene kadar). Veya paintten algoritma şemaları çizin. Tabi bunlar benim görüşüm katılıp katılmamak size kalmış.
Sağlıcakla Kalın...
Son düzenleme: