Forum Ölüyor Mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ByZehirx

Yaşayan Forum Efsanesi
10 Şub 2012
12,392
2,010
Dinlenmede.
Uzun mesajları sonra okuyacağım o yüzden onlara sonra cevap vereceğim. Eğer benden bir cevap bekliyorsanız biraz geç cevap alabilirsiniz.
.
Uzun mesajları sonra okuyacağım o yüzden onlara sonra cevap vereceğim. Eğer benden bir cevap bekliyorsanız biraz geç cevap alabilirsiniz.
.
Ok bende uzun cevap vereyim.
Ama okuyup cevaplayın lütfen.
Sorun dan bahsedelim
Forum ölüyormu konu başlığını gördüğümde konuyu açana haddini bildirmek için savunma mekanizmam devrede konuya girdim ve ters köşe oldum konu sahibi en tepedeki insanlardan.

Buda tabi stratejik yorum yapmamı gerektirir..

Öncelikle kendimi tanıdım çünkü sizi tanımıyorum.
1. bu forumda 9 kez ban ile uzaklaştırılmış (geçmiş yıllar)
2.bu forumda 3 kez yönetim hizmetine katılmış insanim.
3. Bu forumun 10. Yıldır üyesiyim

Benim yorumum şu bu domain açık olduğu sürece beni ben yapan bu forum 'byzehirx' ben konularimi projelerimi açarim yeter ki domain aktif olsun.

1.Tüm adminler ki hepsi benim arkadaşım dostum @Baysal etiketliyim
Hepsi ya sahalara dönmeleri gerek yada artık sırayı birilerine bırakmalı.
Bu forumda üyeler sizler adminleri izler

Evet mütevazı olmiyacagim @Arsenik ve @ZoRRoKiN benin efsanelerim ama bende bu forumun bir efsanesi @ByZehirx im bu forumda adminler ki bakın altını çizim ben 10 yıldır ciddi istatisklere ve aktif üyeyim adminler forumda aktif değiller gelirler ve raporu alır giderler ki bu forum zamaninda.

@ZoRRoKiN ve @Arsenik üstadları konulara gelip teşvik niteliginde beğeni yorum veya teşekkür eder giderlerdi buda üyeyi ateşlerdi.
Yani şuan forum server sunucu ve tema değişimine gitti bunu siz yöneticiler ile yaptı buda sizin burada radikal kararlar aldığınızı gösterir ancak ? Bu ilk defa sorum bu forumu bu şuan ki yönetim satin mi aldı bu sadece bir soru mesele değil ama bu bir soru bu yönetim güzel işler başardı kabul ama size 3. Kuşat daha yönetim sayarim ki hatirlatim 10. Yıl üyesiyim diyorum.

1.Lütfen bize gerçekler var ise onları açıklayın
2. Bu yönetim bakın tekrardan diyorum hepsi benim dostum arkadaşım adminler neden halen buradalar. bu forumda bu kadar uzun yonetimdeler sebebi aşağıda sayacaklarim ise lütfen onuda cevapları ile yazın bize.
benim için fark etmez ben zorrokin de arsenikde olsa bu domaindeyim ama bu forumda yolunda gitmiyen bişeyler var.

@BOZKURT @Baysal @UNEQUAL @Veteran 7
bu yönetici arkadaşlar ve üstadlarimiz son 5 yılın tüm yönetiminden sorumlu ayni zamanda yaptıkları yenilikler
Foruma kattıkları birşeyleri yavaş yavaş değiştirdikleri herşeyden önce tüm üye ve yönetimi ilgilendiren "Ban" bir üyeyi kaybetmek yerine onu kazanmak sorunlari sert üslup ile değilde daha ortak yol bulucu anlayışı ile mod veya diğer yöneticilere aşılamaları.
Samimi gerçekçi ve dürüst bir ortam kurmak adına duruşları inanılmaz birşey.
Ayni zamanda işin mutfak kısmında @Admin tüm adminlerin #Sunucu #Server #Host #Script&Tema gibi işleride kimsenin rahatsız olmiyacagı veya endişe etmiyecegi şekilde hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirmeleri buradaki her bir üyenin değerli olduğu göstermesi anlaşılır şekilde ifade edilmesi. Bunlar belki klavye başında yazılıp paylaşılan metinler değil ama bunu anlamamak ök*zlük olur.

