Selamlar,
Foruma yeni katıldım, kendimi kısaca tanıtayım. Uzun süredir Python ile uğraşıyorum ve son dönemde masaüstü arayüz geliştirme tarafına yoğunlaştım.
Bu süreçte kendi geliştirdiğim bir proje üzerinde çalıştım: VisualTK Studio.
Amaç şu:
Kod yazmayı minimuma indirerek, sürükle-bırak mantığıyla masaüstü uygulamaları oluşturabilmek.
Projenin bazı özellikleri:
Başlangıçta tamamen öğrenme amaçlı başlamıştı fakat zamanla daha kapsamlı bir uygulamaya dönüştü.
Henüz geliştirme aşamasında ve geri bildirimlere açığım. Özellikle arayüz, mantık sistemi ve export tarafında fikirlerinizi merak ediyorum.
Demo ve ekran görüntülerini GitHub üzerinde paylaştım:
GitHub: GitHub - talhababi/VisualTK-Studio: Drag & Drop CustomTkinter GUI Builder with Logic Rules, Variables, Multi-Page Support and Export Pipeline. Demo version available.
Foruma yeni katıldım, kendimi kısaca tanıtayım. Uzun süredir Python ile uğraşıyorum ve son dönemde masaüstü arayüz geliştirme tarafına yoğunlaştım.
Bu süreçte kendi geliştirdiğim bir proje üzerinde çalıştım: VisualTK Studio.
Amaç şu:
Kod yazmayı minimuma indirerek, sürükle-bırak mantığıyla masaüstü uygulamaları oluşturabilmek.
Projenin bazı özellikleri:
- Drag & Drop widget sistemi
- Multi-page (çoklu sayfa) desteği
- Logic Rules sistemi (if/else, değişken kontrolü, widget güncelleme vb.)
- Değişken oluşturma ve dinamik içerik kullanımı
- JSON ile proje kaydetme / yükleme
- Syntax highlight destekli kod editörü
- Çalıştırma ve export altyapısı
Başlangıçta tamamen öğrenme amaçlı başlamıştı fakat zamanla daha kapsamlı bir uygulamaya dönüştü.
Henüz geliştirme aşamasında ve geri bildirimlere açığım. Özellikle arayüz, mantık sistemi ve export tarafında fikirlerinizi merak ediyorum.
Demo ve ekran görüntülerini GitHub üzerinde paylaştım: