Siber güvenlik için gereken dersler ve bölüm

TR_Black

Yeni üye
16 May 2023
7
1
Merhabalar, siber güvenlik için hangi derslerimizin iyi olmasi ve hangi bölümleri seçmemiz lazim
 

alaboratuna

Yeni üye
28 Nis 2023
46
20
los pollos hermanos
Çok rahat 4 işlem bilmen gerekiyor matematik için soruyorsan şifreleme dersi öğretilecek sonuçta tabi ingilizce komutlar yazacağın için python falan öğreneceğiniz için ingilizce şart (Bu devirde ingilizce bilmemek ayıp zaten). Hangi bölümü seçeceğin Lise'de siber güvenlik yok diye biliyorum, üniversite için ağ ve siber güvenlik bölümü direkt var zaten. Şu da var lisede zaten her türlü yazılım okuman gerekiyor tool yazarken python kullanacaksın sonuçta.
 

TR_Black

Yeni üye
16 May 2023
7
1
Çok rahat 4 işlem bilmen gerekiyor matematik için soruyorsan şifreleme dersi öğretilecek sonuçta tabi ingilizce komutlar yazacağın için python falan öğreneceğiniz için ingilizce şart (Bu devirde ingilizce bilmemek ayıp zaten). Hangi bölümü seçeceğin Lise'de siber güvenlik yok diye biliyorum, üniversite için ağ ve siber güvenlik bölümü direkt var zaten.
Ozaman anadolu ya dln gidip yazılım okumam üniversitede işimi kolaylaştırır mı
 

Losemis

Uzman üye
11 Ağu 2018
1,114
23
348
Merhabalar, siber güvenlik için hangi derslerimizin iyi olmasi ve hangi bölümleri seçmemiz lazim
selam kanka bildiğim kadarıyla bir kaç üniversite'de siber güvenlik myo açıldı bu sene onları takip etmende fayda var hemde hangi daldan aldığını incelersen (sanırım tyt ile alacak 2 yıllık çünkü) ona göre birikim yapabilirsin ^^
Detaylı Bilgiye Buradan Ulaşabilirsin
 

Grimner

Adanmış Üye
28 Mar 2020
6,320
119
4,775
Nope. Anadolu okursan olmaz yazılım dersi vermiyorlar meslek oku.
Bu işin okuduğun lise ile alakası yok. Ben meslek lisesinde okumadım ancak gayet iyi öğrendim.

Hm anadoluda biri yazilim varona git demişti teşekkür ederim yardımın için
Üzerine kendin bir şey katmadıktan sonra hangi liseye gittiğinin bir önemi yok.
Ben meslek lisesine gidip, 2 işlem yapamayanı da gördüm. Anadolu lisesine gidip de yaşıtlarının en iyilerinden olanı da gördüm.
 

Arenklord

Uzman üye
9 Mar 2023
1,294
3
666
Orta doğu
Siber güvenlik için en iyi bölüm elektronik haberleşme teknolojisi hem internet ağlarını hem gömülü sistemleri hem mikrodenetleycicileri hem yazılım ı detaylı bir şekilde öğreniyorsun


KIYAMATE KADAR HAKİMİYET SONSUZA DEK HÜRİYET
 

Grimner

Adanmış Üye
28 Mar 2020
6,320
119
4,775
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.