Buraya kadar herşey tamam da birşey eksik
Yukarıda ismi yazılan adamlar yok gibiler şimdik diyeceksiniz ki ( Byzehirx ) hem övüyon suyu olmiyan köye su yolu olmiyan okulun yolunu evinde sobası olana odun sofrasında çorbası olupta ekmeği olmiyan ile ekmeğini paylaşan adamlar ## YOK ## yok diyorsun dersenizde.
Bu insanlar birilerinin başarılarını bir idolün duruşunu bilgisini benimsemek tercümesini örnek almak veya diyalog kurmak sohbet etmek bir konusunda yorum dahi olmaksızın bir beğeni almak fark edilmek farkında olmak istiyor.
Bunu en iyi yapan yönetim kadorusu 2014,2016 / 2015 ile 2017 arası yönetim ( Gofret yerine Sen Gfret ) yazdın diyerek dahi ban atan yönetimdi hatta kayıtlarda var gene ben dile getirdim bir Yönetici (?) Bir üyeye ban attı "Ertesi gün bir sebepten ötürü #BEYAZ yönetici yetkisi alındı" ancak banladigi kişi banlı olarak kaldı ve o banladigi kişide kayitlarda var son 4 gün yorum veya konu tek kelime yazmiyan üye. Neyse Biz işin mutfağından çıkıp üyeler ile iç içe olan @Admin ler görmek onlarla bir konuda Merhabalaşmak yorumlarını okumak isteriz.

Bakın 10 yıllık üyeliğimde
@ZoRRoKiN / 4 kez teşekkür - 1 kez yorum
@Arsenik / 2 kez teşekkür - 1 kez yorum
@Uzmaniz @OnLy @Yakamoz2134 @Se-ZeR ve dahası
Bunlar sahada idi bunlar konulara yazanlar
Biz buradayiz sizinleyiz diyenlerdi.

Benim için hiç bir şey fark etmiyor inanın :)
Ben bu forumda 10 tane üye varkende emek verdiğim konuları açtım
Ben bu forum full çektiği günde konumu açtım
Benim için kişi veya kişilerden ziyade varolan www.turkhackteam.org domain online olması yeterli
Ama insan geçmiş günleri özlemiyorda değil.

Bir dipNot ben biliyorum ve anlıyorum ama fark etmiyenler eleştirisini yapariken
###Bilişim Sistemine Girme Suçu
TCK Madde 243
Türk Ceza Kanununun onuncu bolümünde bilişim alanında suçlar başlığı altında bilişim sistemine girme, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme ile banka ve kredi kartlarının kotüye kullanılması konularında düzenleme getirmiştir.

Türk Ceza Kanununun 243. 244. ve 245. maddelerinde n bilişim suçları düzenlene müstakilen düzenlenmiştir.

Bu durum forumun failiyetlerini değiştirmiş kapatmış veya kısmen kapanmış değiştirmiş olmasınıda gözönünde bulundurarak yazmalari gerek. Bu illa ki Hacking alanında değil bu detayı atlamadan


Birde herkesin olduğu gibi yöneticilerinden reel hayatları sorunlari problemleri düşünmeleri gereken mücadeleri sorumluluk sahibi olduklari birilerini düşünmeleri
Hastalıklar acılar sorunlar problemler yaşıyabileceklerini onlarında kendimiz gibi hayatın içinde olduklarını unutmamak gerek.


Benim düşüncem @Bermuda ama bunu ben son 2 yıldır ara sira zaman zaman dile getirdiğim. ( Mevcut Üst Düzey Yönetici ) kadrosu geçmişte olduğu gibi Foruma yaptıkları & kattıkları bugüne böyle bir forum getirdikleri gerek alt yapı gerek yönetim ve forum icin düzenlemelerinden dolayı emeklerine teşekkür edip görevlerini yavaş yavaş yeni arkadaşlara bırakmaları ve THT Tarihinin en üst Tahtı olan Yüksek İstişare Kurulu odasına geçip oradan yine izlemeleri gözlemlemeleri ve orayida (Yüksek İstişare Kurulu) forumun içine katmaları gerek çünkü orada ki isimler çok güçlü etkiye sahip insanlar.

Biraz sert biraz gizli sorulu oldu ama neticede bu benim hakkim olan bir soru kimsede bana gönül koymaz kimsede beni yabana atmaz.
Benim kendimden önce forumun durumu düsünülsün lütfen.

