Merhaba. Bu konuda Visual Studio'da nasıl ToolTip bileşenini kullanacağımızı göstereceğim. C# ve VB.NET kodlama dillerinde denedim. Diğer kodlama dillerinde bu özellik var mı bilmiyorum.
ToolTip Nedir?
ToolTip, projemizin formunda bulunan bir objeye (örneğin bir Button yada LinkLabel) fare imlecini tuttuğumuzda çıkan bir iletidir. Genelde üzerine fare imleci tutulan objenin ne işe yaradığını açıklar. Hemen nasıl yapılacağına başlayalım.
1. ADIM
ToolBox üzerinden bir adet ToolTip alıyoruz.
2. ADIM
ToolTip'in özelliklerini ayarlıyoruz. Ben ikonu ve başlığını ayarladım.
3. ADIM
Şimdi ToolTip'in hangi objede yada objelerde çıkacağını belirliyoruz. Çıkmasını istediğimiz objelere (ben Button kullanacağım) tıklayıp özellikler kısmından ToolTip yazısını ayarlıyoruz.,
ToolTip'i ekledik. Şimdi test edelim.
4. ADIM (İsteğe Bağlı)
İsterseniz çıkan mesajı bir Balloon mesaja çevirebilirsiniz. Balloon mesajı bir konuşma balonu gibi düşünün. Bunu yapmak için ToolTip'in özelliklerinden IsBalloon özelliğini True olarak değiştiriyoruz.
Balloon olarak ayarladığınızda şöyle olur:
Okuduğunuz için teşekkür ederim. İnşAllah size yeni şeyler öğretebilmişimdir.
ToolTip Nedir?
ToolTip, projemizin formunda bulunan bir objeye (örneğin bir Button yada LinkLabel) fare imlecini tuttuğumuzda çıkan bir iletidir. Genelde üzerine fare imleci tutulan objenin ne işe yaradığını açıklar. Hemen nasıl yapılacağına başlayalım.
1. ADIM
ToolBox üzerinden bir adet ToolTip alıyoruz.
2. ADIM
ToolTip'in özelliklerini ayarlıyoruz. Ben ikonu ve başlığını ayarladım.
3. ADIM
Şimdi ToolTip'in hangi objede yada objelerde çıkacağını belirliyoruz. Çıkmasını istediğimiz objelere (ben Button kullanacağım) tıklayıp özellikler kısmından ToolTip yazısını ayarlıyoruz.,
ToolTip'i ekledik. Şimdi test edelim.
4. ADIM (İsteğe Bağlı)
İsterseniz çıkan mesajı bir Balloon mesaja çevirebilirsiniz. Balloon mesajı bir konuşma balonu gibi düşünün. Bunu yapmak için ToolTip'in özelliklerinden IsBalloon özelliğini True olarak değiştiriyoruz.
Balloon olarak ayarladığınızda şöyle olur:
Okuduğunuz için teşekkür ederim. İnşAllah size yeni şeyler öğretebilmişimdir.