TryHackMe | Nmap Write Up

'Kyexun

Katılımcı Üye
16 Haz 2020
771
2
144
Hepinize merhaba arkadaşlar, bugün sizlere TryHackMe Nmap odasının çözümünü anlatacağım fazla uzatmadan konumuza geçelim.




Odanın İsmi:Nmap

https://tryhackme.com/room/rpnmap

Zorluk:Kolay



[Task 1] Deploy!

zae42G.jpg


Flag formatını gösteriyor. Cevap yazmamıza gerek yok. Completed butonuna bastığımızda diğer task'a geçebiliyoruz.



[Task 2] Nmap Quiz

dMe3dC.jpg


Bu Taskın amacı, Nmap ile kullanabileceğimiz daha kullanışlı anahtarları öğretmektir.



CHSK81.jpg


İlk soruda bize Yardım Menüsüne Nasıl Erişilir diye soruyor bunun cevabı nmap -h dir. ama 2 haneli bir cevap gerektirdiği için -h dir.

SUPzyx.jpg




RSfzQH.jpg



2. soruda bize Genellikle gizli tarama olarak anılan, 'Syn Scan' için listelenen ilk anahtarı sormaktadır. Bu sorunun cevabı varslıyan en popüler tarama türü olan nmap -sS hedef_ip dir.
Ama sorunun cevabı için 3 haneli karakter gerektiği için -sS dir.



53ez3T.jpg


3. soruda ise bize Pek kullanışlı değil ama bir UDP Taraması'na ne dersiniz diye sormaktadır yani UDP taraması nasıl yapıldığını yazmamız gerekmektedir normal de
nmap -sU hedef_ip şeklinde yapılıyor ancak 3 harfli bir cevap gerektiği için -sU dur.



TN1dW9.jpg


4. soruda bize işletim sistemi algısını hangi anahtar ile yapabileceğimizi sormaktadır. Bu komut ile yapabiliriz nmap -O hedef_ip ancak cevabımız 2 hanelidir o yüzden -O dur. Bazen nmap, tam işletim sistemini algılayamaz, ancak hedefte çalışan bazı şüpheli işletim sistemleri sağlayabilir.




04bWV9.jpg


5. soruda bize hizmet sürümünün tespiti nasıl olur ? diye sormaktadır. Bunun için nmap -sV target_ip komutunu kullanmak gerekmekte ancak cevabımız 3 harfli olması gerektiği için -sV dir. Bu komut ile ek olarak açık portlar ile filtrelenmiş portlar arasında ayrım yapabiliriz.





53W8bS.jpg


6. soruda bize Çoğu insan taramalarının aslında bir şeyler yaptığını bilmek için bazı çıktılar görmekten hoşlanır, ayrıntı bayrağı nedir ? diye sormaktadır. Bu sorumuzun cevabı nmap -v hedef_ip dir ama cevap 2 harfli olduğu için -v dir. Yani bu komutun amacı yaptığımız taramaların arka planını görmektir.



Q2eA2e.jpg


7. soruda bize 6. soruda yaptığımız taramanın daha detaylı halinin nasıl yapılıcağını sormaktadır. Bunun içinnmap -vv hedef_ip bu kod gerekmektedir ancak cevabımız 3 harfli olduğu için -vv dir.



Va3U8J.jpg


8. soruda bize Çıktıyı xml biçiminde nasıl kaydederiz ? diye sorkmaktadır. Bunun için nmap -oX hedef_ip komutu gerekmektedir. ama cevabımız 3 haneli olduğuiçin cevap -oX dır.




d8UPS5.jpg


9. soruda bize Agresif taramalar, diğer taramalar istediğiniz çıktıyı alamadığında ve ne kadar 'yüksek sesle' olduğunuzu gerçekten umursamadığınızda iyi olabilir, bunu etkinleştirmenin anahtarı nedir? diye sormuştur. Sorumuzun cevabı -A dır.



