40 tl dolandırılan bir arkadaş var

DarqSs

Üye
23 Mar 2018
172
1
18
Sorunun sizin için yalnızca 40TL olmadığını umut ediyorum insanlık hali tutar önemli değil Scam pek hoşnut olunmayan durumlar arasındadır eminim canınızı sıkan budur, Şikayet durumunda bulursanız tabii ki sonuç verir fakat aylarınızı alabilir bu durumdan yana tek yapmanızı önerebileceğim şey artık daha dikkatli olmanızdır..
İyi Forumlar.
 

SP

Kıdemli Üye
29 Eki 2018
2,721
14
595
Burada meblağın 40₺ olması önemli değil, önemli olan böyle kişilerle uğraşan çıkmadıkça daha da alçaklaşacaklarıdır. 40₺'ye bugün döner alamıyorsun. Dolandıran kişi 40₺ ile ne yapmayı planlıyor acaba? İsterse 10₺ olsun, kişi sana hizmeti sunmayı talep ediyor mu? Ediyor. Sen karşılığını alıyor musun? Hayır. Okuduğum kadarıyla ödeme Papara ile yapılmış. Bunu Papara'ya ilet belki yardımcı olurlar. Dolandıranın hesabının kiralık olma veya sahte olma olasılığı da var. Ama 40₺ için düşecek kişinin hesabının gerçek olacağını düşünüyorum. Günümüz Türkiye'sinde hakkını aramak anormal veya mucize gibi karşılanıyor. Devletin mahkemeleri ve savcılıkları bununla uğraşmak için var, görevleri o. Kararı verecek kişiler de onlar, bırakalım da uğraşıp uğraşmamaya onlar karar versin. Bunlardan önce emniyete anlat durumu. Onlar yapman gerekeni, tavsiyeleri vs. söylecektir. Sadece aylar sonra sonuç alma ihtimalin de var... Hakkını aramak hakkındır.

Bir yerde 75₺ dolandıran kişinin 3400₺ manevi para cezası aldığını okudum.

Yardım merkezinde çözüme odaklı mesajlarınızın devamında kişisel fikrinizi belirtebilirsiniz. Fakat makaraya alıp çözüm odaksız mesajların atılması doğru değil.
 

Y4B4NC1

Katılımcı Üye
6 Ara 2022
458
7
211
Cidden 40 tl için mi dostum.
Sonuçda buda suç suç duyurusunda bulunursa evet parasını geri alır ben olsam dava açıp daha fazlasını da alırdım.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.