hangi yazılım dili ?

Fatih590

Yeni üye
11 Tem 2023
27
4
merhaba bende yazılım işine giriştim ve içimden bir his devam et diyor ama bunun birsürü dili var python,java,c++,c,html hangi dilden başlamak doğru olur yardım edermisiniz
 

Grimner

Adanmış Üye
28 Mar 2020
6,323
120
4,792
merhaba bende yazılım işine giriştim ve içimden bir his devam et diyor ama bunun birsürü dili var python,java,c++,c,html hangi dilden başlamak doğru olur yardım edermisiniz
Hangisi sana daha güzel gözüküyorsa ona başla.
Ayrıca yapacağın projeye göre dil seçmelisin;

Web: C#, Php, Python
Pc App: C#, C++, Java
Telefon: Kotlin, Java
Gömülü: C++
 

tamam ağa

Uzman üye
7 Haz 2023
1,533
13
876
bende yazılım okuyorum ve okuduğum dalda 2 ayrı üniversitede diploma notu en yüksek öğrenciyim.
sana şunu söyleyebilirim ki dil seçimi tamamen senin planların doğrultusunda belli olacak.

eğer kolay yoldan para kazanacağım diyorsan mobil programlama ve web programlamanın önü aşırı derecede açıktır her daim parayı bulursun.


ama unutmamak lazım ki yapay zeka ve önün bir alt kümesi olan makina öğrenmesi her alana nufus ediyor planlarını bu duruma göre şekillendir.


bazıları masaüstü programlama önerebilir şöyle diyebilirim ki artık masaüstü programcılığı bitmiş durumdadır(kişisel projelerde,freelance çalışmalarında)
çünki her şirket,her kurum ve kuruluş masaüstü projelerde resmi şirket şartı aramaktadır.
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,385
118
2,578
Şimdi, hangi dili öğrenmeye başlamanız tamamen size kalmış. Ama ben hangi dil ile neler yapılır bundan bahsediyim.

1. Python: Kullanımı kolay, okunması ve anlaşılması daha basit bir dildir. Yeni başlayanlar için genellikle tavsiye edilir. Ayrıca çeşitli alanlarda, özellikle veri analizi ve yapay zekâ gibi konularda da popülerdir.

2. Java: Geniş bir kullanıcı tabanına sahip güçlü bir dil. Mobil uygulama geliştirme (Android), web uygulamaları ve büyük ölçekli sistemler için yaygın olarak kullanılır.

3. C++: Daha düşük seviye bir dil olan C++ genellikle performans gerektiren sistemlerde kullanılır. Oyun geliştirme gibi alanlarda yaygın olarak tercih edilir.

4. C#: Microsoft'un .NET Platformu için kullanılan bir dildir. Windows uygulama geliştirme, oyun geliştirme ve web uygulamalarında kullanılmaktadır.

5. HTML: Web sayfalarının yapılandırma ve tasarımında kullanılan bir dil. Web geliştirme alanında temel bir bilgi olduğu için öğrenilmesi faydalıdır. HTML, CSS ve JavaScript gibi dillerle birleştirilerek daha işlevsel web siteleri oluşturulabilir.

Evet dilleri tek tek açıkladım. Şimdi, tercih kısmına gelecek olursak hangi dil size uygun ise ona başlayın derim. Eğer web geliştirme ya da yapay zekâ gibi konular ilginizi çekiyorsa, Python iyi bir başlangıç noktası olabilir. Öte yandan, C++ veya Java ile daha düşük seviyede programlamayı tercih edebilirsiniz.
 

Synroxy

Üye
20 Haz 2023
121
70
TEGOTİÇIGOTİ
Yazılım dili mantığından önce bence algoritma konularına bir göz gezdirmeni tavsiye ederim. Algoritma nedir nerelerde kullanılır algoritma şablonları vb eğitimleri bitirdikten sonra yazılım alanına yönelirsen daha kolay bir şekilde ilerleyebilirsin. Temeli bunlara dayanıyor ve ne kadar sağlam olursa o kadar daha basit ve hızlı öğrenirsin. Aksi takdirde bazen geriye dönmen ve eksiklerini tamamlaman gerekebilir. Umarım faydalı olmuştur. Yolun açık ve daim olsun.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.