Sızma Testleri Nmap "Operation Not Permitted" Hatası

Hawdinard

Yeni üye
18 Ara 2022
2
0
Arkadaşlar nmaptan, ip adresi, site farketmeksizin, her port taramasında operation not permitted hatasını alıyorum. Masscana geçtim ama orada da ayrıntılı bilgi verilmiyor.
Farklı bir tool önerisi olan yahut çözümü bilen birisi varsa çok müteşekkir olurum.
 

Hawdinard

Yeni üye
18 Ara 2022
2
0
Sudo ile yap taramalarını, o an ki kullanıcının yetkisi yok bu taramayı yapmaya o yüzden hata veriyor.
Zaten root olarak aratıyorum. Acaba tarattığım siteden mi izin almam gerekiyor da böyle bir hata veriyor diyeceğim ama masscandan taratınca direk çıkıyor. Anlam veremedim.

Arkadaşın dediği gibi ya sudo ile yap veya nmap i update et
Sorunu buldum, her 3 saniyede bir ip değiştirdiğim için makinemin izni olmuyormuş. Onu kapatıp da ip adresim görünmeden tarama yapmak biraz zor gibi görünüyor. Çözüm önerisi olan yazabilir mi?
 

Mr246

Üye
8 Ara 2022
103
39
Sorunu buldum, her 3 saniyede bir ip değiştirdiğim için makinemin izni olmuyormuş. Onu kapatıp da ip adresim görünmeden tarama yapmak biraz zor gibi görünüyor. Çözüm önerisi olan yazabilir mi?
Spoof veya decoy parametreleri ile tarama yapabilirsiniz. Spoof ile kendimizi başka bir IP olarak gösteriyoruz, decoy ile birçok IP üzerinden istek yapıyormuş gibi gösterip çoğunluk içinde kendimizi kamufle ediyoruz.

nmap -S SPOOFED_IP TARGET_IP -> SPOOFED_IP yerine gözükmesini istediğimiz sahte IP adresini yazıyoruz.
nmap -D DECOY_1,DECOY_2,ME TARGET_IP -> DECOY'lar yerine kalabalık yapacak sahte IP adresleri yazıyoruz.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.