Neden terör var

Lightandqrk

Katılımcı Üye
15 Tem 2022
466
1
176
Şimdi şöyl açıklayayım.Fettullah güler gibi bazı kişiler ABD bin desteği ile türkiyeyi devirmeye yani 1. DÜNYA SAVAŞINDA olduğu gibi Anadolu'yu bölüşmeyi planlıyorlar.Ben böyle biliyorum
 

BeoWulf007

Kıdemli Üye
19 Haz 2013
2,763
20
508
24
Praise The Fool
Çünkü herkes aynı fikirde olmaz, olamaz. Anlaşılmazlıklar, farklı fikirler, farklı etik değerler ve duygular var. 8 milyar canlıyız herkesin aynı fikirde aynı doğrultuda olmasını bekleyemezsin ya? Hiç gerçekçi değil, bırak o kadar insanı 10 kişi olsa 10'u da farklı olacaktır. İnsanlar kötü olabilir ve bunu anlamayabilirsin bu çok normal onlar da senin neden iyi olduğunu anlamıyordur. Bu farklılıklar da çatışmayı doğruyor. İnsanın doğası bu yapacak bir şey yok. Her zaman daha fazlasını ister. Bu sadece Terör için değil her şey için geçerli.

 

'Taha

Üye
16 Ara 2022
173
1
138
Ölü Üye
Padişah olan var, padişahı devirip yerine geçmek isteyen var ve yeni ülke kurup orada padişah olmak isteyen var. İnsanların her zaman yapısı gereği bir egosu ve öfkesi vardır. Terör dediğiniz şey silahlı olmak zorunda değil. Terörün sözlük anlamına bakarsanız korku salma ve yıldırma olduğunu göreceksiniz. Ve bu eylemi yapan çok kişi var. Mesela biz forumda Instagram hesap çalma terörüne maruz kalıyoruz.
İnsanoğlu hiç bir zaman fani bir dünya yaşadığını anlayamayacak. İnsanoğlu trilyonlarca paranın, gelip geçen acının, derdin ve malın diğer dünyada geçersiz olacağını hiç bir zaman anlayamayacak. Kimileri vardır kin güder, kimileri vardır kini unutup gider. Büyüme şartları, doğduğunuz aile, yaşadığınız ortam sizi sürükleyip çeker. Bazen iyi bazen kötüdür. Ha şunu da ekleyeyim iyi kötü görecelidir. Konuyu başka yerlere sürüklemeden; terör, canilik, insafsızlık insana ait bir özellik değildir. Dava ve ülkü uğruna her şeyini feda edebilen insanlar vardır. Size önerim Vladmir Bartol - Alamut'u okunmanız. Kitapta bahsi geçen ana karakter Hasan Sabbah'ın şu an bile etkisini gördüğümüz fedaileri nasıl yetiştirdiğini göreceksiniz. Kimileri kitapla, kimileri dinle, kimileri yalanla insanları kendine çeker. Şu an bile bahsi geçen teröristlerin psikolojik destek alarak insana çevrilebileceğini düşünüyorum. Uzun yazdığım için kusura bakmayın umarım işinize yarar bilgi olur iyi günler.
 

SkyRest

Katılımcı Üye
15 May 2016
399
17
241
25
MEDUSA
Irkçılık, nefret, hainliğin olduğu her yerde terör vardır,
Işık olmadan gölge olmaz, nefret olmadan da sevgi var olmaz maalesef
 

Speedy Gonzales

Katılımcı Üye
12 Kas 2021
635
296
in every technology system
Anlamıyorum neden insanlar savaşıyor neden terör var anlatabilirmisiniz
kardesım makam mevki para ve şöhret ınsanların gözünü karartıp savaşmalarına neden oluyor bence bu baska nedenı yok

artı olarak ınsanlar hıc ölmeyecek gıbı hesap vermeyecek gıbı yasadıgından dolayı ınsanların canlarına kıyabılıyorlar malesef
 

'Halaskâr

Kıdemli Moderatör
4 Ara 2020
1,198
2
1,091
Midgard
Türkiye'de huzur olma olasılığı olduğu için terör var.. birbirimizi yeseydik (kelimenin tam anlamıyla) ruslar, avrupalılar, çinliler, amerikalılar gibi sorun kalmazdı dünyanın efendileri açısından.. başka bir açıdan da Dünya'da savaş olmasından beslenen o kadar çok ekonomik politik sektör var ki.. hem gerçek barış yanlıları hem de vatandaşların nefes alabilmesi olanaksız gibi.. bu sisteme teslim olalım yada sistemin parçası olalım demek değil.. mücadele ve savaş en alt düzeyde doğada da var.. ama aslan, yiyebileceğinden fazlasını öldürmüyor.. oysa insan o kadar çok silah yapıyor ki... sevgili Atatürk, "Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir." demiş.. bunu söyleyen bir Asker.. oysa hem geçmiş hem de şimdiki siyasetçi bozuntularına bakılırsa, bizlerin sürekli savaşması gerekiyor.. iktidar için her yol mübah nasılsa.. ama Galileo'nun dediği gibi "Dünya dönüyor."
 

ByZehirx

Yaşayan Forum Efsanesi
10 Şub 2012
12,390
7
2,005
Dinlenmede.
Anlamıyorum neden insanlar savaşıyor neden terör var anlatabilirmisiniz

Tarih:I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914
Bu savaş neden başladı amacı sebebi ve elde edilen sonuçlar nelerdi ? Kim kazandı kim kaybetti ve ölen insan sayısı?

Tarih:II. Dünya Savaşı
1 Eyl 1939
Bu savaşa neden zemin hazırlandı bu savaş sonucu kazananında kaybedeninde acı geçmiş ve kocaman kaybedilişleri bile bile neden tarihe yazıldı.

Wikipedia bu iki savaşı 1 sayfa 1 sayfa oku aradaki farklar amaçlanan sonuçlar ve ölen insanlar nedir diye bakarmisin.


Şimdik hocam cahil insan mı var okul okuduk biliyoruz dersende sen yinede Wikipedia oku bunlara ek olarak ?

İnsanı insan yapan algılar duygular hırslar istekler hevesler arzular vb vb.

Wikipedia "insan" diyerekte aratıp oku.

Hangi sonuç karşına çıkıyorsa inan hepimiz o sonucun bittiği yerdeyiz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.