Yönetim Bilişim Sistemleri

L4zTurk

Üye
23 Ara 2022
66
41
Altay Dağları
İyi akşamlar değerli forumdaşlar. Ya da iyi sabahlar diyeyim, saat 6 olmuş ben hala uyuyamadım 😁

Benim buradaki nice yazılımcıların deneyimine güvenerek sormak istediğim birkaç konu vardı. Eğer yazım hatam olursa mazur görün çünkü bunu gözlerim kızarık bir şekilde yazıyorum.

Konumuza gelelim:

Malum, TYT'ye 6 ay kaldı. Üniversiteye gitmeyi planlayan bu kardeşinizin de Bilgisayar Mühendisliğini kazanmaya yetecek sıralama için çalışmaya vakti yok. Sayısalım çok iyi olmadığından, bu bölümü kazanamayacağımı düşünüyorum. Bu yüzden yukarıda da belirttiğim TYT sınavına girip Bilgisayar Programcılığı okumayı düşünüyordum. 2 senelik falan ama en azından güzel bir üniversite tutturabilirsem CV'de benim lehime birşeyler yazılı olur diye. Bunu kafaya koydum fakat birkaç gün önce bir arkadaş Yönetim Bilişim Sistemleri okumamı önerdi. Alanı eşit ağırlık, sıralamaları da makul, e ayrıca 4 yıllık. Gene az çok yazılımla alakalı bir bölüm olduğunu bilsem de aklıma takıldı. Bu bölüm okunur mu? Verecekleri derslere vs. değer mi? Çünkü eğer gene kendimi geliştirmem gerekiyorsa 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı okurum. Eğer gerçekten iş bulurken vs. bana bir artısı olacaksa bu bölümü okumak isterim. Kısaca, sorularım şunlar:

YBS'de ne öğretiyorlar? Gene de kendi kendimi geliştirmem gerekse de, orada siber güvenlik için güzel bir temel atar mıyım?

4 sene orayı mı, yoksa 2 sene Bilgisayar Programcılığı mı okumam daha mantıklı olur?

İş hayatında, daha değersiz görüyorlar mı? Eğer öyleyse, hangi bölümü daha çok arkaplana atarlar?

Eğer var ise, artıları nelerdir?

Son olarak, kendi önerileriniz?

Biraz uzun oldu biliyorum. Yazmadan önce birşey planlamıyorum, yazarken herşey teker teker aklıma geliyor. En son baktığımda paragraflar yazmış oluyorum farketmeden.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
 

Enistein

Kıdemli Üye
16 Eyl 2012
2,222
35
1,228
Amsterdam
İyi akşamlar değerli forumdaşlar. Ya da iyi sabahlar diyeyim, saat 6 olmuş ben hala uyuyamadım 😁

Benim buradaki nice yazılımcıların deneyimine güvenerek sormak istediğim birkaç konu vardı. Eğer yazım hatam olursa mazur görün çünkü bunu gözlerim kızarık bir şekilde yazıyorum.

Konumuza gelelim:

Malum, TYT'ye 6 ay kaldı. Üniversiteye gitmeyi planlayan bu kardeşinizin de Bilgisayar Mühendisliğini kazanmaya yetecek sıralama için çalışmaya vakti yok. Sayısalım çok iyi olmadığından, bu bölümü kazanamayacağımı düşünüyorum. Bu yüzden yukarıda da belirttiğim TYT sınavına girip Bilgisayar Programcılığı okumayı düşünüyordum. 2 senelik falan ama en azından güzel bir üniversite tutturabilirsem CV'de benim lehime birşeyler yazılı olur diye. Bunu kafaya koydum fakat birkaç gün önce bir arkadaş Yönetim Bilişim Sistemleri okumamı önerdi. Eşit Ağırlık bölümü

Merhaba,

Üniversite olarak Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Fakat Yazılım sektöründe çalışan birisi olarak gözlemlerimden bir tanesi, birçok yazılımcı tanıdığım, farklı bölümlerden mezun olup, sonradan yazılım alanına geçiş yapıyorlar. Bundan dolayı Yönetim Bilişim Sistemleri okuyup, yazılım alanında kendini geliştirirsen yazılım alanında da iş bulabilirsin. Fakat yazılım alanında iş yapacaksan matematiğin iyi olmasada temel seviyede olması gerekiyor. Bazı yerlerde yazılım için matematik önemli değil vb. tartışmaları görebilirsin. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum yazılım alanında en önemli 2 şey matematik ve yaratıcılıktır.
 
