İşletim sistemini seçerken neye dikkat etmeliyiz?

CrazYLeqenD

Yeni üye
17 Eki 2022
14
1
İşletim sistemini belirlerken ram ve işlemcini göz önünde bulundururak seçim yapmalısın, örneğin 2 GB ve altı bir Ram'e sahipsen 32 bit bir işletim sistemi kurman gerekmekte 4 GB ve üstü için 64 bit işletim sistemi kurman gerek aksi taktirde verim alınamaz. Sistem özelliklerini baz alarak seçim yapmak en mantıklısı, atıyorum 2 gb ram olan bilgisayara win10 yüklerseniz aşırı donma ve kasmalar yaşanması muhtemel.
 

siberkutuphane

Yeni üye
25 Eki 2022
27
10
root㉿kali
En ana etken amacındır. Eğer ki oyun oynamayı seviyor isen Windows kullanmalısın(Sistem özelliklerine göre bir version*). Ancak diyorsan ki derslerime çalışıp yazılım yaparım diye Linux dağıtımlarına geçebilirsin. İşin içine siber güvenlik-saldırı da sokacak isen Kali ile hayatını yaşayabilirsin. İyi günler diliyorum ^_^
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
16
837
Semerkant
Merhabalar,

Windows size sadece oyun ve program bolluğu açısından yardımcı olacaktır.

Linux biraz daha özgür bir dünya ama gelişmeye açık. Gelişiyor da.

Mac ise özel bir sistem. Çoğu şeyi satın almanız gerekecek. Tüketimi biraz daha azdır.

Linux dağıtımları seçerken ise amaç vs. de önemli olabilir. Pentest alanları için Kali Linux, Parrot Os vs. kullanılabilir. Linux Mint, Debian vs. debian tabanlı arayüze alışmak için kullanılabilir. Fedora, Red Hat ise red hat tabanlı sistemleri kullanmak için kullanılabilir. Bir sürü dağıtım var diyebiliriz. Farklarını daha net bulabilirsiniz tabii ki.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.