Anlasildigimi düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Helmsys

Ar-Ge Ekibi Kıdemli
16 Mar 2022
1,492
1,653
Yetkilinin üslubu birçok şeyden önemli. Bir üye(en alt sınıf olarak söylüyorum) herhangi bir üst sınıftan(yetkili) birine yazarken "-siz" ile cevap veriyor ve yetkili herhangi biri "-sen" olarak dönüt sağlıyorsa bu saygısızlıktır. Zira tanımadığınız birine ya sinirden birincil kişi ağzından konuşursunuz ya da tanıdığınızdır samimiyetinizden dolayı "-sen" olarak konuşursunuz.
.
.
Yetkililerin kendisinde hata olduğu kadar yetki verdikleri insanlarda hatalı.
.
.
Sırf amaç birkaç görevi yerine getirmek için cevaplar yazılırsa, ne kalite kalır ne de düzen. Yoldan geçene yürüdüğü için "Eline sağlık" yazılıyor.
.
.
Ast üs ilişkisi gereksizliğe kaçıyor bana kalırsa. Zira burası ne bir tabur ne bir şirket ne de herhangi başka bir şey. Herkes sıradan bir internet kullanıcısı ve yarattıkları dünyalar ile kendilerine şekil çiziyorlar.
.
.
Ordan burdan kopyalanıp foruma yapıştırılan tonlarca açılan içerikler var. Bunlar kaliteyi Yetkililer kadar etkiliyor. Bende bilirim sağdan soldan kod alıp benimmiş gibi paylaşmayı ya da herhangi bir yazıyı. Ya birçok kullanıcı erdemlikten çok uzakta bu levele kadar gelmişler ya da bende sorun var ben bunları takıyor, kızıyor ve sinirleniyorum. Çünkü özgün olamayan, hadi özgün olmayı da geçtim kaynağın bizzat adresini vermeyen adamın burnu arşa değecek şekilde takılıyor...
.
.
Vip pazarlamak maalesef kaliteyi yükseltmeyecek ya da adını sanını bilmediğimiz insanların bi anda vip olarak birçok konuya mesaj yazmasıyla "aa bu forumda vip özelliği varmış" dedirtip vip üyelik satın aldırtmayacak. Vip özellikleri gayet güzel ona bir lafım yok. Fakat vip ve sıradan üyenin ayrımını manuel olarak yapmak vip olan üyeyi sıradan olan bir üyeden ayırmıyor. Aksine vip üyeliğin daha da gereksiz olduğunu göstertiyor. Örnek veriyorum .gif uzantılı dosyaları profil fotoğrafı yapan herhangi bir sıradan üye bir yönetici(klübün/timin/vs...) tarafından görülmediği sürece profil fotoğrafında o dosya kalıyor. Bu baştan 1-0 geriden başlatıyor. Viplerin isteği üzerine kendilerine yaptırılan logolar/resimler/çizimler tasarımcılar tarafından sıradan üyelere "Hediye logo" adı altında paylaşarak veriyor(du) saolsunlar güzelde hareket yapıyorlar(dı). Bu da vip olmanın gereksiz olduğunu gösteren bir unsur daha. Etti mi 2-0
.
.
Forum kültüründen bahsetmiyorum bile. Yönetim(mod) tarafında maksat denileni yapmak diye 2014 teki konuların hortlatıldığını söylememe gerek yoktur.
.
Forumdaki sorunların çözümü sert tavırlardır. Tavırlar sözel değil eylemsel olmalıdır. Üstte belirttiğim şekilde yaşanan bir sorun/problem varsa bu yetkili tarafından sessizce temizlenmelidir. En efektif çözüm budur diye düşünüyorum.
.
.
.
Hayırlı akşamlar...
 
Son düzenleme:

zyREN

Katılımcı Üye
12 Eyl 2021
773
550
Kayıp
Yetkilinin üslubu birçok şeyden önemli. Bir üye(en alt sınıf olarak söylüyorum) herhangi bir üst sınıftan(yetkili) birine yazarken "-siz" ile cevap veriyor ve yetkili herhangi biri "-sen" olarak dönüt sağlıyorsa bu saygısızlıktır. Zira tanımadığınız birine ya sinirden birincil kişi ağzından konuşursunuz ya da tanıdığınızdır samimiyetinizden dolayı "-sen" olarak konuşursunuz.
.
.
Yetkililerin kendisinde hata olduğu kadar yeti verdikleri insanlarda hatalı.
.
.
Sırf amaç birkaç görevi yerine getirmek için cevaplar yazılırsa, ne kalite kalır ne de düzen. Yoldan geçene yürüdüğü için "Eline sağlık" yazılıyor.
.
.
Ast üs ilişkisi gereksizliğe kaçıyor bana kalırsa. Zira burası ne bir tabur ne bir şirket ne de herhangi başka bir şey. Herkes sıradan bir internet kullanıcısı ve yarattıkları dünyalar ile kendilerine şekil çiziyorlar.
.
.
Ordan burdan kopyalanıp foruma yapıştırılan tonlarca açılan içerikler var. Bunlar kaliteyi Yetkililer kadar etkiliyor. Bende bilirim sağdan soldan kod alıp benimmiş gibi paylaşmayı ya da herhangi bir yazıyı. Ya birçok kullanıcı erdemlikten çok uzakta bu levele kadar gelmişler ya da bende sorun var ben bunları takıyor, kızıyor ve sinirleniyorum. Çünkü özgün olamayan, hadi özgün olmayı da geçtim kaynağın bizzat adresini vermeyen adamın burnu arşa değecek şekilde takılıyor...
.
.
Vip pazarlamak maalesef kaliteyi yükseltmeyecek ya da adını sanını bilmediğimiz insanların bi anda vip olarak birçok konuya mesaj yazmasıyla "aa bu forumda vip özelliği varmış" dedirtip vip üyelik satın aldırtmayacak. Vip özellikleri gayet güzel ona bir lafım yok. Fakat vip ve sıradan üyenin ayrımını manuel olarak yapmak vip olan üyeyi sıradan olan bir üyeden ayırmıyor. Aksine vip üyeliğin daha da gereksiz olduğunu göstertiyor. Örnek veriyorum .gif uzantılı dosyaları profil fotoğrafı yapan herhangi bir sıradan üye bir yönetici(klübün/timin/vs...) tarafından görülmediği sürece profil fotoğrafında o dosya kalıyor. Bu baştan 1-0 geriden başlatıyor. Viplerin isteği üzerine kendilerine yaptırılan logolar/resimler/çizimler tasarımcılar tarafından sıradan üyelere "Hediye logo" adı altında paylaşarak veriyor(du) saolsunlar güzelde hareket yapıyorlar(dı). Bu da vip olmanın gereksiz olduğunu gösteren bir unsur daha. Etti mi 2-0
.
.
Forumdaki sorunların çözümü sert tavırlardır. Tavırlar sözel değil eylemsel olmalıdır. Üstte belirttiğim şekilde yaşanan bir sorun/problem varsa bu yetkili tarafından sessizce temizlenmelidir. En efektif çözüm budur diye düşünüyorum.
.
.
.
Hayırlı akşamlar...
Zaten forumda ast üst ilişkisi yok diğer forumlar gibi komutanım demezsen uyarı almıyosun yani. Sert tavırlar diyorsun kendinle çelişiyosun. Diğer yazdığın şeylere kısmen katılıyorum. (Ve ben şahsen kimliğini tanımadığım kişiye sen diye hitap ederim.)
 