6 Haz 2019
51
4
dostum yarın bana dmden hatırlat sana çok güzel bir tavsiye verecem hatta konuya cevap yazayım herkes faydalansın işim olmasa şu saniyede yazardım ama kısa öz yazayım programcılığa git yatay geçişle hem yazılım mühendisliği hemde bilgisayar mühendisliği avantajın doğar onlara gitmek istemiyorsan yine programcılık oku ordanda yönetim bilişim sistemlerini açıktan oku ama ne yaparsan yap programcılığa gittiğinde hiçbir ders seni gerçek hayatta tatmin edebilecek düzeyde olmaz en güzel yöntem programcılığa gider gitmez yazılım bootcamplari var kodlama.io gibi ve o bootcampe girdiğin an sakın ama sakın yarım bırakma başladığın an bitirip bir seviyeye gelene kadar bırakma hadi görüşürüz yarın.
 

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
4
905
ZYZZ
Yönetim bilişim sistemleri hakkında güzel ve detaylı bilgiler veren bir youtube kanalı var.

Bu kanaldaki yönetim bilişim sistemleri ile alakalı videoları izle. Ayrıca yazılım & siber güvenlik sektörü hakkında da çeşitli bilgiler paylaşıyor. Faydalı bir kanal tavsiye ederim.

Biraz gözün yorulacak ama yazdıklarımı sonuna kadar anlayarak oku az çok kafanda bir şey canlansın.

Yönetim bilişim sistemleri bölümünde işin özü kendini geliştirmen ve girişken olman gerek. Sadece üniversiteye git gel müfradat al ile kazanacağın diplomanın bir önemi olmuyor. Ne yapabiliyorsun o önemli..
Gerek konferans olsun, gerek staj olsun vb. sana bu tarz olanakları sağlayacak bir üniversitede okuman çok önemli bu bölüm için. Daha çok özel üniversiteler bu tarz olanakları sağlıyor. Ama iyi bir devlet üniversitesinde de okuyabilirsin. Lafı uzatmadan, buraya yazarım ama yazacağım her şeyi zaten attığım kanaldaki şahıs konuşuyor.

Şöyle kolaylık olsun diye;

YBS(MIS) Mezunu İyi Birer Yazılımcı Olabilir Mi ?

Yönetim Bilişim Sistemleri(YBS) Okuyanlar Kendini Nasıl Geliştirmeli ?

Yönetim Bilişim Sistemleri Mezunları Ne İş Yapar | Staj ve İş Olanakları Nasıldır?

Bilgisayar mühendisliği konusuna gelirsek, ülkemizde her 3 mühendislik bölümü mezununun 2sinin iş bulmakta güçlük çektiğini göz ardı etmemek lazım. Tamamen yazılım odaklı istiyorsan bilgisayar mühendisliği daha iyi tabii ki. Ama eğer yazılım temelin yoksa yani 4-5 dilde az çok uzmanlaşmamışsan bu bölümde işin zor. Ve mezun olunca iş olanağı olarak gecikme yaşayabilirsin çünkü piyasa da senle birlikte mezun olan ve senden daha çok dil bilen ve bu dilleri güzel kullanabilen insanlar olacak. Aynı şey bilgisayar programcılığı içinde geçerli.

Yönetim bilişim sistemleri mezunlarını özellikle özel sektörler tercih ediyor. Özellikle bankalar bu bölümün mezunlarına iş olanağı sağlıyor..

