Bilgisayarın Tarihi

YUÖ

Yeni üye
6 Tem 2023
13
13
HERKESE SELAM DEĞERLİ THT ÜYELERİ BÜGÜN SİZLERE BİLGİSAYARIN TARİHİNİ ANLATACAM BU HİKAYE BİRAZ UZUN OLACAK HADİ BAŞLAYALIM

1833'te Charles Babbage, günümüzde modern bilgisayar için kullanılan tüm parçaları icat etti. Ancak ilk 'modern' bilgisayar ancak 120 yıl sonra icat edildi.

Z1, 1936'da Konrad Zuse tarafından geliştirilen, tam olarak çalışan ilk dijital bilgisayardı. 1939'da, Z2'yi dünyanın ilk elektro-mekanik bilgisayarı olarak yarattı. Charles Babbage “bilgisayarın babası” olarak kabul edilirken, Zuse “modern bilgisayarın” mucidi olarak kabul edilebilir.

Mevcut ilk sabit diskler, ticari bir buzdolabından bile daha büyüktü - hayran kalacağınız bir başka bilgisayar gerçeği.



Alan Turing
Çıkarılabilir ortam kullanan ilk disk sürücüsü IBM 1311'di. İnanmayabilirsiniz ama aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi çamaşır makinesi görüntüsünü andırıyor. Oldukça büyüktü, ancak depolama kapasitesi 5 megabayttan daha azdı.

ngiliz matematikçi ve yazar Ada Lovelace (tabii ki hoş bir hanımefendi!), ilk bilgisayar programcısı olarak kabul edilir. " konulu çalışmalarıyla tanınmaktadır.Analitik Motor” (Charles Babbage'ın erken dönem mekanik genel amaçlı bilgisayarı). Motorla ilgili notları, bir makine tarafından yürütülen ilk algoritma olarak hizmet etti.

Normal bir insan dakikada yaklaşık 20 kez göz kırpıyor. Ancak, bir bilgisayar kullanıcısıyla karşılaştırıldığında, dakikada ortalama sadece 7 kez göz kırpıyorlar. Basitçe, ekrana daha fazla konsantre olmaya meyilliyiz, bu nedenle genellikle bir bilgisayarın önünde normalde yaptığımızdan çok daha az göz kırpıyoruz.

Microsoft'un yeni bir işletim sistemi geliştirme projesinin kod adı “Arayüz Yöneticisi” idi. Ancak, "Windows" terimini daha çekici buldukları için "Windows" olarak adlandırmaya karar verdiler, ancak "Arayüz Yöneticisi" değil.

Amazon.com tam bir e-ticaret işletmesi olarak başlamadı, sadece çevrimiçi bir kitapçı olarak başladı.

Bill Gates'in özel malikanesini inşa etmekten sorumlu mimarlar, binanın bir Mac programı kullanılarak tasarlandığını iddia ediyor (belli ki bir Mac sisteminde çalışıyor). Buna kaya gibi sağlam bir gerçek olarak şekil verecek herhangi bir kanıt olmayabilir, ancak yine de tartışılması ilginç bir şey.

İlk 1 GB sabit disk, 1980 yılında IBM tarafından 40,000 $ fiyat etiketi ile duyuruldu!

ABD, Virüs saldırısı açısından en yüksek risk altındadır, onu Rusya Federasyonu izlemektedir.

IBM PC'yi yapan 12 mühendise “Kirli Düzine” adı verildi.

Modern bilgisayar çağının yolunu tam anlamıyla belirleyen ilk mikroişlemci 4004, Intel tarafından geliştirildi. Şaşırtıcı bir şekilde, bir hesap makinesi için kullanılması gerekiyordu. Ve sonra gelişti.

Sadece bir e-posta açarak virüslerden etkilenmezsiniz. Yalnızca bir bağlantıya tıkladığınızda veya bir eke eriştiğinizde etkinleştirilir.

Çeşitli istatistiksel analizlere göre gönderilen e-postaların %80'den fazlasının spam olduğu bir gerçektir!

ILOVEYOU, solucan şeklinde yaratılmış en tehlikeli virüs olarak kabul edilir. Kendini çoğaltma ve sistemi çökertme yeteneğine sahiptir. Gizli bir hayranından aşk mektubu olarak e-posta mesajlarıyla geldi. Bir kullanıcı e-postayı açıp mevcut eke tıkladığında, virüs sihrini başlatır. Potansiyel olarak en tehlikeli virüs olan ILOVEYOU, en hızlı yayılan virüs programı olana kıyasla çok fazla zarar vermedi.

MyDoom, şimdiye kadar yaratılmış en hızlı yayılan virüstü. MyDoom'un verdiği toplam hasar 38 milyar dolar.

Xerox Alto (Grafik Kullanıcı Arayüzüne dayalı bir İşletim Sistemini destekleyen ilk bilgisayar) tasarlanmasaydı, Apple Macintosh muhtemelen hiç var olmayacaktı.

1936'da Ruslar suyla çalışan bir bilgisayar yaptılar.

QWERTY klavye, en verimli klavye düzeni değildir. Bunun yerine, Dvorak klavyedir.

Bilgisayar programlama, şu anda diğerlerinden daha hızlı büyüyen iş rolüdür. Buna karşılık, bu iş şimdiye kadar sahip olduğunuz en fazla göz yorgunluğunu veriyor.

Dünyadaki 9 süper bilgisayardan 10'u çalışıyor Linux. Şimdi, sence de Linux, mevcut her tüketici tarafından en az bir kez denenecek kadar çekici değil mi?