Kodomarso

Uzman üye
3 Tem 2020
1,041
797
Macintosh
Bana kalırsa yöneticiler foruma nerdeyse hiç özen göstermiyor. Çoğu kişiyi forumda aktif bile göremiyorum, aktif olanların çoğu da sadece sohbet etmekle kalıyor. Her ekip haftada sadece 1 tane bile "yetkin" bir konu açsa, herkes günde sadece 1 kere bile olsa yardım merkezinde mesaj atsa dahi bir toparlanma olacağı görüşündeyim.

Forumun kirliği açısında ise; konular bence yeterince kontrol edilmiyor, yardım merkezini örnek alırsak, bir sürü kural ihlali bulunmakta; üyeler gereksiz mesajlar atmakta, konular flood'dan geçilmiyor, en önemlisi ise herkes birbirini ya dm'ye ya da telegram'a çağırmaya çalışıyor ve bu mesajlara müdahale edilmiyor. Bunun çözümü ise ekiplerin zorunlu bir şekilde inceleme yapmasından geçiyor.
 

Helmsys

Ar-Ge Ekibi Kıdemli
16 Mar 2022
1,492
1,653
Zaten forumda ast üst ilişkisi yok diğer forumlar gibi komutanım demezsen uyarı almıyosun yani. Sert tavırlar diyorsun kendinle çelişiyosun. Diğer yazdığın şeylere kısmen katılıyorum. (Ve ben şahsen kimliğini tanımadığım kişiye sen diye hitap ederim.)
Sert tavırlar ile kendimle nasıl çeliştiğimi anlayamadım fakat parantez içindeki cümle için maalesef üstte yazdığım gibi aynı fikirde olamıyorum.
 

Woffluon

Katılımcı Üye
7 Tem 2021
284
95
Merhaba,

Forumda arkadaşlardan birisinin açtığı bir konuyu gördüm. Konu güzel ve öz eleştiri isteyen belki de sizlerin de bu konuda düşüncesi ve birşeyler söylemek istediği bir konu olabilir.

Bu konuda mesaj yazmak için 2 kuralı yerine getirmeniz gerekiyor.

1) Sadece eleştiri mesajı kabul edilmemektedir.
2) Gördüğünüz sorun için en az 1 tane de çözüm önerisi getirmeniz gerekmektedir.

Konuyu ben sık sık takip edeceğim. Ama yukarıda da belirttiğim gibi kurala uymayan mesajları ise sileceğim.

Buyrun hodri meydan...
Aslında sorunun en temel sebebine bakarsak herşey kitle kaynaklı. Saatlerini günlerini hatta yıllarını bu foruma vermiş Türk hack camiası adına kaliteli işler başarmış insanlar bir yana İnstagram hesabı nasıl çalarım ya da TikTok'ta nasıl takipçi hilesi yaparım gibi konular açanlar bir yana ayrılmış durumda. Tabi ki böyle şeylerin olması normal. Çünkü genç nesil sosyal medya ve popüler kültürden fazlasıyla etkileniyor. Bu da doğal olarak herşeye yansıdığı gibi foruma da yansıyor. Zaten THT'nin amacı ne ? Misyon maddesi 1 de de açıkça belirtildiği gibi "Türk Hack Team Türk ulusunun siber güvenlik alanında yeterli kabiliyet ve beceriye kavuşabilmesi adına çalışır." Lafı uzatmadan kendimce bulduğum çözümü sizlere söyleyeyim. Forumda gerek yetkililer gerek üyeler tarafından düzenli olarak etkinlikler düzenlenmesi ve yönetimin biraz da olsa sıkılaştırılması gerek.
 