YBS'de ne öğretiyorlar? Gene de kendi kendimi geliştirmem gerekse de, orada siber güvenlik için güzel bir temel atar mıyım?
YBS'de bazı üniversitelerin mufradatında direkt olarak siber güvenlik verilirken, kimi üniversite de seçmeli ders olarak sunuluyor. Yönetim bilişim sistemlerinde seçmeli dersler de önemli. Yöneleceğin alana göre seçmeli ders seçebilirsin.
Ama evet siber güvenlik adına temel atarsın, lakin sadece teorik olarak. Aynı şey yazılım ve veri bilimi için de geçerli.
Aynı zamanda YBS mezunları iyi birer yazılımcı da olabilir, iyi birer işletmeci de olabilir... İyi birer siber güvenlikçi de olabilir... Ve bunu çeşitlendirebilirsin..
Ayrıca üniversite de sana hangi alanın iyi ve doğru olacağına kendin zaten karar verecek ve buna göre derslerini alacaksın.

4 sene orayı mı, yoksa 2 sene Bilgisayar Programcılığı mı okumam daha mantıklı olur?
Bu sektörde iş verenler için, üniversite diploması ve üniversite mufradatını kaç puan ile geçtiğinden daha çok TORPİL ve PARA ya önem veriliyor bunu göz ardı etmeyelim bu bir gerçek. Sağlam bir dayın varsa işin kolay.
Ama aynı şekilde yine bu sektörde iş verenler için diploma notu ve diplomadan daha çok tecrube ve deneyim önemli.
İş verenler tabii ki de sana hangi bölümden mezunsun vs. diye soracak, bunu sen yine cv'ne ekleyeceksin ama bu sektörde iş verenler için asıl önemli olan senin NE YAPABİLDİĞİN? Yani asıl soru NE YAPABİLİYORSUN?
Yani tecrube ve deneyim çok önemli. Bunun için, sana bu deneyimi ve tecrube olanağını sağlayabilecek bir üniversite de okuman önem arz ediyor. Sence 4 yıllık üniversiteler mi bunu daha iyi sağlar yoksa 2 yıllıklar mı :) Biraz düşünürsen kendin de karar verebilirsin.

Ama 2 yıllık okuyup da kendini geliştirip, yine bir yerlere gelen insanlar var yine piyasada . Ama işin daha zor olur böyle açıkcası.

Son olarak, kendi önerileriniz?
Başta bahsettiğim kendini geliştirme konusu çok önemli ama bunu zaten üniversite de düşüneceksin. Şuan düşüneceğin şey üniversiteyi kazanmak olsun.
Ve ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumandansa YBS okumanı tavsiye ederim kesinlikle. Ders çalışmaya devam et, YBS zaten eşit ağırlıktan alıyor. 4-5 ay gibi bir sürede bile eşit ağırlıkta çok sağlam temel atarsın. Bu sene kazanamazsan seneye kazan, YBS oku.

YBS ivmesi çok yükselen ve popülerleşen bir bölüm. Kendi çevremden örnek verecek olursam, kendi okul müdürüm olsun, rehber öğretmenim olsun, babamın iş yerindeki birkaç arkadaşları olsun, vb. bu bölümü açıktan okumaya çalışan çok insanla tanıştım. Bir firmada yüksek bir mevkide insanla tanıştım, sohbet ettik bana hangi bölümü istiyorsun dedi. YBS dedim, oo ciddi misin oku gel bizde işe başla vs. diyen mi dersin.. BİR Banka da ticari bölgede bir müdürle tanıştım, müdür bile açıktan YBS okuyormuş öyle düşün.

İş sahibi yetişkinler bile bu bölümü açıktan okuyorlar / okumak istiyorlar.. Ve yaptıkları işle alakasız. Mesela benim okul müdürüm ve okulumdaki danışman hocanın bu bölümle ne alakası olsun.. Adamların işi eğitim - öğretim. Ama ikisi de bu bölümü açıktan okuyorlar.
Yani lafın kısası, anlayacağın YBS özellikle son zamanlarda ismini piyasaya duyurmuş önem kazanan kaliteli bir bölüm. Bunu kendine de kanıtlayabilirsin, dışarıya çıkıp insanlar ile tanışıp ( tabii bu insanların az çok bilgili, piyasayı takip eden olması önemli cahil olmasınlar yani ) sana hangi bölüm düşünüyorsun diyen insanlra YBS demen ve yorumlarını beklemen yeterli.

