Açık, Zafiyet, Hata ve Bug Nedir?

Taha'

Moderatör
30 Kas 2018
620
686

Açık, Zafiyet, Hata ve Bug Nedir?


9oudcfb.png


İnternetin hemen her alanında bir web sitesi güçlü bir altyapıya ve teknik donanıma sahip olmalıdır. Çünkü bu dijital alanda bir web sitesini birçok yönden olumsuz etkileyebilecek birçok önemli faktör bulunmaktadır. Web sitesi verilerine ve web kaynaklarına yabancılar tarafından yasa dışı erişim bunlardan biridir. Bu olduğunda, kötü niyetli kişi web sitesinin ve ağın tüm kontrolünü ele geçirebilir. Web sitelerini ve ilgili ağları kendi amaçları için kullanabilirler. Siber güvenlik ihlalleri ve web sitesi güvenlik açıkları bu olaylara yol açar. Sitenin ağındaki ve altyapısındaki belirli yazılım veya donanım kusurları hatadır. İnsanlar sistem veritabanlarına sızmak için bu güvenlik açıklarını, istismarları ve hataları kullanır. "Hata" terimi genellikle herhangi bir bilgisayar programında kaynağı bilinmeyen hataları tanımlamak için kullanılır. Hatalar genellikle oyunlarda bulunur. Herhangi bir sistemdeki hataları bulmak, kapsamlı bir profesyonel yaklaşım gerektirir. Bu konuda gerekli desteği bu alanda deneyimli uzmanlardan güvenle alabilirsiniz.

Bilişim Güvenliği Danışmanlık Hizmetleri


bdxqt1r.png


Sitenizi her zaman çeşitli siber saldırılardan korumalı ve bu etkenlere karşı güçlü bir tavır almalısınız. Dinamik bilgi güvenliği danışmanlık hizmetlerimiz, en proaktif şekilde duyarlı eylemde bulunmamızı sağlar. ElfaNet uzmanları, hemen hemen her web sitesi için güvenle bilgi güvenliği ve danışmanlık hizmetleri sağlayabilir. Bu uzmanlar, işbirlikleri sayesinde sahada sürekli olarak çeşitli güvenlik testleri gerçekleştirebilmektedir.

Web Sitesi Güvenliği Hizmetleri


nnd1um2.png


İnternet ortamında aktif olan web siteleri, güvenlik riskleri veya açıkları açısından periyodik olarak taranmalıdır. Aslında, etkilenen sitede bazı ek sızma testleri yapılmalıdır. Çünkü yalnızca bu testler, sitenizin altyapısının sağlığı hakkında eksiksiz ve kesin bir görüş sağlar. Bu testler ElfaNet konuları üzerinde çok verimli bir şekilde yapılabilmektedir.

E-Mail Güvenliği Çözümleri


a7ajny1.png


Şirketler ve kuruluşlar hala e-posta adresleri üzerinden iletişim kuruyor ki zaten az da olsa iş yapabilirsiniz. Bazı önemli veriler karşı tarafa e-posta ile gönderilir. Çoğu zaman, bu e-postalar farklı yerlerden alınır. Gelen e-posta spam içeriyorsa, şirket sistemlerinin güvenliği tehlikeye girebilir. Bu anlamda e-posta güvenliği her zaman en uygun koşullarda garanti edilmelidir. ElfaNet Danışmanlık'ta tüm müşteriler bu konuda profesyonel bir hizmet almaktadır.

Firewall Kurulumu Desteği


ifq2pzd.png


Yerel ağlar için en önemli hususlardan biri, asla kötü niyetli faaliyetlere maruz kalmamasıdır. Bu riskler, ağ trafiği herhangi bir şekilde kontrol edilmezse ortaya çıkabilir. Güvenlik duvarları bu amaç için özel olarak geliştirilmiş sistemlerdir. Bu yapılandırma ile yetkisiz ağ erişimi engellenir ve ağ trafiği her zaman doğru şekilde işlenir. Şirket, bu önemli güvenlik duvarı entegrasyonu için destek sağlıyor.

Güvenlik Açığı Denetimleri


icutvej.png


Çoğu durumda, web sayfalarının periyodik güvenlik açığı taramalarına hala ihtiyaç vardır. Çünkü ancak bu şekilde çeşitli güvenlik açıkları net bir şekilde tespit edilebilir. ElfaNet, çeşitli şekillerde periyodik güvenlik açığı denetimleri gerçekleştirebilir ve oldukça profesyoneldir.

Server Saldırıları Engelleme


kya5cd7.png


Dijital dünyadaki siber saldırılar giderek çeşitleniyor ve sisteme sızmak için çeşitli yöntemler kullanabiliyor. Bu bağlamda, çeşitli saldırılara karşı koymak için tüm hazırlıklar önceden yapılmalıdır. ElfaNet Danışmanlık, sunucu ve web sitesi saldırılarını önlemek için kaliteli hizmetler sunmaktadır. Şirket, gereken güvenlik duvarı türünün kurulması konusunda yardım sağlayabilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.