Discord Üzerinden Dolandırıldım. Nasıl bir yol izlemeliyim?

halobey13

Yeni üye
19 Nis 2023
2
0
İllegal bir duruma girmeye niyet etmiş olsan da yaptığın herhangi bir hareket/eylem bir zarara sebep olmadıysa en kötü ihtimal sadece dikkatleri üzerine çekersin ve ilerde bir yerlere zarar verip yakalanırsan bu illegal tavrın da göz önünde tutulur.
Ama mutlaka soruşturma yaparlar kaybettiğin para için. Eğer ki toplu bir vurgunsa ve çok sayıda kişi dolandırılıp şikayetçi olduysa ve dolandırıcı yurt dışına çıkmadıysa şansınız yaver gidebilir.
 

Bilinmez45

Üye
18 Nis 2022
180
33
Beyler şimdi şöyle bu illegal birşey değil oyüzden şikayetçi olucam sanırım ve bazı dolandırıcılar kendini banka gibi gösterip hesapları çalabiliyolarmış dedeme felan olmasından korkuyorum ama adamlar bulunamıyomuş sanırım bunlar nasıl bir yol izliyolarda sessiz sedasız yakalanmadan yapıyorlar
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,402
2,590
Merhaba Değerli Üyemiz, böyle bir durumda direkt olarak suç duyurusunda bulunmanızı öneririm. Suç duyurusunda bulunmanız, yetkili makamların dolandırıcılık suçuna dahil olan kişileri araştırmasını sağlayacak ve gerekli işlemlerin yapılmasına imkân tanıyacaktır. Suç duyurusunda bulunurken, dolandırıcılık olayının meydana geldiği tarih, saati, yer ve olay hakkında detaylı bilgi vermeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra, dolandırıcılık olayının gerçekleştiği platformun (Discord) loglarının saklanması durumunda, görsel kanıtlar da sunabilirsiniz. Ancak, para transfer işlemi gerçekleştirdiyseniz, para iade etme süreci hukuki bir sürece dönüşebilir ve zaman alabilir. Dolandırıcılık suçunu gerçekleştiren kişilerin tespit edilerek yakalanma süreci de uzun olabilir. Bu nedenle, öncelikle dolandırıcılık olayına dair suç duyurusunda bulunmanızı öneririm.

İyi Forumlar
 

Bilinmez45

Üye
18 Nis 2022
180
33
Her sistem log tutar. Devlette o loglara erişebilir.
Senin dediğin durumda bulmamalarının farklı sebepleri olabilir.
Ancak bulamadıkları için değil.
Bazı sebepleri kesin var çünkü bu zamana kadar gelen çoğu dünyaya salınmış gruplar(şuan faaliyet göstermiyolar hepsi çöktü)zamanında kripto paralarla iş yürütülüyordu çünkü paranın izini takip edemiyorsun yani dediğin çok sağlıklı değil ama işin ehli değilim bide madem devlet kafayı takarsa bulurlar adamın bankasından para gidiyor asla bulamıyorlar onda adamlar napıyolarda devlet yetersiz kalıyor?
 

Grimner

Adanmış Üye
28 Mar 2020
6,325
4,800
çünkü paranın izini takip edemiyorsun
İşin özüne indiğinde her şeyi takip edebilirsin.
bide madem devlet kafayı takarsa bulurlar adamın bankasından para gidiyor asla bulamıyorlar
Devlet "asla bulamıyor" gibi bir şey söz konusu değil.
onda adamlar napıyolarda devlet yetersiz kalıyor?
Adamlar bir şey yaptığından değil. Devlet daha önemli işleri önce yapıyor.
Onlarca-yüzlerce şikayet geliyor her gün. Hangi biriyle uğraşsın bu devlet?
 
Son düzenleme:

Bilinmez45

Üye
18 Nis 2022
180
33
Tamam beyler ben biraz daha araştıracağım farklı kaynaklardan bilgi toplamak iyi olacaktır

Ama benim bildiğim birçok siber suçlu/dolabdırıcılar var ve ifadeleri alınmalarına rağmen serbestler bu nasıl oluyor?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.