YBS hakkında özellikle ihtiyarlardan kötü yorum alabilirsin. Çünkü içinde bilişim kelimesi geçiyor ya. Genelde bilişim ve bölümlerine kötü gözle bakan geri kafalı insanlar hala fazlasıyla mevcut. Onlardaki kafa genelde ki hukuk okuyasın, mühendislik okuyasın, tıp okuyasın..
Ki günümüzde hukuk mezunlarının ne tarz sıkıntılar çektiğine şahit olmak durumundayız :) Yani hedeflerini az çok bir şey bilen insanlarla konuş.. Aksi taktirde kötü yorumlara maruz kalırsın. Çünkü bilişimi duyunca hemen işsiz gözüyle bakan insanlarda mevcut.. İhtiyar olsun genç olsun vs. Ama dediğim gibi ybs önem kazanan ve ismini duyurmuş bir bölüm.

Nete bakarsan bölüm hakkında çokça iyi yorum da görürsün, çokça kötü yorumda göreceksin.
Kötü yorumları ben incelemiştim, tahmin ediyorum ki bir çoğu öyle üniversiteye git gel yapıp, mufradatı alıp kendini geliştirmeden sadece diploma ile iş bulabileceğini sanan tiplemelerden.. Haa açık söyleyeyim, çok iyi bir diploman yoksa kendini geliştirmezsen sende iş bulmak konusunda güçlük çekersin. Çünkü piyasada rakip çok, özellikle bu bölüm popülerleşti yani...



Ekstra bilgi:
YBS okuyup freelance çalışabilir miyim vb. bir merakın varsa onunda cevabını vereyim evet. Evden freelance olarak çalışan YBS mezunları tanıyorum. Yemek sepeti, trendyol, getir, hepsiburada, maximum mobil vs. bir çoğu bu tarz yerlere çalışıyor evden. Aynı şekilde kısa süreli olarak iş ilanlarında verilen görevler adına da çalışabiliyorlar. Web site kurma olsun, mobil uygulama olsun vs.
 
Son düzenleme:

L4zTurk

Üye
23 Ara 2022
66
41
Altay Dağları
Yönetim bilişim sistemleri hakkında güzel ve detaylı bilgiler veren bir youtube kanalı var.

Bu kanaldaki yönetim bilişim sistemleri ile alakalı videoları izle. Ayrıca yazılım & siber güvenlik sektörü hakkında da çeşitli bilgiler paylaşıyor. Faydalı bir kanal tavsiye ederim.

Biraz gözün yorulacak ama yazdıklarımı sonuna kadar anlayarak oku az çok kafanda bir şey canlansın.

Yönetim bilişim sistemleri bölümünde işin özü kendini geliştirmen ve girişken olman gerek. Sadece üniversiteye git gel müfradat al ile kazanacağın diplomanın bir önemi olmuyor. Ne yapabiliyorsun o önemli..
Gerek konferans olsun, gerek staj olsun vb. sana bu tarz olanakları sağlayacak bir üniversitede okuman çok önemli bu bölüm için. Daha çok özel üniversiteler bu tarz olanakları sağlıyor. Ama iyi bir devlet üniversitesinde de okuyabilirsin. Lafı uzatmadan, buraya yazarım ama yazacağım her şeyi zaten attığım kanaldaki şahıs konuşuyor.

Şöyle kolaylık olsun diye;

YBS(MIS) Mezunu İyi Birer Yazılımcı Olabilir Mi ?

Yönetim Bilişim Sistemleri(YBS) Okuyanlar Kendini Nasıl Geliştirmeli ?

Yönetim Bilişim Sistemleri Mezunları Ne İş Yapar | Staj ve İş Olanakları Nasıldır?

Bilgisayar mühendisliği konusuna gelirsek, ülkemizde her 3 mühendislik bölümü mezununun 2sinin iş bulmakta güçlük çektiğini göz ardı etmemek lazım. Tamamen yazılım odaklı istiyorsan bilgisayar mühendisliği daha iyi tabii ki. Ama eğer yazılım temelin yoksa yani 4-5 dilde az çok uzmanlaşmamışsan bu bölümde işin zor. Ve mezun olunca iş olanağı olarak gecikme yaşayabilirsin çünkü piyasa da senle birlikte mezun olan ve senden daha çok dil bilen ve bu dilleri güzel kullanabilen insanlar olacak. Aynı şey bilgisayar programcılığı içinde geçerli.