Roichue

Asistan Moderatör
31 Mar 2022
1,339
850
Millî İstihbarat Teşkilatı
Öncelikle böyle bir konunun açılması çok hoş detaylı olarak sorunları anlatmaya çalışacağım çözümleriyle beraber.

Yönetim & Rütbe: Yönetimde çok büyük eksikler var hani bunu normal bir üye bile bir zaman sonra anlayabiliyor Rütbe sistemide ayrıca şuan sıkıntılı mesela şöyle bir şey diyeyim Devlet yapısıyla düşünelim bir Sağlık Bakanı var bu bakan alanında çok gelişerek buralara geldi fakat bu sağlık bakanı bir polis olabilir mi rütbe yükseltimiyle olamaz dimi? Çünkü alakası yok işte şuan ki sistemde bunun gibi kullanıcı bir ekibe girdi geliştirdi bir zaman bi bakıyoruz yönetime giriyor bu saçma değil mi? Yönetici sayılıyor yani bu kullanıcı bu çok saçma değil mi? Mesela şöyle bir şey olsa mesela Anka Red Team'a girdi bir kullanıcı tamam bu güzel bir şey orda bir hizmet veriyor ekipten biri fakat yönetici olmak zorunda olmamalı ve olmamalıdır bu yanlış bir şey yönetici ne demek önce bu kavrama bakalım yönetici (Bir yeri yöneten ve düzenini sağlayan) burda yönetim anlayışı çok yanlış lansa edilmiş peki bunun çözümü nedir dediğim gibi birisi bir ekibe girince Yönetici olarak sayılmayacak rütbe yükselse dahi peki bu düzen nasıl sağlanacak? Lider ve yardımcıları hariç hiç bir şekilde Anka Red Team, gibi gibi timlere katılan üyeler yönetici olarak sayılmayacak peki nasıl yönetici & mod olunacak? Moderasyon Ekibi bulunuyor tüm modlar burda birleşicek mantıkende böyle olması gerek Moderasyon (Ekibi)'ne girenler Moderator, ve en üst makamda yönetici olucaklar Mod ekibine alımlar öyle basit bir şey olmayacak direk yetki verimide yok ben bu konuyu detaylı olarak anlatabilirim bana ulaşırsanız zaten yönetime ek olarak; hiç ilgilenilmiyor forumla ve bilgiler yetersiz

Boş İnsanlar & Boş Cevaplar: Yardım merkezinde hiç bir şekilde kimsenin kimseye yardımı dokunmuyor klasik bir sorudan örnek vericem İnstagram Hesabı Nasıl Çalarım?; hep aynı cevaplar tamam bu normal bunu sabitleyin detaylı olarak anlatılmış olarak ha yine bu soru gelmeyecek mi gelicek buna yapıcak bir şey yok ama sen gidipte 5 kelime yazıcaksan geç bırak bu işi güzel detaylı bir yazı yazıcaksın her yardım istenen konuya 2. konu boş boş cevaplar (Yapamazsın...) vb. Yardım merkezi dışı bir konuya geçeyim normal Forumda atışmaya girecek gibi keko takılan kişilerde oluyor aslında olay burda tak ediyor disiplin yok zaten olay burda kopuyor benim kendi düşüncem Askeri Disiplin, Askeri Rütbe geri gelmelidir tabi önce her şey sırasıyla yapılmalıdır

Hacking: Evet, tekrar başladı bu güzel bir şey ben yine burda kendi düşüncemle konusacağım TürkHackTeam şimdi bu biraz detaylı bir konu o yüzden uzatmamaya özen göstereceğim bu yüzden yine bu konu için özelden iletişime geçebilirsiniz
Hacking, başladı bu iyi bir şey dediğim gibi ama şimdi şöyle bir örnek vereyim Suçsuz bir yeri hackledik elimize ne geçti ne oldu bu ne kattı ben bunu anlamakta zorlanıyorum ve Saçma bak bana göre bu saçmalıktır Misyona göre hareket edeceğiz tamam ediyor muyuz..? Hacking için bir düzen getirilmesi gerekmekte rastgele saçma sapan yerlere saldırmak yerine daha ülkemize yararı dokunacak şeyleri yapsak daha güzel olmaz mı? hayır yani biyeri kısa süreliğine durdurduk çok marifet mi bu değil gram değil benim için Daha önemli şeyler yapılmalıdır bu yüzdenn bunun için bir düzen getirilmelidir uzatmamak için önerileri tam yazamıyorum yine iletişime geçerseniz anlatırım ama ben yine kısa bir örnek vereyim; Anka Red Team, Saldırı timi bana göre hiç bir şekilde direk birisi başvurusu yaptı alalım diye bir şey olmamalı saçma, saçma, saçma onun yerine bu başvuran kişileri önce arka planda bakın sallama bir eğitimden bahsetmiyorum iyi bir şekilde yetiştirip sonra saldırı timlerine almak daha mantıklı değil midir? Önce her şey arka planda yapılmalı ve sonra ön plana geçilmelidir detay için yazabilirsiniz elimden geldiğince detaylandırırım

