Arch mı? Kali mi? acil !

GETER

Yeni üye
21 Şub 2016
7
0
Arkadaslar iyi aksamlar oncelikle
Uzun zamandir Kali Linux kullaniyorum ve gecen gun arch Linux un daha iyi oldugunu duydum.
Ama arastirdim internetten pek bir sey bulamadim hack konusunda hangisi daha iyi Kali linuxmu?
Arch Linux mu? Veya baska birseymi simdiden tesekkurler :RpS_huh:
 

Anonim6

Yeni üye
29 Şub 2012
0
5
Ustam sizin için ikisini de ince eleyelip sık dokuyalım, Kali Linux ile başlayalım. Kali, "Offensive Security" adlı bir güvenlik firması tarafından geliştirilmekte olan, Backtrack serisinin devamı niteliğini taşıyan Debian tabanlı bir Linux distrosudur. Temel bir Debian gibi "dpkg" paket yöneticisini, güncelleme olarak da "APT" sistemini kullanır. Backtrack serisinden farklı olarak, masaüstü ortamı açısından sadece "GNOME" masaüstü ortamına sahiptir, KDE seçeneği barındırmaz. Kurulumu gayet basittir, kendini otomatik olarak sisteme "setup" eder. Birçok platform tarafından desteklenir (AMD64, i386...) Ve son olarak, Kali de diğer Linux distroları gibi açık kaynak kodludur, ancak "non-free" uygulamalar barındırdığından bir kısmı kapalı kaynak kodludur, ücretsizdir. GPL lisansı barındırır. Sistemin özelliklerine gelecek olursak, ustam Kali Linux bir Debian'dan farklı olarak, penetrasyonn testleri için araç (pen-tool) barındıran bir distrodur. Sizin için gerekli - gereksiz birçok uygulamayı barındırır. Hafiftir ve kolayca kullanılabilir.

Arch Linux'a bir de göz atalım. Arch Linux, "pacman" güncelleme sistemini kullanır. Arch, bir Debian'dan farklı olarak kısıtlı platformları destekler (ARM, x86 - x64). GNU felsefesinin kurallarına uygundur ve GPL lisansına sahiptir. Tamamiyle açık kaynak kodludur. Kurulum açısından değerlendirecek olursak, doğrusunu söylemem gerekir ki hiç Arch kurulumunu tecrübe etmediyseniz, rehber yardımıyla kuracak olsanız bile zor gelecektir. Birçok şeyi, misal masaüstü ortamınızı kendiniz, manuel olarak yüklemelisiniz. Ancak kurulumunu tamamiyle yapmanız durumunda da tadından yenmez ustam :) Arch tabanlı, aynı Kali gibi distrolar da vardır. Bunlardan en bilineni, BlackArch Linux'dur.

Ustam Kali ile Arch arasında, "pentest" - "hack" olaylarını yapabilme kolaylığı açısından bakacak olursak neredeyse hiç fark yoktur. İkisi de bash merkezlidir, ikisi de Linux'dur. Doğal olarak bu kararı diğer özellikleri etkileyecektir. Kah kullanım kolaylığı, kah göze hitap açısından kendinize en uygun olan distroyu seçerseniz sizin için en iyisi olacaktır. Şahsen eğer zamanınız var ise, Arch Linux'u öneririm, ancak günlük kullanım açısından Mint, Fedora; penetrasyon testleri açısından ise Kali, BackBox, Pentoo gibi sistemler de alanlarında liderdirler. Umarım yardımcı olabilmişimdir ustam, takıldığınız bir yer olursa rahatlıkla sorabilirsiniz. İyi forumlar dilerim :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.