Yönetim bilişim sistemleri mezunlarını özellikle özel sektörler tercih ediyor. Özellikle bankalar bu bölümün mezunlarına iş olanağı sağlıyor..


YBS'de bazı üniversitelerin mufradatında direkt olarak siber güvenlik verilirken, kimi üniversite de seçmeli ders olarak sunuluyor. Yönetim bilişim sistemlerinde seçmeli dersler de önemli. Yöneleceğin alana göre seçmeli ders seçebilirsin.
Ama evet siber güvenlik adına temel atarsın, lakin sadece teorik olarak. Aynı şey yazılım ve veri bilimi için de geçerli.
Aynı zamanda YBS mezunları iyi birer yazılımcı da olabilir, iyi birer işletmeci de olabilir... İyi birer siber güvenlikçi de olabilir... Ve bunu çeşitlendirebilirsin..
Ayrıca üniversite de sana hangi alanın iyi ve doğru olacağına kendin zaten karar verecek ve buna göre derslerini alacaksın.


Bu sektörde iş verenler için, üniversite diploması ve üniversite mufradatını kaç puan ile geçtiğinden daha çok TORPİL ve PARA ya önem veriliyor bunu göz ardı etmeyelim bu bir gerçek. Sağlam bir dayın varsa işin kolay.
Ama aynı şekilde yine bu sektörde iş verenler için diploma notu ve diplomadan daha çok tecrube ve deneyim önemli.
İş verenler tabii ki de sana hangi bölümden mezunsun vs. diye soracak, bunu sen yine cv'ne ekleyeceksin ama bu sektörde iş verenler için asıl önemli olan senin NE YAPABİLDİĞİN? Yani asıl soru NE YAPABİLİYORSUN?
Yani tecrube ve deneyim çok önemli. Bunun için, sana bu deneyimi ve tecrube olanağını sağlayabilecek bir üniversite de okuman önem arz ediyor. Sence 4 yıllık üniversiteler mi bunu daha iyi sağlar yoksa 2 yıllıklar mı :) Biraz düşünürsen kendin de karar verebilirsin.

Ama 2 yıllık okuyup da kendini geliştirip, yine bir yerlere gelen insanlar var yine piyasada . Ama işin daha zor olur böyle açıkcası.


Başta bahsettiğim kendini geliştirme konusu çok önemli ama bunu zaten üniversite de düşüneceksin. Şuan düşüneceğin şey üniversiteyi kazanmak olsun.
Ve ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumandansa YBS okumanı tavsiye ederim kesinlikle. Ders çalışmaya devam et, YBS zaten eşit ağırlıktan alıyor. 4-5 ay gibi bir sürede bile eşit ağırlıkta çok sağlam temel atarsın. Bu sene kazanamazsan seneye kazan, YBS oku.

YBS ivmesi çok yükselen ve popülerleşen bir bölüm. Kendi çevremden örnek verecek olursam, kendi okul müdürüm olsun, rehber öğretmenim olsun, babamın iş yerindeki birkaç arkadaşları olsun, vb. bu bölümü açıktan okumaya çalışan çok insanla tanıştım. Bir firmada yüksek bir mevkide insanla tanıştım, sohbet ettik bana hangi bölümü istiyorsun dedi. YBS dedim, oo ciddi misin oku gel bizde işe başla vs. diyen mi dersin.. BİR Banka da ticari bölgede bir müdürle tanıştım, müdür bile açıktan YBS okuyormuş öyle düşün.

İş sahibi yetişkinler bile bu bölümü açıktan okuyorlar / okumak istiyorlar.. Ve yaptıkları işle alakasız. Mesela benim okul müdürüm ve okulumdaki danışman hocanın bu bölümle ne alakası olsun.. Adamların işi eğitim - öğretim. Ama ikisi de bu bölümü açıktan okuyorlar.
Yani lafın kısası, anlayacağın YBS özellikle son zamanlarda ismini piyasaya duyurmuş önem kazanan kaliteli bir bölüm. Bunu kendine de kanıtlayabilirsin, dışarıya çıkıp insanlar ile tanışıp ( tabii bu insanların az çok bilgili, piyasayı takip eden olması önemli cahil olmasınlar yani ) sana hangi bölüm düşünüyorsun diyen insanlra YBS demen ve yorumlarını beklemen yeterli.