Misyon: Gerçekten misyona göre hareket edilmelidir çünkü edilmiyor.

Teşekkürler!
 
Son düzenleme:

THE zoRRo

Uzman üye
26 Tem 2022
1,674
1,609
19
Türk Deniz Kuvvetleri
Sorunun;
1- Rütbelerin gitmesi.
2- Neredeyse tim üyeleri ve yetkililerin kendi içine kapanması.
3- THT'yi sadece forumda tutmak sosyal medyadan silmek.
Olduğunu düşünüyorum.
1. Bu foruma sadece rütbe için gelen çok üye var, bilmem forum nasıl görür ama forumda yönetimde yada timde olmayıp gerçekten o rütbeyi hak eden üyelerde var.
 

P4$A

Uzman üye
13 Tem 2021
1,489
2,826
23
";-alert(1)-//
1- Forumun teması bel kemiydi xenforo ya geçmiş olabiliriz ama tema da gerekli düzenlemeler renk ayarları yapılabiliyor en azından eski temaya benzetilebilir .
scr.png

2- Forumdaki yöneticiler yani bizler dahil espri anlayışımızın olmadığını veya her şeyi çok ciddi aldığımızı düşünüyorum ,eski mesajlara bakınca şuan çok katı kurallar varmış gibi gözüküyor.
Z9agO3.jpg

y0v83n.jpg

A1vQkB.jpg

3- Bu şartlar sağlanırsa belki de şuan görev yapmayan veya yatan yönetici ,adminler dahil alt tabaka veya üst tabaka fark etmeksizin bir yetki alımı olursa sadece çalışan kişiler bırakılırsa aktiflik sağlanabilir. Bazıları da mobbing yaparak gereğinden fazla ve çok hızlı bir şekilde yetki alması . yapılan yalakalıkları saymıyorum bile . Veya eskilerden büyük isimlerin dönmesi ile güzel işler çıkartılarak aktiflik sağlanabilir(Diyebilirsiniz ki geçici çözümdür ama her ay biri gelip takılsa üç beş data veya deface yapsa fena olmazdı Bu ay atıyorum idolüm olan SaMuRai bir sonraki ay İnfernal sonraki ay BlackBox sonra efsane üçlü ile bir ortak operasyon yazarken içim titredi şahsen tabi bunları geri getirebilecek düzeyde isek ).

@ZoRRoKiN ve @Arsenik üstadları konulara gelip teşvik niteliginde beğeni yorum veya teşekkür eder giderlerdi buda üyeyi ateşlerdi.
buna da sonuna kadar katılıyorum.
OVajG4.jpg

Dehşet rekorlar kırmış bir forumun sonu böyle olamaz.
 

zyREN

Katılımcı Üye
12 Eyl 2021
773
550
Kayıp
1- Forumun teması bel kemiydi xenforo ya geçmiş olabiliriz ama tema da gerekli düzenlemeler renk ayarları yapılabiliyor en azından eski temaya benzetilebilir .
scr.png

2- Forumdaki yöneticiler yani bizler dahil espri anlayışımızın olmadığını veya her şeyi çok ciddi aldığımızı düşünüyorum ,eski mesajlara bakınca şuan çok katı kurallar varmış gibi gözüküyor.
Z9agO3.jpg

y0v83n.jpg

A1vQkB.jpg

3- Bu şartlar sağlanırsa belki de şuan görev yapmayan veya yatan yönetici ,adminler dahil alt tabaka veya üst tabaka fark etmeksizin bir yetki alımı olursa sadece çalışan kişiler bırakılırsa aktiflik sağlanabilir. Bazıları da mobbing yaparak gereğinden fazla ve çok hızlı bir şekilde yetki alması . yapılan yalakalıkları saymıyorum bile . Veya eskilerden büyük isimlerin dönmesi ile güzel işler çıkartılarak aktiflik sağlanabilir(Diyebilirsiniz ki geçici çözümdür ama her ay biri gelip takılsa üç beş data veya deface yapsa fena olmazdı Bu ay atıyorum idolüm olan SaMuRai bir sonraki ay İnfernal sonraki ay BlackBox sonra efsane üçlü ile bir ortak operasyon yazarken içim titredi şahsen tabi bunları geri getirebilecek düzeyde isek ).

buna da sonuna kadar katılıyorum.
OVajG4.jpg

Dehşet rekorlar kırmış bir forumun sonu böyle olamaz.
gözüme mazi kaçtı. gerçekten de çok iyi değinmişsiniz.
 

