LGS hangi liseyi tercih etmeliyim?

mucel

Yeni üye
27 May 2023
10
0
arkadaşlar lgs puanım 273 obp m ise 82 sultangazide yaşıyorum yazılım okumayı düşünüyorum sizce hangi liseyi tercih etmeleyim
 

turuva atı

Yeni üye
24 Haz 2023
1
0
eger istiyosan ben İstanbulu bilmiyorum ama bence bilişim liseleri varsa genelde bilişim liseleri meslek lisesi oluyor sonra kendini geliştirebilirsin , bu arada bu benim kendi şahsi fikrim sana kalmış
 

mucel

Yeni üye
27 May 2023
10
0
bende hangisinie gitmeliyim diye soruyorum hiç anlamıyorum ben
 

'Mirliva

Yeni üye
22 Nis 2023
3
2
Bizim okulda lise tercihleri için öğretmenler yardımcı oluyorlar, Rehberlik öğretmeniniz ile konuşabilirsin bu konuyu bence. Daha faydalı bir yönlendirme ile karşılaşacağını düşünüyorum.
 

Bnero

Yeni üye
20 Ocak 2023
2
0
Bence aldığın puanla fazla bir alternatif kalmıyor.Birkaç lise türünden sana burda anadolu ve meslek kalır diğerleri puandan kaynaklı olduğu için söylemedim.İstanbulda durumları bilmiyorum ama obp 82 de çok dezavantajlı kalıyor hele ki bazıları ortaokulda bedavadan obp aldıklarını düşünürsek.Dediğin yön için vasıflı bir üniversite gerek burda meslek harici anadolu lisesini seçmek mantıklı meslekdede birtakım şeyler öğretiyorlar ama çokda mühim oldukları söylenemez.Günümüzde meslek okullarında üniveriste kazanma oranları epeyce düşük.En iyisi anadolu lisesine yerleşmek olabilir.Zaten anadolu liseleri için(genel) obp önemli herhangi bir anadolu lisesine yerleşirsin lisede epey boş zaman var yazılım vs. konulardada internetten faydalanırsın.Şahsen sınava girdiğimde puanlı yerleri kazanamayınca obp ile anadolu lisesine yerleşmiştim benim opb de 80 seviyelerindeydi.Sultangazi dede epey puansız alan lise varmış seçimde bulunurken googleda öğrenci yorumlarını dikkate almanı öneririm sonra pekde tahmin edilemeyen birdurumla karşılaşabilirsin imkankardan vs bahsediyorum vede ortam.
 
Son düzenleme:

Lightandqrk

Katılımcı Üye
15 Tem 2022
466
1
176
Kardeşim dorğu söyleyem bu puan ve obp ile hiç bir yok :) mahalle okulu olursa olur ama orda ne var belli değil bence sen direk kendini geliştirmeey oyna kurslar a git kurslar al yoksa bu puan ve obp ile bir şey olmaz.Sana başarılar dilerim iyi forumlar :)
 

saqow

Üye
27 Mar 2023
89
19
Bu puanla gidebileceğin düzgün bi lise yoktur gideceğin yerlerdende yazilim bolumu olan bi uni kazanman çok zor eğer yazilimci olmak istiyosan illaki bi uniden mezun olmana gerek yok gidip yazilim kurslari alip sertifika alip ilk önce küçük bi yerde işe başliyacan
 

'Crew

Üye
27 Nis 2020
118
26
USA
Kısacası Türkiye'de ki eğitim eğitim değildir. Okullar birer köle yetiştirir devlet insanını zengin etmek istemez. Yaşayacak kadar para kazanmasını ister ki devlete çalışmayı sürdürebilsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.