YBS hakkında özellikle ihtiyarlardan kötü yorum alabilirsin. Çünkü içinde bilişim kelimesi geçiyor ya. Genelde bilişim ve bölümlerine kötü gözle bakan geri kafalı insanlar hala fazlasıyla mevcut. Onlardaki kafa genelde ki hukuk okuyasın, mühendislik okuyasın, tıp okuyasın..
Ki günümüzde hukuk mezunlarının ne tarz sıkıntılar çektiğine şahit olmak durumundayız :) Yani hedeflerini az çok bir şey bilen insanlarla konuş.. Aksi taktirde kötü yorumlara maruz kalırsın. Çünkü bilişimi duyunca hemen işsiz gözüyle bakan insanlarda mevcut.. İhtiyar olsun genç olsun vs. Ama dediğim gibi ybs önem kazanan ve ismini duyurmuş bir bölüm.

Nete bakarsan bölüm hakkında çokça iyi yorum da görürsün, çokça kötü yorumda göreceksin.
Kötü yorumları ben incelemiştim, tahmin ediyorum ki bir çoğu öyle üniversiteye git gel yapıp, mufradatı alıp kendini geliştirmeden sadece diploma ile iş bulabileceğini sanan tiplemelerden.. Haa açık söyleyeyim, çok iyi bir diploman yoksa kendini geliştirmezsen sende iş bulmak konusunda güçlük çekersin. Çünkü piyasada rakip çok, özellikle bu bölüm popülerleşti yani...



Ekstra bilgi:
YBS okuyup freelance çalışabilir miyim vb. bir merakın varsa onunda cevabını vereyim evet. Evden freelance olarak çalışan YBS mezunları tanıyorum. Yemek sepeti, trendyol, getir, hepsiburada, maximum mobil vs. bir çoğu bu tarz yerlere çalışıyor evden. Aynı şekilde kısa süreli olarak iş ilanlarında verilen görevler adına da çalışabiliyorlar. Web site kurma olsun, mobil uygulama olsun vs.
Teşekkür ederim tavsiyelerin için. YBS'nin bu kadar popüler bir bölüm olduğunu bilmiyordum. Eğer bu bölümü okursam yaşayacağım diyaloğun şu olacağını düşünüyordum :

-Ne Okuyorsun?
-Yönetim Bilişim Sistemleri
-Ne olacaksın bitirince?
-Terminatör

😄

Deneyimli insanları dinlemek için buraya yazmıştım zaten ve istediğimi layıkıyla aldım, teşekkürler. Evet biliyorum kendimi geliştirmem gerek ve doğru, 2 seneliktense 4 senelik okumak mantıklıdır. Zaten Bilgisayar Programcılığında web tasarım vs. öğretiyorlar diye biliyorum. Matematiğim çok efsane değil ama gene de temel var. Ayrıca yazılımda hiç matematikle ilgili bir problemim olmadı şuana kadar ama sektöre girince olabilir dediğin gibi. Bakalım, eğer zaman yeterse AYT TDEB ve SOS-1 de çalışırım. Matematikten de geometri sorularını çözüp birşeyler yaparız artık.
 

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
4
905
ZYZZ
Teşekkür ederim tavsiyelerin için. YBS'nin bu kadar popüler bir bölüm olduğunu bilmiyordum. Eğer bu bölümü okursam yaşayacağım diyaloğun şu olacağını düşünüyordum :

