WordPress Kurulumu

Akio

Kıdemli Üye
3 Mar 2012
2,553
0
Türk Hack Team Cinsiyet:Erkek
WordPress
WordPress GPL’nin altında lisanslı ve Php ve MySQL üzerine kurulmuş iyi inşa edilmiş bir kişisel yayımlama sistemi arzusundan doğmuştur. Bs/Cafelog’un yerine resmi olarak gelmiştir. WordPress taze bir yazılımdır, kökleri ve gelişimi 2001′e kadar uzanır. Olgun ve kalıcı bir üründür. Umarız ki, web standartlarına odaklanarak ve kullanıcı tecrübeleriyle, mevcut herhangi bir araçtan farklı bir araç yaratabiliriz.
WordPress “Hakkında Sayfası”
WordPress kullanım, hıza, geniş kullanıcı tecrübesine ve rahatlığına odaklanmış bir yayım yazılımıdır. WordPress açık kaynak (open source) yazılımın kalbi olan aktif bir komüniteyle kutsanmıştır.
Özellikler
WordPress güçlü bir kişisel yayım platformudur ve internette bir yayımcı olarak sizin tecrübenizi mümkün olduğu kadar güzel ve çekici hale getirmek için tasarlanmış muhteşem bir özellikler setiyle gelmektedir.

Size özgürce dağıtımı yapılan, sorunsuz standartlarda, hızlı, hafif ve kişisel, duyarlı varsayılan ayarlarıyla ve özellikleriyle ve tamamen istenilen özelliklere göre değiştirilebilir çekirdeğiyle bir yayım platformu sunmaktan gurur duyuyoruz.
Kurulum:
adım 1: Wordpres i inndirin.

adım 2 : Daha Sonra ftp den wordpress i olduğu gibi ftp ye atın..
adım 3 : Wordpress için Bir Db oluşturun.. (örnek db : üyeadınız_db)
adım 4 : Wp-config-sample.php dosyasını açınız..ve düzenlemeleri aşağıda ki resme göre yapın..tekrar ftp ye atın.
Resim(adım4) :

WordPress Kurulumu Videolu & Resimli Anlatım

WordPress Kurulumu

Önce WordPress’in Türkiye resmi sitesinden wordpress’in Türkçe olarak son sürümünü indiriyoruz. tr.wordpress.org
İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı sağ tıklayarak bir klasöre açtıktan sonra içerisinde “wp-config-sample” adında bir dosya göreceksiniz. Bu dosyanın ismini “wp-config” olarak değiştiriyoruz. Ve sonra bu dosyaya sağ tıklayarak “birlikte aç” menüsünden not defterini kullanarak açıyoruz. Tabi ki bilgisayarınızda dreamweaver programı varsa bu programı kullanarak açabilirsiniz. Fakat ben yeni başlayan kullanıcılarda bu programın olmadığını düşünerek not defteri ile açmanızı öneriyorum.
Eğer “birlikte aç” menüsünde “not defteri” uygulaması görünmüyorsa hemen altındaki “varsayılan program seç” bağlantısına tıklayarak diğer programlar bölümünden “not defteri” uygulamasını bulabilirsiniz.
Wp-config dosyası içerisinde değiştirmemiz gereken 3 yer var.
1. Veritabanı ismi
2. Veritabanı Kullanıcı adı
3. Veritabanı parolası
Veri tabanı ismi bölümüne wordpress’in bağlanacağı veri tabanının ismini yazmamız gerekiyor. Fakat tabi ki önce bir veritabanı oluşturmamız lazım. Önce satın aldığınız hosting firmanızın kontrol paneline gidip “Mysql Database” bölümünden bir veritabanı oluşturun.
Veri tabanını oluşturduysanız “wp-config” dosyası içerisindeki “veritabanıisminiz” yazan yere yeni oluşturduğunuz veritabanı adını yazın.
Hemen altındaki “kullanıcıadınız” yazan bölüme hosting kontrol panelinize girerken kullandığınız kullanıcı adını yazacaksınız.
“parolanız” bölümüne ise, hosting kontrol panelinize girerken kullandığınız parolayı yazacaksınız.
Konfigürasyon dosyasında artık işimiz bitti. Kaydet’e tıklayarak kaydettikten sonra kapatıyoruz.
WordPress Dosyalarını Domain Kök Dizinine Yüklüyoruz.