Google, Facebook, Twitter ve Amazon'un tümü Linux tarafından desteklenmektedir. Evet, Linux genel tüketiciler için en popüler işletim sistemleri arasında değil. Ancak, Linux Endüstriye öncülük ediyor.

Açık Kaynak'ın tescilli olmaktan daha iyi olduğu yaygın olarak kabul edilir. Pekala, "tescilli" demenin Açık kaynak projelerinin sahip olmadığı faydalar sağladığı gerçeğiyle kesinlikle tartışabilirsiniz. Bununla birlikte, bir Açık Kaynak projesiyle gelen avantajların sayısı, kişinin özel programla elde ettiği avantajlarla karşılaştırıldığında çok yüksektir.

Şimdi Wired.com olarak bilinen HotWired, web banner reklam konseptini icat etti.

ABD nükleer bombaları için başlatma kodu 00000000 (sekiz 0'lar) idi. Bu gerçek mi? Evet, o halde, internette hiçbir yerde bulamayacağınız ilginç teknoloji gerçeklerinden biri olan nükleer füzeleri fırlatmayı hiçbir “terörist” denemediği için yeterince şanslı olduğumuzu hissetmemiz gerekir.

Web tarayıcıları hakkında ilginç bilgisayar teknolojisi gerçekleri - İlk web tarayıcısı 1990 yılında Sir Tim Berners-Lee tarafından icat edildi. "" olarak anılırdı.WorldWideWeb” (WWW ile karıştırılmamalıdır). Daha sonra, “olarak yeniden adlandırıldı.Nexus".

Çevrimiçi olan ilk web sitesi “bilgi.cern.ch", ayrıca Tim Berners-Lee tarafından CERN 1990 araştırma laboratuvarında yaratılmıştır.

Kullanıcıların grafiksel kullanıcı arayüzüne (o zamanlar yeni tanıtılan) aşina olmalarını sağlamak için Microsoft, Solitaire oyununu işletim sistemiyle birlikte paketledi ve kullanıcıların, imleci sürüklemek ve kartları bırak.

Toy 2 Story film dosyası yanlışlıkla resmi iş istasyonlarından silindi. Ancak, bir çalışan - bir bayan (Susman) - kişisel bilgisayarındaki dosyalardan filmi kurtarmaya yardım etti.

Oyuncak Hikayesi 2 Film
İnternet üzerinden iletilecek ilk kelime (ne zaman ARPANET var) “lo” idi. "Giriş" anlamına geliyordu, ancak sistem mesajın tamamını iletmeden önce çöktü.

Bir bilgisayarı İşletim Sistemi olmadan çalıştırabilirsiniz. Bu kesinlikle ilginç bir bilgisayar gerçeğidir - ancak nasıl yapılacağını biliyorsanız.

GeForce 256
NVIDIA piyasaya çıktığında "GPU" terimi daha popüler hale geldi GeForce 256 yıl 1999 içinde.

Dünyanın ilk ticari su soğutmalı PC'si Apple'dı. Güçlü Mac G5, bu gerçekten inanılmaz bilgisayar gerçeklerinden biri

Apple'ın güç adaptöründe (bir MacBook'un) yırtılması oldu. İçinde kullanılan mikrodenetleyicinin Macintosh bilgisayarda (birinci nesil) kullanılan kadar güçlü olduğu tespit edildi.

INTERLAC bir programlama dilinin sınırlarını test etmek için bir deney olarak geliştirildi. Bir değiştirici içerir – “PLEASE” – yeterince kullanılmazsa – derleyici bunu bir hata olarak değerlendirir. Diğer ifadeler şöyleydi: “OKUYUN”, “UNUT” ve “GÖRÜNTÜLE”.

UNIVAC ben Amerika Birleşik Devletleri'nde satılan ilk ticari bilgisayar oldu. Arkasındaki şirket (Eckert–Mauchly Computer Corporation), ENIAC'ı icat eden aynı kişiler tarafından kuruldu.

Kasırga I gerçek zamanlı olarak çalışan ve ABD Ordusu için bir uçuş simülatörü olarak kullanılması amaçlanan ilk vakum tüplü bilgisayar arasındaydı.

Program 101 veya P101, Pier Giorgio Perotto tarafından icat edilen ilk ticari "masaüstü bilgisayar" idi.

İlk bilgisayarda (aslında mekanik bir bilgisayardı) RAM yoktu.

Intel 4004, maksimum 740 kHz saat hızına sahip, ticari olarak satılan ilk mikroişlemciydi.

Williams tüp Rastgele erişimli depolama aygıtının ilk biçimiydi.

İztopu (daha sonra bir fare için kullanıldı) 1946'da Ralph Benjamin tarafından bir atış kontrol radarı planlama sistemi için icat edildi.

Xerox PARC, GUI'yi (Grafik Kullanıcı Arayüzü) gösteren ilk bilgisayardı

mikro N ticari olarak satılan ilk mikroişlemci tabanlı bilgisayardı.

1969 yılında 1 KB RAM, Intel'in en büyük bellek yongasıydı.

Scroll Lock tuşu, klavyede en az kullanılan tuştur. Birçoğu bunun tamamen işe yaramaz olduğuna inanıyor.

Kaydırma kilidi
Bilgisayarlarla ilgili son gerçeklerden biri, popüler Pixar filmi - "Canavarlar Üniversitesi" - tek bir kareyi oluşturmanın 29 saat sürdüğü zamanının ötesinde teknolojiyi hayata geçirmesiyle ilgili

arkadaşlar bir sıkıntı oyüzden yarısını anlata bildim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.