Qz4Txz.jpg

10. soruda bize Zamanlamayı maksimuma nasıl ayarlarım ? diye sormaktadır. Bu sorumuzun cevabı nmap -T 0–5 hedef_ip dir. Ama cevabımız 3 haneli olmak zorunda olduğu için -T5 dir.



fTVGRb.jpg

11. soruda bize Belirli bir bağlantı noktasını nasıl tarayacağımızı sormaktadır. Bu sorumuzun cevabı nmap -p single port number or range hedef_ip dir ancak cevabımız 2 haneli olması gerektiği için -p dir.



aC0IPT.jpg

12. soruda bize her bağlantı noktasını nasıl tarayacağımızı sormaktadır.Bu sorumuzun cevabı nmap -p- hedef_ip dir. ancak cevabımız 3 haneli olması gerekmektedir o yüzden cevabımız -p- dir.



6bUCRI.jpg

13. soruda bize Nmap komut dosyası oluşturma motorundan bir komut dosyası kullanarak etkinleştirmek için hangi betiğin çalıştırılacağı belirtilmeden anahtarın ilk bölümünü nasıl dahil edeceğimizi sormaktadır. Bu sorunun cevabınmap --script scrip_isim hedef_ip dir ancak cevabımız 8 haneli olması gerektiği için --script dir.




bHcey0.jpg

14. soruda bizeGüvenlik açığı kategorisindeki tüm komut dosyalarını nasıl çalıştırıcağımızı sormaktadır.Nmap'de auth, broadcast, exploit, fuzzer, vuln ve diğerleri gibi çeşitli kategorilerde ayrılmış birçok komut dosyası kategorisi vardır.
Bu sorumuzun cevabı nmap --script vuln hedef_ip dir ancak sorumuzun cevabı 12 haneli olması gerektiği için --script vuln cevabımız budur.



x7e4yQ.jpg

15. soruda bize Toplantı sahibine ping atmak istemiyorsam hangi anahtarı

eklemeliyim? diye sormaktadır. Bu sorumuzun cevabı nmap -Pn hedef_ipdir. Ancak cevabımız 3 haneli olduğu için -Pn dir. Bu anahtarla nmap, daha ağır tarama için aktif makineleri belirlemede kullanılan keşif aşamasını atlar. Bu anahtar belirtildiğinde, nmap belirtilen her hedef IP adresine karşı bir tarama yapmaya zorlanır.





[Task 3] Nmap Scanning



RLP9eB.jpg



Bu taskın amacı Bazı temel nmap taraması yapmayı ve çıkan sonuçları okumayı öğretmektedir.



T2zABL.jpg


1. Bu soruda bizden Senkronizasyon taraması gerçekleştirmemizi istemektedir. Daha önce gördüğümüz Syn Scan gerçekleştirmek için nmap -sS komutu gereklidir.

Ge6N98.jpg





6bWKzM.jpg


2. soruda bize 1. soruda yaptığımız 1000'in altında kaç açık port olduğunu sormaktadır.

bu taramayı yapmamız için nmap -sC komutunu girmemiz gerekir.

VAH4KM.jpg


cevabımız 2 dir.





9zMPaM.jpg




3. soruda bize Port numarasından sonra bu portlar için hangi iletişim protokolü verildiğini sormaktadır. Tüm portlar TCP tipinde olduğu için sorumuzun cevabı tcp dir.





19PPRU.jpg




4. soruda bize 22 numaralı bağlantı noktasında çalışan yazılımın sürümünü sormaktadır. Cevabımız 6.6.1p1 dir.




e8xJxJ.jpg



5. soruda bize 80 numaralı bağlantı noktası sonuçlarının altında hangi bayrağın ayarlanmadığını sormaktadır. Cevabımız httponly dir.




JO44Bx.jpg



Son soruda bizeBu kutuyla ilişkili güvenlik açıkları için bir komut dosyası taraması gerçekleştirin, bu kutu hangi hizmet reddi (DOS) saldırısına karşı hassastır? Tarama çıktısında bölüm başlığı olarak verilen güvenlik açığının adını yazarak yanıtlamamızı istemiştir. Cevabımız http-slowloris-check dir.

Nmap Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinmek İçin "aqua Hocamın Açtığı Konuyada Bir Göz Atın.
https://www.turkhackteam.org/siber-guvenlik/1936406-turkce-nmap-kilavuzu.html
 
Son düzenleme:

'Kyexun

Katılımcı Üye
16 Haz 2020
771
2
144
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.