Hiç kullanılmayan telefon bozulur mu?

XCodeExpertX

Katılımcı Üye
8 May 2020
274
1
52
Malatya
Şuan kullandığım telefonun eli kulağında bu yüzden bir telefon almak istiyorum (kullandığım telefon bozulursa bu telefonu kullanıcağım). Telefonu alsam, hiç kutusunu bile açmasam bozulur mu?
 

Eratronos

Ar-Ge Ekibi Asistanı
8 Kas 2021
169
11
94
(LPSTR)"dxeiz.exe";
Eski telefonlarda buna evet derdim çünkü bir telefonu uzun süre kullanmayacaksanız eğer bataryasını çıkarmanız gerekir ki, çok fazla %0 kaldığı için bozulmasın. Şuan ki yeni nesil telefonların çoğunda bataryasını sadece tamircilerin çıkarılması önerildiğinden böyle bile yapacaksanız,3-4 haftada bi telefonu şarj etmeniz gerekir.
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
16
837
Semerkant
Uygun koşullarda saklarsanız uzun bir süre sorun olmaz gibi. Bu koşullar 15-30 derece, nemsiz, güneş görmeyen, kuru yer olmalı. Bu uzun süre de olsa olsa 1 yıl olur. Telefon açılmadığında garantisi başlamaz lakin alınıp kullanılmayan telefonlar yasal düzenlemeye göre emin değilim ama 6 ay veya 12 sonra imei açısından geçersiz oluyor olmalı. Sanırım bir çeşit stokçuluk karşıtlığı idi. Detaylıca bakmanızı öneririm.
 

hackishack

Katılımcı Üye
20 Haz 2020
825
158
Liverpool UK
Bir kere tam şarj edin. Li-ion ise %30-40 civarlarına kadar deşarj olsun. Telefonu kapatın. Olabildiğince serin ve nemsiz bir ortamda saklayın. Batarya dışında yıpranabilecek bir tarafı yok. Mümkünse haftada bir aynı şarj-deşarj döngüsünü gerçekleştirmeniz batarya hücrelerinin canlı kalmasına fayda sağlayacaktır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.