-Ne Okuyorsun?
-Yönetim Bilişim Sistemleri
-Ne olacaksın bitirince?
-Terminatör

😄

Deneyimli insanları dinlemek için buraya yazmıştım zaten ve istediğimi layıkıyla aldım, teşekkürler. Evet biliyorum kendimi geliştirmem gerek ve doğru, 2 seneliktense 4 senelik okumak mantıklıdır. Zaten Bilgisayar Programcılığında web tasarım vs. öğretiyorlar diye biliyorum. Matematiğim çok efsane değil ama gene de temel var. Ayrıca yazılımda hiç matematikle ilgili bir problemim olmadı şuana kadar ama sektöre girince olabilir dediğin gibi. Bakalım, eğer zaman yeterse AYT TDEB ve SOS-1 de çalışırım. Matematikten de geometri sorularını çözüp birşeyler yaparız artık.
Rica ederim <3

Matematik konusunda bir şey bahsetmemiştim ama yine de şöyle söyleyeyim.
YKS'de eşit ağırlıkta fark matematikte özellikle geometri de çıkıyor. Güzel bir üni kazanabilmen için az çok matematik de yapabilmen gerek. Hiç edebiyat yapmadan eşit ağırlıkta sadece mat yaparak ilk 8k girenler vs. var öyle düşün.

Deneyimli insanlar konusuna gelirsek. Ben daha öğrenciyim, deneyimliyim uzmanım vs diyemem :D Senin de okuyup izleyip öğrenebileceğin bilgileri çok kısa temel olarak derleyip topladım. Attığım videolarda dahası mevcut izlersin :) Bende bu bölümü ilk plan olarak hedefliyorum o yüzden araştırmıştım. İkinci plan olarakta msü subaylık gelirse bakalım.. hakkımızda hayırlısı :)
 

XNAVİZARUS

Yeni üye
16 Eyl 2022
17
0
İyi akşamlar değerli forumdaşlar. Ya da iyi sabahlar diyeyim, saat 6 olmuş ben hala uyuyamadım 😁

Benim buradaki nice yazılımcıların deneyimine güvenerek sormak istediğim birkaç konu vardı. Eğer yazım hatam olursa mazur görün çünkü bunu gözlerim kızarık bir şekilde yazıyorum.

Konumuza gelelim:

Malum, TYT'ye 6 ay kaldı. Üniversiteye gitmeyi planlayan bu kardeşinizin de Bilgisayar Mühendisliğini kazanmaya yetecek sıralama için çalışmaya vakti yok. Sayısalım çok iyi olmadığından, bu bölümü kazanamayacağımı düşünüyorum. Bu yüzden yukarıda da belirttiğim TYT sınavına girip Bilgisayar Programcılığı okumayı düşünüyordum. 2 senelik falan ama en azından güzel bir üniversite tutturabilirsem CV'de benim lehime birşeyler yazılı olur diye. Bunu kafaya koydum fakat birkaç gün önce bir arkadaş Yönetim Bilişim Sistemleri okumamı önerdi. Alanı eşit ağırlık, sıralamaları da makul, e ayrıca 4 yıllık. Gene az çok yazılımla alakalı bir bölüm olduğunu bilsem de aklıma takıldı. Bu bölüm okunur mu? Verecekleri derslere vs. değer mi? Çünkü eğer gene kendimi geliştirmem gerekiyorsa 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı okurum. Eğer gerçekten iş bulurken vs. bana bir artısı olacaksa bu bölümü okumak isterim. Kısaca, sorularım şunlar:

YBS'de ne öğretiyorlar? Gene de kendi kendimi geliştirmem gerekse de, orada siber güvenlik için güzel bir temel atar mıyım?

4 sene orayı mı, yoksa 2 sene Bilgisayar Programcılığı mı okumam daha mantıklı olur?

İş hayatında, daha değersiz görüyorlar mı? Eğer öyleyse, hangi bölümü daha çok arkaplana atarlar?

Eğer var ise, artıları nelerdir?

Son olarak, kendi önerileriniz?

Biraz uzun oldu biliyorum. Yazmadan önce birşey planlamıyorum, yazarken herşey teker teker aklıma geliyor. En son baktığımda paragraflar yazmış oluyorum farketmeden.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
bende bilgisayar programcılığı okuyorum 1. sınıfım siber güvenlik uzmanı olmak istiyorsan bu işi çok sevmen lazım takıntılı olam lazım ve hiç kolay deil kendimden biliyorum çok zorlanacaksın bende yeniyim bu siber güvenlik işinde
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.