Heaven

Kıdemli Üye
28 Ocak 2016
2,451
630
En basit şekilde uzman olduğum alandan örnek vereceğim;

1- Tasarım konusunda yapıcı eleştiri yaptığımda fazlasıyla uyarı aldım. Kötüye kötü demem gerekiyor ki üye kendini geliştirsin. İyi dediğin zaman kimse kendini geliştiremez.

2- Sanal ortam olduğu için herkes mafya kesiliyor. Öncelikle herkesin insan olduğunu buranında anonim ortam olduğunu unutmaması gerekiyor. Yetkili yeri gelecek ciddi yeri gelecek eleştiriyi kaldıracak yeri gelecek mizah yapacak. ( Meraklısına; bir çok tim/ekipte görev yaptım)

3- Kurallar daha katı olmalı ciddi cezalar verilmeli. Üye alımları bir süreliğine durdurulmalı ve post atma yetkisine düzenleme gelmeli. ( bkz; 50 mesajı geçmeyen tasarım kategorisinde konu açamaz.) (bkz; Tasarım konuları kategori modları onayından geçmeli)


Yeni temaya geçildiğinden beri düzen tutmadı forum.
 

Mascar

Kıdemli Üye
17 Kas 2021
2,478
2,232
Önceden Green Team olarak siber güvenlik olsun, internet teknolojileri, yazılım dilleri vs içerikler üretilirdi tekrardan aktif edilebilir ve benzeri timler çoğaltılabilir.

Konu, içerik zorunluluğu bulunan timlerde bu zorunluluk kaldırılabilir. Basın Medyada mesela sadece sosyal medya platformlarında görev almaları yeterli veya en fazla 1 konu altında önemli başlıklarda toplanarak içerik sunulabilir.

Timlerde Juniordan experte kadar herkes aynı görev almalı örneğin juniorun 2 konu görevi varsa experte 2 konu açmalı.
 

STR-Key

Kıdemli Üye
5 Ocak 2012
3,246
48
10 Yılı aşkındır forumdayım belki istediğiniz açıklamayı alamaya bilirsiniz ben kısaca yaşanan hit kaybı ve aktiflik konusunda birşeyler söyleyeceğim önceden kadroya alınacak kişiler forumda aktiflik gösteren kişileri moderatör seçerek kadroya katılmaları isteniyordu şuan bu durum yok gövde gösterisi katagorisi kapatılarak kısıtlanarak en büyük hata yapıldı sadece belli önemli olabilecek içerikler yayına alındı orda çok büyük rant vardı yenisiyle eskisiyle herkes bir biri ile yarışıyordu ARGE kategorisinde çok büyük boşluk oluştu gövde gösterisi katagorisi burayı besliyordu çünkü son hata da servis sağlayıcı ve tema değişikliği ile yapıldı Forum yardım merkezinden ibaret oldu yapılacak bir aktivite yok çünkü forum da şuan aktif olan üye 5 elin parmağını geçmiyor şuan forum u moderatörler besliyor onun haricinde bir kaç özgün içerik harici hiç birşey yok eskiye dönülsede çok birşey değişeceğini zannetmiyorum ölen geri gelmiyor çünkü benim görüşüm bunlardan ibaret
 

Rozz

Uzman üye
19 Ağu 2019
1,386
47
Uzun zamandan beri girmiyordum, ziyaretçi mesajlarımı silip maziye karışmıştım ki bu mesajdan sonra da o mazide yaşamaya devam edeceğim.

Sıkıntıyı dilerseniz söyleyeyim yönetim içerisindeki bölünme ve bilgisizlik ana sebep, çözümü ise daha liyakatli ve donanımlı bir üst ve alt düzey yönetici ekibi. Tht bunları sağlayamadığından dolayı biteli uzun zaman oldu. Bunun dışında birçok sıkıntı var fakat yıllardır anlatıldığı halde herhangi bir çözüme ulaşılamıyor olmasından mütevellit bende pek irdelemeyeceğim. Sorun burada bu saatten sonra çözümü sizin elinizde. Yapacağınız hiçbir hareket forumla küsmüş olanları geri getirmeyecek bari daha donanımlı üyelerle devam edin. Halen devam ediyor mu pek hatırımda değil fakat forum içerisindeki eğitim hareketlerini çoğaltabilirsiniz etik çerçevede. Sonuçta kimse burada aldığı rütbesini, heklediği siteleri cv'sine yazmayacak biraz realist olun. Bari üyeler bir yetkinlik kazansın da iş hayatında işlerine yarasın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Zody4Q

Üye
13 Ara 2020
144
41
Forumda rahatsız olduğum birkaç durumu maddeler halinde şöyle izah edeyim;

1) Çok fazla boş ve kendini tekrar eden konular var örnek olarak "Nasıl instagram hacklerim?" veya "Oyun hilesi var mı" gibi bomboş sorular binlerce kez soruluyor. Bu soruları genelde foruma yeni kayıt olan ve çoğunluğu yaşı küçük olan bir kitleden oluşmakta. Bu gerçekten can sıktı,hep aynı sorular,aynı cevaplar ve sonu asla gelmiyor.

