Nmap kullanmak suçmu

Enistein

Kıdemli Üye
16 Eyl 2012
2,222
35
1,228
Amsterdam
Türk Ceza Kanunu'nun 5651 Sayılı Kanun kapsamında, kanunun 8. maddesi "Bilgisayar Sistemlerine Müdahil Olmak" ve 11. maddesi "Bilgisayar Ağını Kötüye Kullanmak" gibi konuları ele alır.suçunu tanımlar ve cezalandırır.

Aynı maddeler, bilgisayar sistemlerine güvenliğini bozacak şekilde müdahil olmak veya bilgi toplamak suçunu da içermektedir.
Bu maddeler, bir kişinin izinsiz olarak başka bir kişinin bilgisayar sistemine müdahil olmasını veya bu sistemdeki bilgileri toplamasını suç sayar.

İyi forumlar!
 
Son düzenleme:

Rebelkan

Blue Team Lider Yrd.
12 Şub 2019
1,882
13
925
Bu bildigim kadariyla bulundugun ülkenin yasalarina bagli oluyor.

Hack araclarinda oldugu gibi. Avrupada kullanimi yasak olmayan tooller, Amerika'da yasak olabiliyor.

Veya Avrupanin bazi ülkelerinde, ic aglari taramamak sartiyla, tüm dis aglari yasal olarak izin almadan tarayabiliyorsun.

Iyi forumlar
 

RW

'Türk ün yaveri
26 Kas 2020
2,035
19
1,494
Konum
nmap aktif bilgi toplama aracıdır sunucu üzerinde log bırakır site sahibinin insifiyatine göre "suçlu" yada "suçsuz" gözükürsünüz eğer site bug bounty programında değil ve site sahibinden onaylı mailden izin almadıysan işlem yapma tr site ise zaten sıkıntı çıkarıyolar izin alarak yaparsan pek bişi olmaz şu ana kadarda kimsenin nmapten içeri girdiğini görmedim :D korkulacak bişi yok
 

Tyrone

Uzman üye
30 Eyl 2017
1,337
24
617
Kamino
Merhaba,

Programın kendisi elbette yasal ancak hangi amaçla kullandığınız önemli. Yani bir siteyi hacklemek amacıyla kullanıyorsanız elbette kullanım doğrultusunda yasal olmaz.

Başka bir açıdan program kullanımına yaklaşacak olursak ==> Önceden yasal izinler alınmış bir web sitesinde "Penetrasyon Testi" uygulamak amacıyla kullanmak yasaldır.

Bilginiz
 

Phobos'

Uzman üye
22 Nis 2022
1,744
23
1,365
Merhaba,

Tarayıp bu verileri de kötüye kullanır veya paylaşırsan suçtur ama sadece tararsan zaten site sahibine bilgi gitmediği için hiçbir şey olmaz. Üstelik bu açıkları da site sahibine bildirirsen hoş da karşılayabilirler.

İyi Forumlar...
 
Y

yardim_lolsec

Ziyaretçi
Hayır suç değil nmap dediğin program sistem üzerindeki servisleri tespit etmene yarar.
misal tcp 80 portuna bağlanır header cevabı bekler gelen veriyi analiz eder eğer bilindik bir servis ise sürümü ile birlikte sana bilgi verir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.