Şimdi wordpress dosyalarını domain kök dizinine yükleyeceğiz. Bu işlem için Filezilla programını kullanacağız. Filezilla ücretsiz bir programdır. Google’da Filezilla yazdığınızda ilk sırada çıkan site resmi sitesidir. Buradan programı indirin ve kurun.
Kurulumu tamamladıktan sonra masaüstündeki ikondan tıklayarak programı açıyoruz. İlk olarak yukarıdaki “edit” menüsünden “settings” bölümüne tıklayarak açılan sayfadan solda “Language” kısmından programın dilini Türkçe yapıyoruz.
Ardından “Dosya” menüsünden “Site yöneticisi” ve açılan sayfada “yeni site” butonuna tıklayarak “Genel” sekmesinde, sitemizin kök dizinine bağlanmak için gerekli olan kullanıcı adı ve şifre gibi bilgileri gireceğiz.
Sunucu yazan yerin karşısındaki boşluğa başına ftp ekleyerek sitemizin adresini www koymadan yazıyoruz. Örnek: ftp.siteadresi.com gibi. “İletişim kuralı” ve “Şifreleme” ayarlarını hiç dokunmadan “Giriş Türü” kısmını “normal” seçeneğiyle değiştiriyoruz.
Daha sonra sizden kullanıcı adı ve şifreniz isteniyor. Kullanıcı adı bölümüne hosting kontrol panelinize girerken yazdığınız kullanıcı adını, şifre bölümüne ise hosting kontrol paneline girerken kullandığınız şifreyi yazacaksınız. Ve ardından “Tamam” butonuna basarak kaydediyoruz. Bu sayede her girişte tekrardan bu bilgileri girmek zorunda kalmayacağız. Sitenin kök dizinine giriş yapmak için “dosya” menüsünün hemen altındaki butonun kenarındaki aşağı ok işaretinden sitemize giriş yapabiliriz.
Giriş yaptığınızda orta bölümde “public_html” dosyasını göreceksiniz. İşte bu dosyanın içi sitenin kök dizinidir. WordPress dosyalarını bu dizine yükleyeceğiz. Fakat bazı hosting paketlerinde “public_html” klasörü olmayabilir. Bu aldığınız hosting paketinin özellikleri ile ilgilidir. Linux paket satın aldıysanız bu dizin “public_html” olarak görünür. Fakat Windows hosting almışsanız “httpdocs” klasörü aynı görevi üstlenmektedir. Yani sizde “public_html” klasörü yoksa, wordpress dosyalarını “httpdocs” klasörüne yükleyeceksiniz.
Kök dizine girdikten sonra wordpress dosyalarını sürükle bırak yöntemiyle bu klasör içerisine gönderiyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken önemli bir durum var. Bilgisayarınızdaki wordpress klasörünü topluca yüklemeyeceksiniz. WordPress klasörünün içine girerek tüm dosyaları seçip bu dosyaları yükleyeceksiniz. Bu işlem 5-10 dakika civarı sürebilir.
Yükleme işlemi bittiğinde internet tarayıcısından www.sitenizinadresi.com/wp-admin/install.php adresine giriyoruz.
adszitm.png


adım 5 : tarayıcınıza siteniz.com/wp-admin/install.php yazın çıkan ekranda first step e basın…
adım 6 : first step dedikten sonra ki çıkan ekranda ki yerleri resme göre doldurun… ve devam edin..
Resim(adım6) :


adım 7 : sitemiz Kuruldu çok kolay dimi.. +1 Teşekkür İşinize Yaradıysa //
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.