1) Bu sorunun çözümü için Forumda bazı konuların açılması kısıtlanmalı veya yasaklanmalıdır,adamlar daha forumun ismine bakmadan üye olup gelip konu açıyor,gitsin bi arama kısmına derdini yazsın ordan araştırsın. Herkes hazır cevap bekliyor önüne

2) Aynı konu defalarca açılıyor,forum üyeleri arasında ara sıra olur bu ama son dönemlerde artmaya başladı, Adam VPN nedir diye konu açıyor,oysaki aynı konudan yüzlerce var. Tepki sayısı kasmak için aynı konuyu elli kere açıyorlar,hadi onu anladım bu arkadaşlar niye tepki veriyor? Biriside demiyor ki bu konu zaten açılmış kardeşim niye konu kalabalığı yapıyorsun? Eline sağlık diyor geçiyor,onunda amacı rütbe atlamak için yorum kasmak.

2) Aynı konu zaten forumda mevcutsa tekrarı açılan konuların silinmesi gerek ve buna cezalar verilmesi gerek (Eskiden açılan konu eğer çok kapsamlı değilse ve yetersiz ise bu durumlar istisna olacak)

3) Forumda konulara göz gezdiriyorum okuyorum çoğunu,millet yazmasını mı bilmiyor bilerek mi yapıyor anlamıyorum. Adamın türkçesi yok yani. Bunu dalga geçmek için söylemiyorum ama forumun düzeni için kullanıcıların 3 5 imla kuralına uyması forum için daha iyi olacaktır. Özellikle bahsettiğim yaşı küçük tayfadan bu üyeler.

3) Bunun önlenmesi için forumun üyeliklerinin kısıtlanması gerek. Foruma sadece belirli tarihlerde üye kabul edilmeli. Bu sayede görmeye alıştığımız hatalardan ve tekrarlardan biraz daha seyrek bir forum örtüsü görmüş oluruz. Ayrıca foruma üyelik kısıtlaması uygulanırsa hemen üyelik açıp hazır cevap bekleyen arkadaşlar üye olamayınca forum içinde araştırma yapma ihtiyacı duyarlar belki.

Şuanlık aklıma gelen sıkıntılar ve çözümleri bu şekilde,aklıma geldikçe ekleme yaparım.
 

'Box-Boy

Üye
18 Ağu 2007
142
196

Off Topic konularının top 15'e çıkmaması da mizah amaçlı gelen kişilerin sadece belli başlı şeyler görmesine sebep oluyor.​


Bugün anason fiyatından veya bir duble rakı dan habersiz yaşadığını ön görerek bu bana tavsiyen yersiz kalmakla beraber değerli vaktini beni düşünmek veya benim adımı klavyene yazmak için harcama biliyorum ben sizler içinde değerli olduğumu ve hiç şüphesiz bugünkü olduğu gibi yarında düşündüğünüz insan olacağım. Sağlıcakla :)
Bazılarına saçma gelebilir fakat insanların gülmeye ve güldürmeyede ihtiyaçları var. İnsanlar buraya sadece birşeyleri okumak için girerlerse ki girmiyorlar çünkü bunun yerine blog sitelerine ve kitapları tercih ediyorlar.
(+) Sosyal sorumluluk projeleri eskiden ön planda oluyordu ordan güzel hitler yakalanıyordu. Şimdiki sözde projeler proje değil bence sadece adı var.
Gövde gösterisi ve O Dünyaca ünlü Anka (Saldırı)Timi Yalama oldu. bir gelen açıyor bir giden kapatıyor. artık siz üyelere böyle konu açmak yerine önce bir kadronuza bakın ve ortak bir karar verin.
-Siber Güvenlik mi?
-Hacking mi?
.(+) Forum adım başı yönetici fakat iş yapan yok bilen yok(bu yazdıgıma çok kişi karşı çıkacak fakat)
Nerede ise bir hafta olacak incelenecek denilen konu hayla daha dönüş yapılmadı. Buda Linki: https://www.turkhackteam.org/konular/priv8-2022-shell-edit.2025643/
şimdi bende size şunu soruyorum siz böyle bir durumda olsanız bir daha buraya gelip konu açarmısınız. uzun yıllardır da bu sebepten dolayı bu hesabımı kullanmıyordum..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.