Virtualbox linux kurdum ama linux ipsi ile internetten sorguladığım ip farklı

parzival.00

Yeni üye
3 Şub 2023
1
0
Dostlar merhaba buraya yeni katıldım ve bu ilk konum olacak yanlışlarım olursa affola.
Sorunumu kısaca açıklamam gerekirse laptop üzerinden kali linux kullanmak için virtual box kurdum ve içerisine de linuxu duzgun bir sekilde kurmayı basardım sıkıntı ise ifconfig yazdıgımda bana verdiği ip internetten sorguladıgım ip ile eşleşmiyor nat ayarlarıyla ilgili oldugunu dusundum ancak ağ ayarlarına geldiğimde köprü bağdaştırıcı seçeneği seçiliydi onu nat ağına çevirmeye çalıştığımda ise maalesef kaydet diyemiyorum . yapmak istediğim temelde kickthemout kullanarak ağımdaki kişilerin baglantısını test etmekti ancak nerede bir yanlış yaptigimi bir turlu cozemiyorum.
 

'Heisenberg

Uzman üye
17 Eki 2014
1,723
19
Antalya
Sorununuz, sanal makinanızın fiziksel ağa bağlı olmamasından kaynaklanıyor. VirtualBox ayarlarından sanal makinanızın ağ ayarlarını kontrol edin ve "Bridged Adapter" seçeneğini seçerek fiziksel ağa bağlanmasını sağlayın. Aynı zamanda DHCP sunucusunun aktif olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Eğer aktif değilse, kendinize bir IP adresi atamanız gerekmektedir.
 

Phobos'

Uzman üye
22 Nis 2022
1,744
1,365
Merhaba,

Fiziksel cihazın IP adresi statik IP olmakta iken sanal makinede bulunun sanal cihazın IP adresi dinamik IP türündendir. Bu farklılık sanal cihazın, sizin intenet bağlantınıza doğrudan bağlanmamasından kaynaklıdır.

Herhangi bir sorun yoktur. Olması gerektiği gibi bir durumdur.

İyi Forumlar...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.